Portál pro ženy - předplatné magazínu pro ženy zdarma

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Magazín pro ženy časopisy pro ženy časopis pro ženy pro ženy portál pro ženy dámský magazín recepty zdravý životní styl hubnutí zdraví tanec sport sex a vztahy cestování gastronomie bydlení
Portál pro ženy >> Archiv archiv

Archív článků

 

Letní grilování: Menu z grilu 2.díl

Grilovaný chřest se slaninou Pro 4-6 osob budete potřebovat: Svazek zeleného chřestu 200 g anglické slaniny 1 stroužek česneku 2 lžíce olivového oleje 1 lžíci sójové omáčky Pepř, sůl Připravit zelené chřestové výhonky k marinování je snadné. Zelený chřest se oproti bílému nemusí loupat, stačí jej omýt, osušit a z jeho spo...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.06.28 | přečteno: 10216x

Krásné ruce a nehty zazáří především v létě

Horko, mráz, sluneční záření – naše ruce jsou vystaveny nejen rozmarům počasí, ale také chemickým čistidlům a každodenní práci, což na nich po nějaké době může začít být vidět. Tip: Dopřejte rukám výživu a hydrataci. Pro den zvolte lehký hydratační krém, který nezanechává mastné otisky. Na noc můžete použít krém mastnější, který vaši pokožku dostatečně ...
 
celý článek | Admin | 2016.06.26 | přečteno: 10995x

Čtenářský deník, díl 10.

Matka v krizi, Simona Monyová – vydalo nakladatelství Boris Ingr – MONY v roce 2008. Knížka je zasazená do doby před sametovou revolucí v roce 1989. Je to příběh mladé dívky, která si plánuje studium na vysoké škole a následně hvězdnou kariéru. Tuto iluzi jí překazí fakt, že se svým přítelem ze studií otěhotní. Než si zvykne, že má jedno dítě, tak s...
 
celý článek | Meridene | 2016.06.24 | přečteno: 9712x

Bylinky v kuchyni IV. - jak zacházet s bylinkami?

  Ačkoliv jen velmi málo bylinek, které běžně používáme, má svůj skutečný původ u nás, bereme je už dlouhá léta za vlastní a jsme zvyklí je nejen používat, ale také sami úspěšně pěstovat. I dnes ale přicházejí stále nové druhy bylinek a aromatických rostlin, které jsme dříve znali jen z příruček mezinárodní kuchyně. Jedná se například o nové odrůdy má...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.23 | přečteno: 11100x

Grilovací sezóna odstartovala! Zásobte se kvalitním dřevem na zátop!

  Je libo grilované nebo domácí uzené? Gril, krb nebo udírnu bychom měli, teď tedy ještě kvalitní dříví na zátop. Věděli jste vůbec, že chuť grilovaných a uzených pokrmů můžete výrazně ovlivnit použitím vhodného dřeva? Pro grilování se hodí například dřevo buku lesního, pro uzení se zase používá to z ovocných stromů. Kde ale vůbec sehnat kvalitní dřevo? ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.23 | přečteno: 9640x

Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

Grilované kukuřičné klasy Na 4 porce budete potřebovat: 4 klasy mladé kukuřice 6 lžic olej ½ lžičky soli ¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky) 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného) Špetku mletého černého pepře Připravte si bylinkový olej a to smícháním oleje se solí, chilli, oreganem a pepřem. Kukuřičné kla...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.06.21 | přečteno: 10010x

Tymiánové dopisy. Pocta obětem genocidy zasazená do současnosti

Eve Makisová za toto dílo dostala právem cenu Zlatou medaili Aurory Mardiganianové, kterou uděleuje Armenian Genocice Museum, a bylo to za to, že znovuoživila historii údajně prvně dochovalé genocidy v lidské historii – tu arménskou, od níž uběhne nyní sto let. Do malebného příběhu se vkrádá historie jedné z hlavních postav. Odkrývá se děsivé tajemství, které jen ...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2016.06.20 | přečteno: 9754x

Kokosový olej - univerzální exotický pomocník

  Kokosový olej se získává z jader zralých kokosových ořechů. Své využití má například v potravinářství nebo v medicíně. Pro svou konzistenci, vůni a účinky jej můžete snadno využít v kuchyni nebo při péči o pleť či vlasy. Vhodný je také při redukci váhy, jelikož zvyšuje pocit sytosti a obsahuje menší počet kalorií, než běžně dostupné oleje. Navíc je to pří...
 
celý článek | Adela Rychtáriková | 2016.06.20 | přečteno: 10970x

Jsou geny náš osud?

Co jsou geny a jak fungují? Zjednodušeně řečeno genem nazýváme úsek DNA (Deoxyribonukleová kyselina-nositelka genetické informace), která je obsažena v každé buňce našeho těla a má svoji určitou funkci. Každý gen je tedy nositelem nějaké informace. Geny určují barvu např. barvu očí, tvar uší, krevní skupinu atd. Ale specifikují i naše povahové rysy, schopnosti, nebo talent. U...
 
celý článek | Eva Štíbrová | 2016.06.19 | přečteno: 10032x

Moučník nejen na neděli: Rychlá žlutá babeta

  Rychlou žlutou babetou dnes nemyslíme proslulý moped, kterým se dopravíte do nejbližší cukrárny, abyste tam vyluxovali zásoby moučníků. Celé je to mnohem prostší. Naše babeta je vám ale dost možná stejně důvěrně známá. Také si pamatujete na tu lehkou buchtu, která na dálku voněla po citrónu a prodávala se v hliníkové vaničce? To je ona! Upečte si ji doma! Ta...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.18 | přečteno: 10581x
 

stránka:

 

 

 

Portál pro ženy