reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Zvládnu co si zamanu

 
celý článek | Andrea Sýkorová | přečteno: 30070x 2013.04.06

Naše tipy pro elegantní jarní outfit

 
celý článek | Admin | přečteno: 30116x 2016.04.26

Zlatá šéfová

 
celý článek | Martina Kysilková | přečteno: 30069x 2014.12.08

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vánoční mokré řezy aneb moučník s chutí Vánoc

 
 

 

Tento recept jsem před mnoha lety dostala od mé dobré kamarádky a musím říct, že se u nás zabydlel. Už spoustu let prostě neodmyslitelně patří k době adventní a vánoční, a to je důvod, proč se o něj chci podělit i s vámi. Je to jednoduchý, rychlý a přitom velmi tvárný recept, který si vlastně úplně každý může uzpůsobit své chuti. My ho ale máme rádi takto:

 

VÁNOČNÍ „MOKRÉ“ ŘEZY

Suroviny:

1 Hera

2 lžíce kvalitního kakaa

1 hrnek vody

1-1,5 hrnku hnědého třtinového cukru

2 lžíce medu (možno vynechat)

Dále:

2 hrnky polohrubé mouky

1 kypřící prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

3 celá vejce

asi 3 lžičky koření na svařák nebo na perník (může být i samotná skořice)

trochu citrónové a pomerančové kůry (z dobře umytých citrusů)

 

Postup:

Heru, kakao, vodu, cukr a med rozvaříme v hrnci a ze vzniklé tekutiny si odlijeme stranou asi 1 hrníček. Zbytek necháme lehce zchladnout, přelijeme do zadělávací mísy a přimícháme ostatní suroviny – mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, vejce, čerstvě strouhanou kůru a koření. Vymícháme v hladké těsto, které vlijeme na plech a upečeme podle zkušeností s vlastní troubou (cca 30 minut při 170 stupních). Na ještě horký moučník rozetřeme předem odlitou směs. HOTOVO!

Krájíme na řezy nebo čtverce, jak se komu líbí. Povrch řezu zůstane díky polevě lesklý a sladký, proto další zdobení není nutné (pouze pro efekt). Vánoční mokré řezy chutnají podobně jako medový perník, jsou však daleko šťavnatější a vláčnější. U nás se po nich zapráší během několika hodin.

TIP: Těsto se dá stejně dobře upéct a pomašlovat v papírových, silikonových nebo teflonových formičkách na muffiny. Stojí za to vyzkoušet!

 

              

 

Dobrou chuť v pohodovém předvánočním čase!

 

| přečteno: 30274x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: vánoční moučník, recept na vánoční řezy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Víme, jak si vybrat spodní prádlo pro jakoukoliv postavu

Dokonalá postava neexistuje a tečka. Někomu se líbí ideální míry pro modelku ve stylu 90-60-90, někdo preferuje útlý ...
 
celý článek | Admin | 2016.01.26 | přečteno: 30422x

Chcete vědět, jaké nemovitosti si kupují ženy?

Uvedeme si zde pár příkladů, jaké nemovitosti kupují ženy. Předpokládám, že vás nezajímá statistika, ze které se sice...
 
celý článek | Vendula Králová | 2013.03.06 | přečteno: 30125x

Jak se budeme jmenovat?

V poslední době se rozmohl nový trend a to užívat jméno své manželky. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.20 | přečteno: 30159x

Jak vybrat ten správný obojek pro vašeho psího miláčka?

Přibyl do vaší rodiny nový čtyřnohý člen a vy se už nemůžete dočkat společných podzimních procházek? Potom bude váš p...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.09.06 | přečteno: 30096x
 

Portál pro ženy