newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

V čem tkví kouzlo italské kuchyně?

 
 

 

V jednoduchosti je krása

Základem italské kuchyně jsou jistě těstoviny. Nikde jinde na světě vám je nepřipraví v tolika různých úpravách a tak chuťově vynikající. Je až neuvěřitelné, že jde přitom někdy o jídlo složené třeba jen ze tří surovin. Jednoduchost je totiž také poznávacím znamením italských jídel. V čem tkví to kouzlo? Právě ve výběru těchto přísad. Italské těstoviny majjí specifickou chuť a stačí jen přidat k nim vhodné čerstvé bylinky, zakápnout extra panenským olivovým olejem, posypat nastrouhaným kvalitním parmazánem a máte jednoduchý oběd, po kterém se jen zapráší. Právě těstoviny se pak často doplňují výbornými omáčkami, které také nemají jinde konkurenci. Kromě těstovin a olivového oleje jsou nedílnou součástí italské kuchyně kvalitní sýry, uzeniny, salámy a čerstvé bylinky. V mnoha receptech najdete také rajčata, které jsou téměř národním pokrmem, ať už čerstvá nebo jako lahůdka v podobě sušených rajčat, která se právě tady suší často ještě starým způsobem rozložená na slunci na rozpálených střechách. Tyto sluncem usušená rajská jablíčka naložená v olivovém oleji jsou nepopsatelně dobrá.

 

Pro mlsné jazýčky

Proslulé jsou také italské sladkosti a dezerty. Vždyť kdo by neznal lahodné tiramisu nebo neslyšel o dezertu panna cotta či tradiční italské bábovce panettone? I v tomto případě dbají Italové především na kvalitní přísady, z čehož je dobré si vzít příklad. Receptů pro přípravu různých dezertů se pak již dá najít mnoho, záleží na vaší chuti.

 

Ve víně je pravda

Italská vína jsou kapitolou sama pro sebe. Ve sluncem zalité Itálii se vinné révě daří a vína odsud jsou tak jedněmi z nejlepších na světě. A Italové mají víno skutečně rádi, o tom není pochyb. Popíjí je k obědu, k večeři, při slavnostech stejně jako v běžný den. Vždyť sklenka vynikajícího vína nikdy neublíží, naopak tělu i mysli prospěje. Takže co jiného podávat k italské specialitě než kvalitní víno pocházející také přímo z Itálie?

 

Ptáte se, kde hledat všechny tyto italské potraviny? Zajděte do některé ze specializovaných prodejen, které nabízí produkty dovážené přímo od italských dodavatelů. Jen tady máte jistotu, že nekupujete náhražky, ale pravou kvalitu, se kterou si vykouzlíte Itálii i ve vaší kuchyni. Takové obchody provozuje například ITALFOOD.cz a to na Praze 2, Praze 3 a v Mirošovicích u Prahy.

 

| přečteno: 30392x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Italská kuchynějídlopotraviny

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Hádej, jak moc tě mám rád...

Dnešní doba je hektická, o tom není třeba diskutovat. Je však tak uspěchaná, že někdy zapomínáme na malé radosti, kte...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.04.03 | přečteno: 30543x

TYMIÁN – OCHRÁNCE IMUNITY

Tymián je bylinka, kterou pěstujeme v létě na našich zahradách a používáme v kuchyni při přípravě pokrmů. Výborně dochut...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.11.19 | přečteno: 30435x

Zájem o online prodej potravin zůstává i po rozvolnění

Pandemie covid-19 zcela zásadně změnila naše nákupní chování. I ti, co nakupovali přes internet již téměř vše, k nákupu ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.06.17 | přečteno: 30454x

Svůdné nohy dokonalé dámy

Blíží se plesová sezóna a s ní přichází čas provětrat krásné večerní róby a střevíčky, které jinak většinu roku zahál...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.01.04 | přečteno: 30763x
 

Portál pro ženy