Nepřehlédněte
Zdravé tuky by neměly chybět ve vašem jídelníčku. Nabízí řadu přínosů, včetně snazšího hubnutí
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Preclíkový dort
Preclíkový dort
- 120 g sušenek (ideálně zázvorových), cca 120 g slaných preclíků, 180 g másla, 450 g tmavé (nejlépe 70% čokolády), 310 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce likéru dle chuti
Nejdříve nalámeme a následně v mixéru rozdrtíme preclíky spolu se sušenkami na drobnější kousky. Dále přimícháme mírně rozpuštěné máslo a následně hmotu natlačíme na dno dortové formy a na okraje. Necháme přibližně hodinu ztuhnout v ledničce.
Na mírném stupni poté rozpustíme čokoládu spolu se smetanou a námi vybraným likérem. Když má čokoláda hladkou konzistenci, odložíme ji stranou přibližně na deset minut, později nalejeme na již ztuhlý preclíkovo-sušenkový základ a v ledničce necháme přibližně 3 hodiny vychladit. Nakonec zbývá jen zdobení, kdy pokládáme na vrch dortu preclíky namáčené v čokoládě.
Image courtesy of Mister GC at FreeDigitalPhotos.Net
Poslat článek
Tisk
Štítky: dort, preclíky, čokoláda, hořká čokoláda