reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy
reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Kuličkiáda

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 11279x 2014.02.28

Šalvěj hispánská čili Chia v kuchyni

 
celý článek | Adela Rychtáriková | přečteno: 10713x 2016.04.01

S Kinectem cvičí celá rodina

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 10164x 2015.01.18

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kakaové mlsání kombinuje požitek i zdraví

 
Kakaové mlsání kombinuje požitek i zdraví
 

 

Nechte se hýčkat a rozmazlovat wellness pobytem pro Vaše chuťové buňky i žaludek! Na český trh dorazily nepražené kakaové boby, které jsou pravým pokrmem bohů!

Jedná se o kakaové boby z ostrova Bali v Indonésii nebo z Peru, které jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Tento pokrm splňuje BIO a RAW požadavky a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. S plnou chutí a bohatým aroma jsou ideální ke svačinám, do koktejlů, dezertů a čokoládových svačin.

A proč jsou kakaové boby tak prospěšné?

Kakao má více antioxidantů a flavonoidů než jakákoliv jiná potravina, která kdy byla testována. Antioxidanty jsou v kakau zastoupeny 15x více než v borůvkách a 20x více než v červeném vínu a zeleném čaji. Kakao pomáhá při činnosti cév, snižuje srážlivost krve, zlepšuje krevní oběh, reguluje srdeční tep a krevní tlak, snižuje LDL cholesterol a riziko mozkové mrtvice a infarktu. Chrání organismus před toxiny z životního prostředí a z metabolických přeměn, odolává poškození volnými radikály a může snížit riziko vzniku některých druhů rakoviny. Jedná se především o rakovinu tlustého střeva, kde bioaktivní složky pomáhají redukovat potenciální karcinogeny.

Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů podporuje kakao pozitivní, mladistvou a jasnou mysl. Například fenyletylamin, který je obsažen v kakau, se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní; působí jako mírné antidepresivum a pomáhá zvýšit pozornost a ostražitost. Anandamid je známý jako "chemikálie štěstí", protože je produkován mozkem, když se cítíme skvěle a šťastně. Kakao obsahuje N-acylethanolaminy, které dočasně zvyšují úroveň anandamidu v mozku. Proto nám kakao dává pocit blaženosti a uvolnění.

Kakaové boby jsou bohaté na množství základních minerálů včetně hořčíku, síry, vápníku, železa, zinku, mědi, draslíku a manganu. Dále obsahují kyselinu olejovou a jednoduché nenasycené tuky, které jsou prospěšné pro zdraví srdce a způsobují zvýšení hladiny "dobrého" HDL cholesterolu.

Tyto prvotřídní kakaové boby pocházejí od lokálních indonéských nebo peruánských farmářů, od nichž se vykupují na základě pravidel fair-trade. Boby si můžete koupit bez jakékoli další úpravy, nebo v drcené formě vhodné do koktejlů, dezertů, kaší, musli a jogurtů. Mechanickým drcením bobů se poté oddělí tuk – kakaové máslo a nízkotučný kakaový prášek. Oddělení dvou základních složek bobu probíhá zastudena, čímž jsou zachovány veškeré výše zmíněné benefity potraviny.

Věděli jste, že nepražené kakao je zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a antioxidantů? Navíc kakaové produkty působí proti stárnutí, dodávají energii, dobrou náladu, jasnou mysl a hlavně – báječně chutnají! Užijte si valentýnský den s nepraženými kakaovými produkty, které Vám díky svým účinkům nedají na tento den zapomenout!

Navíc si můžete přímo vyrobit vlastní raw čokoládu, bez jakýchkoli „éček“ nebo jiných přídatných surovin. Recept zde:

http://www.vitalvibe.eu/cs/content/31-raw-cokolada

2013.02.20 | Alice Drápal Audyová | přečteno: 10009x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

5 užitečných rad, jak správně vybrat plastová okna

Každého investora zajímá hlavně ceník plastových oken a rozměry. Cena je důležitým kritériem, ale neměla by být jedin...
 
celý článek | Admin | 2015.11.03 | přečteno: 10817x

Plovoucí podlaha? Podívejte se na její výhody a nevýhody

Pokládka podlah je jednou ze zásadních věcí při rekonstrukci nebo stavbě domu. Čeká vás v brzké době rozhodování, po jak...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.05.11 | přečteno: 531x

Odlétáte?

  Vážené a milé čarodějnice, rok se s rokem sešel a nadešel čas oprášit košťata…   ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.04.29 | přečteno: 11862x

Nejrychlejší tříkrálové kobližky

Smažené kobližky obalené v cukru neodmyslitelně patří k době tříkrálové a rozhodně by neměly chybět ani na vašem stol...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.01.07 | přečteno: 10366x
 

Portál pro ženy