Nepřehlédněte
Ovocem za lepší imunitou: Jaké exotické druhy si v zimě dopřát?
Jaké výhody jsou na ABOUT YOU? Slevové kódy i vrácení zboží zdarma
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Muffinky
Co budete potřebovat? (tato dávka odpovídá silikonové formě o 12 muffinkách)
3 celá vajíčka
3 vanilkové cukry
1 smetanu ke šlehání
1 prášek do pečiva
3 kelímky (od šlehačky) polohrubé mouky
Doporučuji kapku rumu a trošku citrónové kůry (zavoní a krásně vyběhnou)
Cesta k cíli:
Utřete vajíčka s cukrem, přidáte šlehačku, popř. kapku rumu a citrónovou kůru, a nakonec mouku s pr-do-pečem. Vzniknout by vám mělo hladké těsto, které pomalu stéká ze lžíce.
Muffinkovou formu naplníte zhruba do dvou třetin obsahu „košíčku“ – nabude na objemu. Na výběr máte silikonové formy, teflonové i keramické formy, také různé papírové košíčky, v kterých se muffinky upečou a rovnou se z nich i konzumují. Je to praktické a navíc to dobře vypadá. Pečte na 180 stupňů dorůžova. Muffinky by měly vyběhnout a povrchu zlehka popraskat – tak je to správně! Upečené jsou během pár desítek minut a vychladlé také velmi rychle. Zdobení se meze nekladou, avšak v jednoduchosti je krása – překrásně vypadají jen lehce pocukrované cukrem moučkou…
Tvárnost těsta je dána nepřeberným množstvím proměn, které na každém muffinku vynikne úplně jinak než u placky na plechu. Přimíchejte kakao – máte kakaffinky. Přidejte kakao jen do polovičky těsta – máte duoffinky nebo mramorffinky. Plňte formu metodou lžíce těsta - kostička čokolády – lžíce těsta…a máte překvapffinky. Přidejte lentilky – máte barffinky. Zapojte fantazii…
Dále nabízím možnost vyzkoušet složitější alternativu, místo celých vajíček použít jen žloutky a sněhem z bílků zjemnit těsto. Nadýchané, měkkoučké...
Ať už se rozhodnete vyzkoušet jakoukoliv variantu, věřte, že nebudete litovat. A návštěva, děti i drahé polovičky se budou olizovat až za ušima…
Dobrou chuť!
Foto: http://www.freedigitalphotos.net/
"moje pečení"
Poslat článek
Tisk
Štítky: muffinyrychlésladké pečení