newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vybrat matraci pro kvalitní sex

 
Jak vybrat matraci pro kvalitní sex

Dnes si položíme pověstnou otázku za milion. Jaká je nejlepší matrace pro vaše partnerské aktivity v ložnici? Zde je nutné mít na paměti, že na celou věc musíme nahlížet z trochu jiného úhlu, než když vybíráme ideální matraci na spaní. I když vezmeme v úvahu všechna klasická kritéria hodnocení, jako je pružnost, schopnost reagovat na pohyb, hlučnost, pohodlí, životnost a podpora (o tom všem si povíme na následujících řádcích), vždy bychom měli myslet na to, že v první řadě nám má být matrace pohodlná během spánku. Teprve až poté bychom měli myslet na to, jak vhodná je pro sex bez ohledu na to, že se jedná o přirozenou a důležitou součást života většiny zdravých dospělých lidí.

 

Jaká kritéria bychom měli vzít v potaz

Schopnost reagovat na pohyb

Schopnost matrace reagovat na pohyb se vztahuje k tomu, jak rychle se přizpůsobuje vašemu tělu, když se po ní pohybujete. Ideální matrace pro sex by se měla rychle přizpůsobovat změnám vašich pozic a pohybů, abyste měli dobrou oporu na stabilním povrchu. Pokud by měla pomalou dobu odezvy, mohla by vyvolávat pocit, který by se dal přirovnat k milování v tekutém písku.

Pružnost

Pružnost souvisí s pocitem, který máte, když je matrace stlačena. Matrace s dobrou pružností člověka jakoby odráží, namísto toho, aby jeho tělesnou hmotu pouze pohlcovala. Dobrá pružnost může během sexu pomoci vytvořit konzistentní rytmus, který funguje s vámi a vaším partnerem místo toho, aby pracovala proti vám.

Hlučnost

Přiznejme si, že všemožné rytmické „povrzávání“ není během sexu moc vzrušující, tedy alespoň pro většinu lidí ne. Některé matrace mohou být navíc během sexu až extrémně hlasité a přitahují tak nežádoucí pozornost, která na většinově preferované diskrétnosti sexu nepřidává. Správný výběr konkrétního výrobku tak pomůže snížit hluk na minimum.

Životnost

Celková odolnost matrace bude při sexu jistě vystavována nemalým zkouškám. Kvalitní výrobek by měl vydržet roky milostných aktivit.

Podpora okrajů

Mnoho sexuálních pozic vyžaduje (nebo se alespoň výrazně lépe praktikují) stabilní a silný okraj. Okraje matrace, které se pod tlakem zhroutí, mohou vést k ne zcela ideálním milostným zážitkům. Na sex bude proto nejlepší matrace, která podpírá tlak a rozkládá váhu až na svůj samotný okraj.

Pohodlí

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na samotné pohodlí. Pokud matrace vytváří na našem těle během sexu tlakové body, sníží to celkovou kvalitu prožitku a také bezpochyby zkrátí čas, který budeme chtít milostným hrám věnovat. Ideální matrace pro sex bude proto taková, která v žádné poloze nevytváří na našem těle tlakové body.

 

Jak vybrat matraci pro kvalitní sex

 

 

2023.01.31 | Nina Albertová | přečteno: 30253x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení ložnice postel matrace sex

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Zdánlivě bezvýznamné zlozvyky. Pozor na ně, škodí vám

Zdánlivě bezvýznamné, drobné zlozvyky, o kterých ani nevíme. Ty že nám mohou škodit? Je to tak. Zkuste si začít všímat t...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.12.03 | přečteno: 30071x

CHCETE ZLEPŠIT SVŮJ ŽIVOT? POŘIĎTE SI DOMÁCÍHO MAZLÍČKA!

Neustále kolem sebe slyšíme, jak je důležité myslet pozitivně, užívat si života a zbytečně se nestresovat. Psychika úzce...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.02.23 | přečteno: 30105x

PROČ JE DOBRÁ SKOŘICE NEJEN O VÁNOCÍCH?

Skořice není jen oblíbené vánoční koření s nezaměnitelnou vůní, ale taktéž se jedná o léčivou látku. Koření, které ...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2018.12.13 | přečteno: 30061x

Problémy v ložnici? Poradíme, jak je vyřešit

Máte problémy v ložnici? Jestliže ano, není nic jednoduššího, než je vyřešit. Pokud nevíte, jak na to, přinášíme...
 
celý článek | Admin | 2016.05.24 | přečteno: 30079x
 

Portál pro ženy