Nepřehlédněte
Moučník nejen na neděli: Rychlá žlutá babeta
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Co si zítra uvařit?
Lahodná polévka, která zasytí
Máte-li zrovna na zítřejší den spoustu povinností a nemůžete si dovolit stát několik hodin u sporáku, pak vsaďte na kulajdu s houbami a koprem. Tato klasika zkrátka musí zachutnat každému. Na přípravu není vůbec složitá, a pokud nejste v kuchyni úplná začátečnice, připravíte jí hravě. Dobrou zprávou je, že ke kulajdě nemusíte připravovat druhý chod. Polévka je hustá a zasytí již po prvním vrchovatém talíři. Receptů na kulajdu je vícero a záleží jen na vás, který vyzkoušíte.
Houbová pochoutka
Nevadí vám houby a rádi si na nich pochutnáte? Z hub se dá připravit celá řada výborných receptů – ať už polévky, omáčky, zapečené pokrmy a mnoho dalších. Určitě i vy čas od času své rodině připravíte jídlo z oblíbených hříbků nebo chuťově lahodných žampionů. Výbornou surovinou, se kterou můžete v kuchyni vařit, je i kustovnice čínská. Z té můžete připravit vývar nebo ji vhodně upravit a přidat k mletému masu.
Sladkému nikdo neodolá
Sladké k obědu? Inu proč ne! Čas od času je třeba si zamlsat, tak proč rodině k obědu nepřipravíte babiččiny palačinky? Palačinky jsou vesměs velice oblíbený pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů – a rozhodně ne vždy musí být na sladko! Nechte se inspirovat jedním z receptů – zaručujeme vám, že si pochutnáte, ať už vsadíte na kterýkoli z nich!
Image courtesy of Apolonia at FreeDigitalPhotos.net
Poslat článek
Tisk
Štítky: gastronomie, vaření, recepty