Nepřehlédněte
Tipy, jak na nevzhledné kruhy pod očima a bolest očí
Zbavte dítě opruzenin, na český trh přichází Zitenax. Matky ocení jeho šetrné složení
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Listový závin se špenátem
Závin s jablky, listoví šneci nebo šátečky plněné tvarohem jsou rychlými a oblíbenými recepty. Listové těsto je zkrátka velmi praktické, proto má velká většina hospodyněk pořád alespoň jedno pohotovostní v mrazničce. A s pár vajíčky je to asi podobné. K tomuto receptu vlastně ani nic dalšího potřebovat nebudete, tak do toho!
Listový závin se špenátem
Ingredience:
asi 250 g špenátu (zpracovaného klasickým způsobem)
3 vajíčka
1 listové těsto
Podle chuti celý kmín, hrubozrnná sůl, lněné nebo slunečnicové semínko, mandlové lupínky
Postup:
Špenát (listový nebo protlak) zpracujeme podle svých zvyklostí. Obděláme ho na cibulce, podle chuti přidáme česnek a další koření. Směs ještě doplníme o 2 vejce, aby vznikla pevná náplň, kterou necháme zchladnout. Troubu předehřejeme na 200°C a vyválíme si listové těsto. To naplníme směsí, zavineme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat solí, kmínem, semínky nebo mandlemi, jak je libo. Pečeme dozlatova.
K dostání jsou i velice šikovné balíčky chlazeného listového těsta, které je již jako plát připraveno a zabaleno na pečícím papíru. Stačí rozvinout, naplnit a šoupnout do trouby. Pokud máte spěch, je to ideální řešení.
Podobně jako špenátem lze tento slaný závin naplnit i houbovou smaženicí nebo například pórkovým mozečkem se žampióny. Všechny varianty chutnají skvěle. Určitě je během léta vyzkoušejte!
Dobrou chuť!
Image courtesy of Vichaya Kiatying-Angsulee at FreeDigitalPhotos.net
Poslat článek
Tisk
Štítky: listový závin se špenátem, recept na slaný závin, občerstvení