newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Máte terasu z WPC? Letní nehody snadno zvládnete, radí odborník

 
Máte terasu z WPC? Letní nehody snadno zvládnete, radí odborník

Léto je jako stvořené k tomu trávit dlouhé a teplé dny na terase s rodinou nebo přáteli. Právě během oslav může dojít k nehodám, které vás zprvu mohou vyděsit. S kvalitními dřevoplasty ale nemusíte mít strach, stačí znát pár vychytávek od odborníka Petra Hromka z WPC – WOODPLASTIC.

 

Mastnota

Znáte to, grilujete a najednou vám na terasu upadne kus masa naloženého v olejové marinádě. Když se taková nehoda stane s oblečením, jako první krok většinou použijete vodu s jarem. S dřevoplastovou terasou je to stejné. „Mastné olejové fleky stačí nejdřív omýt čistou vodou, poté houbičku namočit do jarové vody a dočistit. Pokud je flek stále trochu vidět, díky působení slunce a deště se časem zcela ztratí. Materiál totiž není nasákavý a fleky nejdou do hloubky materiálu prkna,“ řekl Petr Hromek, specialista ze společnosti WPC - WOODPLASTIC.

Úplně stejně je to v případě, pokud se na terase opalujete a na prkna se vám dostane opalovací krém. Vždy platí, že čím dříve mastné fleky odstraníme, tím lépe. V případě, že se vám skvrny přesto nedaří vyčistit, použijte speciální prostředek, který vám při koupi terasy prodejce doporučí. Určitě nepoužívejte agresivní rozpouštědla a ředidla.

Žhavé uhlí

Během party mohou na terasu odlétnout žhavé uhlíky z grilu, některým hostům upadne nedopalek od cigarety. Pod gril se doporučujeme instalovat nehořlavou podložku. Když už k nehodě dojde a žhavý uhlík se dostane na prkna, není třeba panikařit. „Místo, kam uhlík dopadl, opláchneme čistou vodou. Jakmile je prkno suché, středně zrnným papírem nebo brusnou houbičkou místo po směru prkna zbrousíme. Materiál u plných prken je plně probarvený a danému místu přebroušení nevadí,“ vysvětlil dále specialista Hromek. Flek se poté sám ztratí ještě působením slunce a deště.

Červené víno

Strašákem pro většinu lidí bývá červené víno, které dokáže například na textilu udělat pořádnou neplechu. V případě rozbité sklenice a vylitého vína na dřevoplastech platí stejný postup jako u mastnot. „Postižené místo opláchnete proudem vody a opět použijete vodu se zředěným saponátem,“ uvedl dále profesionál.  

 

Z doporučení a zkušeností vyplývá, že dřevoplasty patří mezi nejméně náročné materiály na údržbu. Nejdůležitějším krokem je místo pořádně opláchnout a druhou pomůckou je voda s menším množstvím mycího prostředku na nádobí. Pokud se chystáte terasu pořádně očistit, použijte ideálně vysokotlaký čistič. „Majitelé WPC terasy někdy dělají chybu, že používají při čištění málo vody a špína se tak nedokáže z povrchu pořádně spláchnout,“ popsal své zkušenosti Hromek. Někteří zákazníci používají špatný vysokotlaký čistič nebo s ním špatně zachází. Výsledkem je nerovnoměrně vyčištěná plocha.

Nejjednodušším řešením, jak se přesvědčit o kvalitě dřevoplastových teras a promluvit si osobně s odborníky, je navštívit jedno z Terasových center v České republice. Kde se Terasová centra nachází najdete na http://www.mojeterasa.cz/terasova-centra

 

2016.07.01 | Admin | přečteno: 30180x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: terasa čištění dřevoplasty podlaha

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Březen na zahradě

Březen je měsícem, kdy už s chutí můžeme vyhlížet jaro, ten letošní obzvláště. Je tedy nejvyšší čas pomalinku se...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2016.03.01 | přečteno: 30115x

RECENZE: V dnešní době počítačů je těžké děti zaujmout

Internetový obchod www.hrackarna.cz nás oslovil s prosbou, zda vyzkoušíme jednu z jejich hraček. Do rukou se nám dost...
 
celý článek | Admin | 2013.06.12 | přečteno: 30116x

Ovocem za lepší imunitou: Jaké exotické druhy si v zimě dopřát?

Naše imunita stojí v zimě před náročným úkolem – ochránit organismus před virovými infekcemi, které se v tomto období vy...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.12.03 | přečteno: 387x

Listopad očima pranostik

Listopad, i poslední list ze stromu spad... nebo to snad pranostiky vidí jinak? ...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2016.11.02 | přečteno: 30099x
 

Portál pro ženy