Nepřehlédněte
Superpotraviny: Kde se vzaly, proč jsou tak super a které z nich rozhodně zařadit do svého jídelníčku?
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Skoro Pavlovy s malinami
Tenhle recept byl vlastně tak trošku z nouze, zbylo mi totiž 8 bílků po výrobě vaječného koňaku, který se u nás vaří, vždy když dojde ;-)
Potřebujeme:
8 bílků (nejlépe z lednice-lépe se šlehají)
40 dkg cukru krupice
4 čajové lžičky kukuřičného škrobu
2 čajové lžičky octa
1/2 čajové lžičky vanilkového aroma
mražené maliny a cukr na doslazení
Troubu předehřejeme na 180 °C a postíme se do bílků. Vyšleháme z nich sníh, tak aby už pomalu držel tvar, potom do něj postupně zašleháme cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh není lesklý, hustý a nezačnou se tvořit tuhé špičky.
Přidáme ocet, aroma a přes cedník zaprášíme škrobem a překládáním opatrně mícháme, dokud dostatečně nevpracujeme do sněhu.
Teď už záleží jen na vás, jaký tvar by měly pusinky mít, podle toho vytvoříte buď pomocí lžičky, nebo cukrářského pytlíku hromádky (doporučuju větší) na plech vyložený pečícím papírem.
Plech umístíme do trouby a hned snížíme teplotu na 120 °C, pečeme asi 40-45 minut. Poté vytáhneme a necháme na plechu úplně vychladnout.
Teď už máte to nejhorší za sebou. Na řadě jsou maliny.
Já mám nejraději jen pomalu rozvařené, doslazené maliny a k nim přidat třeba kapku mátového sirupu, mé děti nejraději jen rozvařené maliny a je hotovo!!
Servírujte s čerstvě našlehanou smetanou a malinami klidně ještě horkými….
Dobrou chuť!!!!
Poslat článek
Tisk
Štítky: mini pavlovypusinky s malinami