Nepřehlédněte
OBOHAŤTE SVŮJ JÍDELNÍČEK O SÓJOVÝ SÝR - TOFU
Splňte si své sny o exotické dovolené
Jak nejlépe zvládnout alkoholové opojení a ranní kocovinu?
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Lehká strakatá mlska nejen na víkend
Piškotové těsto patří pro svou lehkost, nadýchanost a přitom nepříliš náročnou přípravu mezi nejoblíbenější. V tomto receptu se snoubí dvoubarevný piškotový základ, pečený spolu s ještě horkým vanilkovým pudinkem, s jemností zakysané smetany. Výsledkem je chuť, které není možné odolat.
Strakatá víkendová mlska
Co budeme potřebovat?
Na těsto:
- 5 žloutků
- 25 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 dcl vlažné vody
- 1 dcl oleje
- půlku prášku do pečiva
- 25 dkg polohrubé mouky
- sníh z 5 bílků
Na náplň:
- 2 vanilkové pudinky
- 1 litr mléka
- 2 lžíce cukru
Navrch:
- 2 -3 zakysané smetany
- granko nebo čokoládové hoblinky
Příprava:
Nejprve si uvaříme vanilkový pudink, a to klasicky z litru mléka, 2 pudinkových prášků a cukru podle chuti. Mezitím se můžeme pustit do přípravy těsta. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme vodu, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Pak už jen opatrně vmícháme sníh z bílků.
Půlku takto připraveného těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, do zbylé poloviny přimícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Teď přichází na řadu horký pudink – stačí ho po lžících navrstvit na syrové těsto a takto dát upéct. Části těsta v troubě hezky povyskočí a vytvoří překrásnou mozaiku kopečků a údolíček z pudinku. Na ještě horký dezert rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou a dáme vychladit.
Doporučuji mlsku velmi dobře ukrýt. Jakmile ji totiž někdo objeví a ochutná dřív než vy, je jisté, že na vás už z ní nic nezbude! Tak dobrou chuť!
Image courtesy of Master isolated images at FreeDigitalPhotos.net
Poslat článek
Tisk
Štítky: recept na lehký dezert, piškotové těsto, strakatá víkendová mlska