newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Nejlepší a nejlevnější péče proti stárnutí

 
Nejlepší a nejlevnější péče proti stárnutí

Nejlepší a nejlevnější kosmetiku nám dává sama příroda. Můžeme se spoléhat na drahé krémy plné kyseliny hyaluronové, vitamínu C a koenzymů, ale to vše je přeci jen extrahováno z přírodních produktů. Tak proč nejít rovnou ke zdroji? Citron, mléko, med, bylinky, to vše nám poskytne tu nejlepší službu.

 

Zkuste se v zimě trochu rozmazlit přírodním pečujícím programem, který vám vmžiku odčaruje hned několik let. A to vše bez utrácení a pěkně v pohodlí domova!

Pomerančové omlazení obličeje

Pomeranče obsahují hodně vitaminu C, který napíná pojivové tkáně, a tím zvyšuje pružnost pokožky. A nejlepší je, že obsažené ovocné kyseliny redukují vrásky!

Pro přípravu obličejové masky stačí rozmíchat 2 lžíce tvarohu, lžíci medu a vymačkanou šťávu z 1 pomeranče. Směs naneste v rovnoměrné vrstvě na obličej, jemně vmasírujte, a pak ještě přiložte na tváře a čelo několik koleček pomeranče. Nechte 20 minut působit, poté obličej důkladně omyjte vodou.

Vypne krk a dekolt

Aby se vám krásně napnula jemná kůže na krku a ve výstřihu, čistěte tyto partie nejlépe každý den šetrnou pleťovou vodou. A drobné vrásky vyhlaďte pomocí citronové masky.

Šťávu z jednoho citronu smíchejte s jedním dotuha vyšlehaným vaječným bílkem. Směs naneste v husté vrstvě na krk a dekolt, nechte působit 10 minut, poté smyjte vlažnou vodou.

Náš tip: účinek masky zesílíte, pokud masku překryjete potravinovou fólií.                                                

Pro sametové rty…

Existují desítky různých balzámů na rty a je to dobře. Rty, kterým se věnuje ta správná péče, velmi přidají na mladistvém vzhledu. Vyzkoušejte ten pravý domácí recept!

Rozehřejte asi 50 ml včelího vosku a 100 ml mandlového nebo jojobového oleje. Přidejte asi 20 g kakaového másla a pár kapek heřmánkového nebo jiného oblíbeného éterického oleje. Vše dobře promíchejte, přendejte do uzavíratelné dózy a nechte vychladnout. V případě potřeby, nejlépe několikrát denně, nanášejte na rty prstem.

… a oči plné života

Ať už vám oči dráždí oční stíny nebo monitor, suchá oční víčka či zarudnutí skvěle vyřeší zázvor. Na oční partie si každé ráno a večer jemným poťukáváním nanášejte zázvorovou vodu, která výborně vitalizuje.

Vařící vodou přelijte 2 až 3 plátky čerstvého zázvoru, nechte 10 minut louhovat a mírně zchladnout. Do zázvorové vody pak namáčejte vatové tamponky a opatrně ošetřujte partie kolem očí.

Mléčná koupel omladí celé tělo

Mléko obsahuje ty nejlepší vitaminy A, E a D, cenné aminokyseliny a minerální látky. Jejich spojení dodá pokožce tu správnou hebkost a pružnost.

Do vany naplněné horkou vodou vlijte 2 litry plnotučného mléka, přidejte 8 kapek éterického heřmánkového oleje a 2 lžíce medu. V koupeli relaxujte alespoň 15 minut. Po koupeli se stačí otřít ručníkem, není potřeba další tělová péče, kterou možná běžně používáte.

                                                                

Speciální tipy pro předcházení vráskám netkví pouze v krémech a balzámech. Zkuste obličejovou gymnastiku!

Grimasy před zrcadlem

Pravidelně dělejte před zrcadlem různé grimasy. Protažením obličejových svalů, které obvykle ani nepoužíváme, se dá skvěle oddálit tvorba vrásek.

Uvolnění úst

Doširoka rozevřete spodní a horní čelist a rty lehce zarolujte dovnitř přes zuby. Vydržte celých 15 minut (případně s malými přestávkami), pak uvolněte. Tento cvik zkuste během dne opakovat 6krát.

Posílení krku

Hlavu skloňte dozadu, napněte krční svaly a otevřete ústa. Při jejich zavírání vysuňte dolní čelist dopředu. Krátce vydržte a uvolněte se. Cvik opakujte 5krát za sebou.

Napínání čela

Obě ruce si položte naplocho přes sebe na čelo. Zavřete oči a 15 vteřin střídavě napínejte a vypínejte svaly čela proti tlaku rukou. Cvičení opakujte 6krát.

Pokud si dopřejete čas a vyzkoušíte naše rady, nepřijde si na vás ani zima ani ubíhající čas!

 

2021.02.08 | Jana Brandtlová | přečteno: 30127x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kosmetika vrásky přírodní péče krása obličejová gymnastika

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak si nejlépe vychutnat šampaňské

Nejen v českých domácnostech se často označuje mylně sekt jako šampaňské. Tímto názvem se šumivé víno může chlubit pouze...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.07.01 | přečteno: 30178x

Třešňový sad

  Byl pozdní večer - první máj - večerní máj - byl lásky čas…   Pracovní volno, den s...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.05.01 | přečteno: 30156x

Vánoční trhy

Mám moc ráda atmosféru vánočních trhů. Na své si tu přijdou všechny mé smysly a já si vždy i domů odnáším kousek té s...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.12.19 | přečteno: 30076x

Chytré hodinky vám pomohou zhubnout

Hubnutí nikdy nejde samo od sebe. Vždycky je potřeba dosáhnout většího výdeje kalorií než příjmu. Jak to uděláte, je pou...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.08.26 | přečteno: 30146x
 

Portál pro ženy