Nepřehlédněte
Vybíráme interiérové dveře. Jsou lepší klasické nebo posuvné?
Pozvánka do vznešené Anglie, Pes Jejího Veličenstva
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Kuličkiáda
Co budeme potřebovat?
Hnědé těsto:
- 125g změklého másla
- 2 vejce
- 150g moučkového cukru
- 220g polohrubé mouky
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
Tvarohové těsto:
- 1/2 kila měkkého tvarohu (vaničkového)
- 200 g moučkového cukru
- 2x vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 125g změklého másla
- 4 vejce
Začneme hnědým těstem. Smícháme nejprve všechny suché suroviny a do nich zapracujeme máslo a vejce, vznikne pevné těsto, ze kterého ukoulíme kuličky (velikost záleží na vás a taky na nádobě, ve které budeme péct). Ty klademe vedle sebe na plech (pekáč), vyložený pečícím papírem. Když je hotovo, odložíme někam do chladna.
(těsto je dost lepivé, mnohem lépe se budou kuličky koulet, když ho necháte chvilku v mrazáku, a lehce si namočíte ruce, nebo si je poprášíte cukrem)
A teď tvarohové těsto. Ušleháme žloutky s obyčejným i vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo a důkladně zapracujeme. Postupně přidáváme tvaroh a pudinkový prášek. Do hotové směsi už přijde jen pevný sníh z bílků, který opatrně vmícháme.
Tvarohové těsto nalijeme pomaličku na plech s kuličkami, rozprostřeme stěrkou, nebo trošku zatřepeme s plechem, aby se rovnoměrně rozlilo.
Teď už můžeme vložit do předehřáté trouby a upéct, peču na „horkovzduch“ 170°C, 45-50 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme.
Já krájím v půlce kuliček, vypadá to na řezu moc pěkně :)
Poslat článek
Tisk
Štítky: Kuličková buchta, tvarohová buchta, recept,pečení