reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Jak je důležité míti Ferdu

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 30099x 2014.05.18

Dýňobraní

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 30223x 2014.10.16

Jak se nezbláznit z vánočních příprav

 
celý článek | Lea Kubová | přečteno: 30036x 2014.11.14

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

V kabelce máte mnoho věcí, které můžete použít při sebeobraně. Inspirujte se

 
V kabelce máte mnoho věcí, které můžete použít při sebeobraně. Inspirujte se

Kabelka je v životě ženy natolik důležitá, že se k tomuto tématu vrátíme ještě jednou. Opět jde o rady, co z kabelky vás může zachránit, ale tentokrát se jedná o mnohem závažnější věc, než že vás deštník, který máte u sebe, zachrání před promoknutím.

 

Ačkoli se to nezdá, ve městě číhá mnoho nebezpečí v podobě individuí, která vás chtějí „alespoň“ okrást, ne-li něco horšího. A právě věci, které v kabelce běžně nosíte, vám mohou dokonce i zachránit život.

Co z kabelky použít při sebeobraně, pokud se nešťastnou náhodou stanete obětí útoku? Jistě, nejlepší doporučení je nosit s sebou nějaké prostředky typu paralyzér či obranný sprej, ale zachránit vás může i to, co s sebou nosíte běžně. A pak že ženy tahají v kabelkách samé nepotřebné věci!

Není to možná často, ale stane se. Jdete od metra směrem k sídlišti, teoreticky jste mezi spoustou lidí. Jenže v praxi jdete ve tmě, sama, za vámi kroky muže, kterého jste si všimla už v metru, jak na vás civí.

                                                                

Můžete si namlouvat, že se naprosto nic neděje (vždyť jste na sídlišti, kde určitě v tuto chvíli pobíhají desítky pejskařů), ale srdce vám buší až v krku a proklínáte se, že jste si ráno nevzala boty na podpatku. Co z kabelky můžete použít při sebeobraně? Máte tam spoustu věcí, které můžete použít, i když s sebou nenosíte pepřový sprej či paralyzér.

Klíče jako jistota

Většina z nás s sebou tahá velký svazek klíčů. Od bytu, od práce, od auta, od chaty… pěkně vše v jednom, i to, co právě není potřeba. Pokud je máte na dlouhé šňůrce, čistě teoreticky byste je mohla použít k úderu z delší vzdálenosti. Ale napadení se obvykle děje tělo na tělo. Každou z nás asi napadne nastrkat si klíče mezi prsty a vytvořit tak jakéhosi provizorního „boxera“. Odborníci na sebeobranu ale tvrdí, že tak spíš ublížíme samy sobě.

Sebeobrana pomocí klíčů spočívá v tom, že si jeden klíč vklíníte mezi ukazováček a prostředníček, a v případě potřeby se jím budete snažit útočníka bodnout do obličeje, krku nebo do ruky, kterou vás drží.

                                                                

Propiska

Obdobou klíče může být jakákoli tužka s hrotem. Pokud je útočník blízko u vás, pokuste se tužku zapíchnout do nadklíčkové jamky (měkké místo nad klíční kostí), ale bodat můžete kamkoli. Zní to dost hrozně, ale taková přesná trefa do oka… ta zabere určitě.

Drobné mince

Drobné mince opět nezkoušejte použít jako „boxer“, tedy že jimi zpevníte pěst pro úder. Tedy pokud nejste opravdu trénovaná. Coby běžná žena je může použít nejúspěšněji tak, že je vezmete a hodíte hrst mincí útočníkovi do obličeje. Tím ho alespoň na chvíli (možná zásadně důležitou chvíli) zmatete.

Kabelka sama o sobě

Co z kabelky můžete použít při sebeobraně, pokud tam nemáte ani klíče, ani tužku či drobné mince? Ha, v tuto chvíli zbývá jediné. Použijte jako zbraň celou kabelku!

                                                                

Musíte ale zapomenout na to, kolik tisíc vás stála a jak moc jste právě po ní toužila. Vezměte kabelku a oběma rukama ji směrem od své hrudi vší silou hoďte útočníkovi do obličeje. I zde platí, neřiďte se scénami z filmů, kde nebohá stařenka útočníka kabelkou „utluče“, v reálu to tak opravdu nefunguje.

Rána útočníka spolehlivě rozhodí a překvapí, protože něco takového rozhodně čekat nebude. A vy utíkejte, co vám nohy stačí! Stejnou službu vám může prokázat i kabát, sako, či mikina, které hodíte útočníkovi na hlavu. Získáte potřebné vteřiny.

A samozřejmě křičte! Co nejsilněji a nejzoufaleji křičte. „Pomoc“ nebo možná ještě lépe „hoří“ či něco podobného. Lidé jsou zvědaví, takže se s trochou štěstí můžete dočkat i nějaké pomoci zvenčí.

 

2021.07.29 | Jana Brandtlová | přečteno: 30115x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kabelka sebeobrana klíče mince násilí útok přepadení útočník

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pojištění domácnosti pro spokojenější život! Zařiďte si ho!

Pojištění domácnosti funguje jako jistota, že dostanete odpovídající finanční kompenzaci v případě, že dojde k&n...
 
celý článek | Admin | 2016.12.21 | přečteno: 30074x

TYTO ČÁSTI POTRAVIN NEVYHAZUJTE, MOHOU VÁM JEŠTĚ POSLOUŽIT!

V kuchyni vyprodukujeme spoustu odpadu, zvláště pokud vaříte každý den. Správná hospodyně vyhazuje zbytky potravin do bi...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.04.23 | přečteno: 30122x

Pro Čechy je opálená kůže víc sexy, přitom se bojí rakoviny

Strach z vážného onemocnění dokáže potrápit mnoho z nás. Přesto si stále neuvědomujeme vážnost některých lé...
 
celý článek | Admin | 2016.07.29 | přečteno: 30059x

Co s bylinkami po sezoně?

Správně by otázka měla znít, co a s kterými bylinkami po sezoně? Dosud jste je asi měly na zahrádce či v květináčíc...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.10.30 | přečteno: 30263x
 

Portál pro ženy