newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tipy pro rychlý a efektivní úklid koupelny

 
Tipy pro rychlý a efektivní úklid koupelny

Každá koupelna vypadá skvěle, pokud je dokonale uklizena a nacházejí se v ní pouze nezbytné věci. Jak na úklid koupelny, aby byl snadný, rychlý a efektivní? Přinášíme vám několik báječných tipů, díky nimž si ulehčíte pravidelný úklid.

 

Dodržujte základní pravidla úklidu

Než se do úklidu koupelny pustíte, nezapomeňte na základní pravidlo – uklízejte odshora dolů. Z aplikování tohoto pravidla jasně vyplývá, že začnete úklidem koupelnové skříňky, kterou máte umístěnou nad umyvadlem. Každý měsíc ji vykliďte, důkladně vyčistěte a následně proberte věci, co zde skladujete. Koupelnová skříňka si ale samozřejmě zaslouží také péči zvenčí, na to nezapomínejte.

Pečujte o koupelnový nábytek vhodnými prostředky

Koupelnový nábytek se od toho ostatního liší v tom, že je speciálně ošetřen, aby nedošlo k jeho rychlému zničení při pobytu ve vlhkém prostředí koupelny. Aby koupelnový nábytek vypadal neustále jako nový, pravidelně jej otírejte hadrem a pořiďte si také prostředky vhodné k jeho údržbě.

                                                             Zdroj foto: Olena Ivanova / Shutterstock.com

Jak na zrcadlo? Leštění mu prospěje

Pokud se ve vaší koupelně nachází nástěnné či jiné zrcadlo, pravidelně o něj pečujte. Cákance od vody, stopy po zubní pastě či prach, nevypadají dobře nikdy a na ničem. Proto pravidelný úklid koupelny, zejména zrcadla, nepodceňujte. Většinou k jeho vyleštění postačí speciální měkký hadřík. V případě, že je ale zrcadlo zaneseno, pomohou vám k jeho vyčištění speciální produkty nebo také věci, které se běžně nachází ve většině domácností.

Oblíbený trik k čištění zrcadla spočívá v použití citronové šťávy a vody. Obě ingredience smíchejte v poměru jedna ku jedné, nalijte do rozprašovače, naneste na zrcadlo a s pomocí měkkého hadříku zrcadlo následně vyleštěte.

Zbavte se vodního kamene jednou provždy

Některé domácnosti se rovněž potýkají s přítomností vodního kamene v koupelně. Naštěstí tomu lze zabránit. K jeho odstranění výborně poslouží již zmíněná kombinace citronové šťávy a vody nebo ocet. Pokud se vodní kámen nachází v toaletní míse, vhoďte do ní kapsli do myčky a nechte působit přes noc. Uvidíte, že ráno po spláchnutí bude vaše toaleta vypadat jako nová.

                                                             Zdroj foto: EkaterinaSid / Shutterstock.com

Mimochodem, věděli jste, že kapsle do myčky dokonale fungují také k vyčištění pračky? Stačí hodit dvě kapsle do bubnu a spustit klasický prací program, alespoň na 60 °C a pračka bude jako nová.

Věnujte se úklidu koupelny pravidelně a zjednodušíte si práci. Pokud neradi saháte po průmyslově vyráběných produktech určených k čištění, využijte k úklidu ingredience, které najdete u sebe doma. Díky tomu se budou vaše koupelnové skříňky, toaleta, umyvadlo i zrcadla lesknout čistotou.

 

2022.08.23 | Nina Albertová | přečteno: 30142x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domácnost úklid domácí práce tipy a rady

 
archiv

Nejzajímavější články

 

MÁK – POTRAVINA PRO ZDRAVÍ I KRÁSU

Mák setý je rostlina s dlouhou tradicí a jeho semena se u nás používají při výrobě pečiva i jako náplň do sladkých moučn...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.10.01 | přečteno: 30122x

Ustelte si v pohodlné a designově vyladěné čalouněné posteli

Jak si kdo ustele, tak si lehne. Toto rčení platí přeneseně i v pravém slova smyslu. Dobře se vyspat je nejen příjemné, ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.08 | přečteno: 30618x

Jak získat levné letenky do celého světa?

Na světě je spousta krásných míst a byla by škoda alespoň některá z nich neprozkoumat. Láká vás poznávání nových míst...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.06.22 | přečteno: 30126x

Značkové levné kabelky – Bagparadise.cz

Koupit si dnes levnou kabelku v prvotřídní kvalitě není problém. Už tedy není důvod vynakládat přehnaný finanční...
 
celý článek | Admin | 2016.08.25 | přečteno: 30122x
 

Portál pro ženy