newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

5 nejčastějších mýtů o kožených sedačkách

 
5 nejčastějších mýtů o kožených sedačkách

Vybíráte novou sedací soupravu a přemýšlíte, jaký materiál povrchu zvolit? Pak vám jistě přišla na mysl i kůže. Ke koženým potahům se ale váže hodně mýtů, které by někoho mohly odradit dřív, než by zjistil všechny výhody tohoto elegantního, příjemného a pohodlného materiálu. Pojďme tedy tyto mýty teď společně vyvrátit, ať vám nekazí rozhodování.

 

Kožená sedačka se nehodí do moderního interiéru

Máte koženou sedačku spojenou s představou pracovny nebo obývacího pokoje s rustikálním nábytkem a těžkými závěsy na oknech? Věřte, že i ve vzdušném a moderně zařízeném interiéru bude tím pravým šperkem. Na trhu je velký výběr kožených sedaček v různých barvách a stylech. Nemusí to tedy rozhodně být mohutně a těžce působící kus nábytku. I sedací soupravy potažené kůží mohou být svěžím prvkem do vašeho domova, který mu dodá ten pravý šmrnc a eleganci.

V zimě kůže studí, v létě se lepí a pálí

Toto tvrzení o kůži rozhodně neplatí. Že jste už někdy sami v létě odlepovali holá stehna od potahu? Pak to ale jistě nebyla pravá kůže, nýbrž koženka. Kůže je velmi příjemná na dotek kdykoliv. V zimě se během chviličky přizpůsobí teplotě těla a nestudí. V létě se zase doma určitě nerozehřeje natolik, aby pálila. V případě kvalitní sedačky z pravé kůže bude tedy sezení pohodlné a příjemné nehledě na roční období.

 

Je náročné se o ni starat

Bojíte se, že péčí o svou koženou sedačku strávíte spoustu času? To jistě nemusíte. Udržet ji v perfektní kondici není nijak složité ani časově náročné. Stačí z ní vždy při pravidelném úklidu setřít prach. Dvakrát až třikrát za rok pak vezměte přípravek k ošetření kůže a tím ji potřete. Zvýšíte tím její odolnost a prodloužíte životnost.

Snadno se poničí

Nejspíš jste už taky slyšeli, že se kožená sedačka vůbec nehodí do domácnosti s malými dětmi a zvířecími miláčky. Že se snadno poškrábe, ošoupe a zničí. To ale vůbec není pravda. Kůže naopak patří k nejodolnějším materiálům, jaké můžete zvolit. A dokonce se z takové sedačky snadněji uklízí nečistoty a případné nehody, třeba rozlité pití nenasaje zdaleka tolik jako textilní potah. Je pravda, že kočičí a psí drápky nebo ostré předměty pro sedačku nebudou to nejlepší, ale to platí o jakémkoliv materiálu.

Jediné, co kůži opravdu nedělá dobře, je teplo. To má totiž za následek její vysušování a degradaci. Stačí ale sedačku vhodně umístit, tedy dát ji dál od radiátoru, krbu či zdroje ostrého slunečního světla. Pak si můžete její krásu a nesporné výhody užívat po mnoho let.

 

Kožené sedačky si mohou dovolit jen bohatí

Ani toto dnes už neplatí. Jistě, zpracování kůže je náročným procesem, který se na ceně logicky musí alespoň trochu odrazit. Vybírat ale můžete z různých cenových relací podle svých možností. A vzhledem k časovému horizontu, na který si novou sedací soupravu pořizujete, je to investice výhodná.

 

A na závěr přidám ještě jeden tip, pro koho je kožená sedačka opravdu super volba. Na rozdíl od jiných potahů kůže neabsorbuje prach a nemnoží se v ní roztoči. Je tak velmi vhodná do domácností, kde jsou alergici.

 

 

2021.03.13 | Martina Limbergová | přečteno: 30117x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: domov domácnost bydlení nábytek sedací soupravy kožené sedačky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Játra - očista po vánočních svátcích

Vhodná doba na očistu jater je na jaře, ale jsme po svátcích a jistě jsme měli hojnost různého "nezdravého"...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30094x

Přestaňte hubnout a zhubněte. Bylinky vám s tím pomohou

Ačkoli se problém obezity vyskytoval i v minulých generacích, v dnešní době začala být nadváha velký problém, ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.07.31 | přečteno: 30076x

Vyhrajte Perfect Dish - zdravé jídlo z konjaku

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2016.10.25 | přečteno: 30222x

Jen si tak trochu vrznout...

Sex – vděčné a zároveň věčné téma. Omílané ve všech možných i nemožných rovinách. Rozdílné sexuální praktik...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.06.12 | přečteno: 30126x
 

Portál pro ženy