Nepřehlédněte
Plovoucí podlaha? Podívejte se na její výhody a nevýhody
Jednotlivá znamení horoskopu mají své vlastní
Modřínová Archa - stylové apartmány v srdci Jeseníků
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Recept na ovesné sušenky - zdravé mlsání i svačinu
Znáte ten pocit, když vás honí chuť na něco sladkého, ale vy si nechcete dát nekvalitní kupovanou tyčinku? Nebo nevíte, co máte nachystat po stopadesáté na svačinu vašim dětem či vám, aby vás to zasytilo, chutnalo vám to a bylo to zdravé?
Pak určitě zkuste tyto ovesné sušenky. Základ obsahuje jen dvě základní ingredience, které pravděpodobně máte doma, a pak můžete přidat to, co máte rádi nejvíce. Sušenky jsou tedy naprosto variabilní, nepotřebujete váhu, vše stačí přidávat "od oka", a tak si je opravdu můžete upéct takřka kdekoliv.
Základ na 1 dávku sušenek:
- 2 zralé banány
- Hrnek ovesných vloček (použila jsem jemné)
Ano, to je vše na základ těchto sušenek. Banány rozmačkejte vidličkou a přimíchejte k nim ovesné vločky.
A teď nastává ta zábavná část!
Fantazii se meze nekladou, ale raději to nepřekombinujte.
Výborná je kombinace s oříšky a nasekanou čokoládou, s tím chybu neuděláte nikdy.
Já tentokrát zvolila plátky mandlí (cca 60g), nastrouhala jsem jedno menší jablko, přidala několik lžiček arašídového másla a vše dochutila skořicí.
Těsto jsem nabírala lžící a na plechu vystlaném pečícím papírem tvarovala sušenky. Velikost přizpůsobte sobě, snažte se ale, aby byly všechny kousky podobně velké.
Pekla jsem v troubě na 170° přibližně 20-25 minut. I po vytažení z trouby zůstanou vevnitř vláčné a na povrchu lehce křupavé. Pokud je chcete upéct pro malé děti, můžete je klidně vytáhnout z trouby o pár minut dříve a budou celé krásné měkké a šťavnaté.
Po mírném vychladnutí podávejte samotné či s bílým jogurtem, čerstvým ovocem a javorovým či jiným sirupem.
Dobrou chuť!
Poslat článek
Tisk
Štítky: Ovesné sušenky pečení zdravé pečení recept