Nepřehlédněte
Nevypratelné skvrny a dírky na oblečení zakryjí nažehlovací obrázky
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Nejrychlejší tříkrálové kobližky
Smažené kobližky obalené v cukru neodmyslitelně patří k době tříkrálové a rozhodně by neměly chybět ani na vašem stole. Jsou výtečným pohoštěním pro neohlášenou návštěvu, ale také skvělým tipem na sladkou svačinu nebo sváteční dobrotu ke kávě. Jejich chuť a vůně je tak podmanivá, že jí odolá jen málokdo.
Babiččiny tříkrálové kobližky musí milovat prostě každý. Vůně rumu, cukru a skořice, která se line bytem při jejich přípravě, vás zaručeně vrátí do dětství. A přitom mohou za pouhou půlhodinku zavonět i u vás. Vážně!
Recept vás svou jednoduchostí opravdu mile překvapí. Nemusíte se bát - žádné kynutí, jen bleskový postup a suroviny, které najde doma snad každá hospodyňka. Úspěch je vždy zaručen.
Nejrychlejší tříkrálové kobližky
Suroviny
- 3 vejce
- 1 balení měkkého tvarohu
- 20 dkg hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- několik lžic rumu
- olej na smažení
- cukr moučka, vanilkový cukr a skořicový cukr na obalení
Postup
Z rozšlehaných vajec, tvarohu, mouky, prášku do pečiva a rumu vymícháme hladké těsto. Pokud těsto teče ze lžíce, přidáme trochu mouky. Pokud je moc hutné, nastavíme lžící mléka nebo rumu. Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje klademe pomocí lžičky kobližky a smažíme po obou stranách dozlatova. Ještě horké obalujeme ve směsi cukrů nebo v samotném skořicovém cukru. Ochutnejte obě varianty a napište nám, která vám chutná víc.
TIP: Kobližky můžete samozřejmě ozdobit podle vlastní chuti a fantazie, např. naplnit nebo potřít pudinkem, marmeládou, čokoládou a barevným posypem. Originál je však jen jeden :-)
Dobrou chuť!
Image courtesy of Apolonia at FreeDigitalPhotos.net
Poslat článek
Tisk
Štítky: recept na rychlé tvarohové kobližky tříkrálové kobližky smažené kobližky