newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Sára (19): Chodím se dvěma muži a oba miluju

 
Sára (19): Chodím se dvěma muži a oba miluju

Dostala jsem se do milostného trojúhelníku. Ani nevím, jak se to vlastně všechno tak zamotalo, ale neumím to teď rozseknout. S přítelem chodím něco přes rok a je to pořád fajn. Nedávno jsem se ale nechala unést lichotkami kolegy z práce natolik, že jsme se spolu vyspali. Myslela jsem si, že to byl jen úlet, jenže jsem na něj pak nemohla přestat myslet. Ani on to neviděl jako jednorázovou záležitost. Scházíme se tedy dál a je nám spolu dobře. Trápí mě ale špatné svědomí. Chodím teď s oběma a mám v tom pořádný zmatek. Vím, že je to špatné a měla bych si vybrat jen jednoho z nich. Já ale miluju oba dva. Jak se mám rozhodnout?

 

 

Milá Sáro,

Vaše situace je opravdu zapeklitá a já ji, bohužel, za Vás rozhodnout nemohu. Nicméně se spolu s Vámi pokusím pohlédnout na Váš milostný trojúhelník ze všech možných stran.

V první řadě bych se asi zaměřila na to, jak často, respektive kolik času trávíte s jedním a s druhým partnerem. Možná teď jste víc s kolegou, protože je to pro Vás vztah nový, neprozkoumaný a Vaše zamilovanost může být mnohem emotivnější.

Obvykle lidem radím, ať se na věci ohledně vztahů dívají spíše srdcem než rozumem, u Vás tohle ale neplatí. Přesto víc než rozum, bych zkusila vsadit na intuici. Intuice skutečně existuje a dává nám ty nejlepší rady, jak žít svůj život.

Pokud byste chtěla Vaše vztahy analyzovat pomocí chladné hlavy a rozumu, první věc už jsem zmínila, tedy abyste si srovnala, kolik času se kterým z partnerů trávíte. Pak mi přijde důležité zamyslet se nad tím, co od vztahu očekáváte. Chcete trvalý vztah, který povede případně až ke svatbě a dítěti? Nebo o tom ještě tak dalece nepřemýšlíte?

Chápu Vaše výčitky svědomí, i když z objektivního hlediska neubližujete ani jednomu ze svých mužů. Nejde o nevěru v pravém slova smyslu, jste svobodná dívka, která teprve zkouší, co milostné vztahy obnášejí. Vzhledem k Vašemu věku mi to připadá jako zcela normální.

Jenže s neustálými výčitkami se žít nedá, to byste sama sebe zničila. Takže pokud se opravdu chcete mezi oběma partnery rozhodnout, zvažte několik věcí. Spadá sem například zodpovědnost, schopnost plnit sliby, projevovat lásku a emoce vůbec, ale v neposlední řadě jde i o kvalitu intimního života, tedy o sex. Je možná těžké o tom uvažovat až tak moc racionálně, ale pro dlouhodobý vztah je sex velmi důležitý. Jsou oba partneři schopni Vás v tomto ohledu uspokojit?

Další důležitou věc bych viděla v tom, že Váš nový přítel je také Váš kolega. Nechci odsuzovat vztahy na pracovišti, ale pravdou je, že ustát takový vztah vyžaduje mnohem víc úsilí. I když Vám třeba společné zaměstnání poskytuje mnoho témat k hovoru, může vést v práci i k mnoha konfliktům, často nevýznamných. Trávit spolu čas v práci i mimo ni je zkrátka těžké. Ani jeden z Vás nemá tolik soukromí, kolik je zdrávo. Vy i přítel vidíte, jak se druhý chová k dalším kolegyním a kolegům, což může vést například k neoprávněné žárlivosti.

Samozřejmě to není pravidlem, ale rizika tu jsou. Pokud jste schopná ještě chvíli žít s výčitkami svědomí, počkejte. Teprve až vyprchá nová zamilovanost, uvidíte skutečné přednosti obou mužů. A zda je pro Vás stále příjemné a obohacující trávit s tím kterým partnerem svůj čas.

Nicméně, důkladně prozkoumejte své city a zkuste nechat promluvit intuici. Věřím, že Vaše rozhodnutí pak bude správné.

Hodně štěstí!

JB

 

Máte nějaký dotaz nebo problém, se kterým si nevíte rady? Napište na e-mailovou adresu jana.b@portalprozeny.cz naší psycholožce Janě Brandtlové.

 

 

2021.03.29 | Jana Brandtlová | přečteno: 30229x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: vztahy dva muži výběr partnera láska zamilovanost partnerství

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak oloupat a jíst pomelo?

Pomelo patří mezi citrusy a díky nízkému obsahu kalorií, příjemné chuti a příznivému vlivu na zdraví se i v našich zeměp...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.02.24 | přečteno: 31890x

Dětské video chůvičky pro klid na duši

Pro někoho je to nepostradatelný pomocník v péči o miminka. Dětská chůvička umožňuje hlídat vašeho potomka, zatímco v ku...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.03.25 | přečteno: 30060x

Naše auto

Čistá a uklizená domácnost je prý vizitkou ženy a čisté a uklizené auto je prý vizitkou muže.  Na obě fakta už b...
 
celý článek | Meridene | 2015.07.27 | přečteno: 30131x

Stará láska nerezaví

  Musím se přiznat, že jsem se vždy cítila bývalými přítelkyněmi současných lásek tak nějak nepříjemně ohrož...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.09.19 | přečteno: 30151x
 

Portál pro ženy