newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Nejlepší způsob odstranění tetování. Cena vás nezruinuje

 
Nejlepší způsob odstranění tetování. Cena vás nezruinuje

Potřebujete si nechat odstranit tetování a bojíte se kolik to bude stát? Pak jste jen jedni z mnoha, kteří nemají patřičné informace. Někdy se výkon tatéra nemusí shodovat s vašimi představami. Někdo se v životě posune dál a tetování z dob studentských let mu stojí v cestě. Potetovaná kůže je až u poloviny tetovaných lidí překážka v kariérním růstu i lásce. Odstranění tetování a cena za tento zákrok jsou dnes mnohem dostupnější.

 

 

Přestože je tetování staré jako lidstvo samo, ne vždy jsou jeho vlastníci spokojeni po celý život. Naštěstí díky plastickým klinikám již nemusí znamenat nevhodná ozdoba kůže cejch na celý život.

Jak si nechat odstranit tetování?

Možností odstranění “kérky” je hned několik. Seznámíme vás s nimi. Nejvíce bolestivou metodou je metoda frézováním. Podstata tohoto zákroku je broušení. Při tom však zároveň dochází k broušení okolní netetované tkáně. Přesto, že je klientovi aplikována lokální anestezie, pozákroková fáze může být velmi bolestivá. Další nevýhodou tohoto způsobu je, že se na pokožce v místě brusu tvoří hned několik stroupků a jizviček, které mohou na pokožce zanechat trvalou stopu. Nemluvě o hrozící infekci vzhledem k podstatně velké ploše narušené kůže.

Jako další způsob je samozřejmě odstranění operací. Princip je však ve vyříznutí místa s obrazcem či textem pomocí skalpele. Rozhodně toto tedy není vhodný způsob pro ty, kteří mají hrůzu z doktorů. Ke všemu je logické, že skalpel zanechá na vaší kůži jizvu.

Nejméně bolestivým a invazivním odstraněním je odstranění laserem. V takovém případě je použitý inkoust tetování rozrušen a zdravý organismus se postupně malých částeček inkoustu sám zbaví. Při této metodě však velmi záleží na mnoha faktorech. Důležitými jsou například velikost a kvalita tetování. Obecně je známo, že tetování od profesionálních tatérů se dá odstranit lépe, neboť profesionálové používají kvalitnější inkousty. Neméně podstatným faktorem je také barva. Laserem jsou velmi dobře odstranitelné barvy tmavého odstínu, jako jsou černá, šedá a tmavě modrá. Naopak světlejší se j odstraňují mnohem komplikovaněji.

 

Co s barvami, které laser odstranit nedokáže?

Barevné “kérky” získávají stále více na oblíbenosti. Proto se v poslední době začíná více mluvit o bezlaserové metodě odstranění tetování nazývané Rejuvi Tattoo Remover.

Tento způsob je především znám Americe, ale i v Evropě se rozšiřuje čím dál tím více.

K odstranění tetování touto metodou je využívána chemická látka, kterou objevili biochemici v USA již v roce 1988. Uvádí se, že ve srovnání s laserem je tato metoda naprosto bezbolestná a spolehlivá a neovlivní ji ani barva či hloubka vašeho tetování. Zároveň je tato metoda šetrnější k vaší peněžence.

Princip Rejuvi Tattoo Remover spočívá ve vpichování chemické látky do místa tetování. Látka na sebe naváže inkoust, kterým je tetování tvořeno, a postupně ho vytáhne na povrch. Na kůži se po vpichu vytvoří jen jeden stroupek, skrze než vpichovaná látka spolu s navázaným inkoustem vystupuje z těla. Proto je velmi důležité stroupek nestrhávat a počkat, až se sám vyloupne a odpadne. To může obvykle trvat 7 až 20 dní.

Která z metod se mi finančně vyplatí?

Ceny u všech způsobů odstranění jsou závislé především na místě a velikosti vašeho tetování.

U laserového odstranění začínají ceny malých zákroků někde na 2000 Kč a končí až u částek okolo 5000 - 6000 Kč, jestliže je vaše ozdoba kůže příliš rozsáhlá. Ve většině salonů je cena odstranění tetování udávána za cm2. Jestliže se rozhodnete pro Rejuvi Tattoo Remover metodu, začínají ceny na 1500 kč a nepřekročí většinou 3000 kč, ani když je nevhodná ozdoba poměrně rozsáhlá.

Co vy a vaše ozdoba kůže? Neomezuje vás v životě, jaký byste přáli? Dejte nám vědět, jak se vám s tetováním žije, popřípadě zda uvažujete nad jeho odstraněním.

 

2021.03.07 | Lea Kubová | přečteno: 30436x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása tetování tatoo odstranění tetování

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proč si vybrat bio bavlnu? Dopřejte sobě a své rodině to nejlepší.

Udržitelnost a ekologický životní styl je jedním z hlavních témat současné společnosti. Volba mezi organickými a tr...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.04.01 | přečteno: 30138x

Jsem závislá? A proč?

  Troufám si tvrdit, že závislost je silným tématem většiny žen. Často toto slovo používáme, leckdy ovšem ne...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.03.13 | přečteno: 30171x

Jak se cítit mladistvěji? Pomohou doplňky pro krásnou pleť, vlasy a nehty

Pravá krása ženy se skrývá v jejím nitru. Ovšem co si budeme povídat, i zevnějšek je pro každou z nás žen velmi důležitý...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.04.28 | přečteno: 30111x

Jak na chrápání? Oddělenými ložnicemi

Chrápání se dá vydržet nějakou dobu, ale časem stejně vede k problémům. Kvalitní spánek je totiž základem naší spokojeno...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.07.17 | přečteno: 30049x
 

Portál pro ženy