newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Když byt škodí vašemu zdraví

 
Když byt škodí vašemu zdraví

Dříve se o nich mluvilo hodně, dnes jako by úplně přestaly existovat. Řešíme uspořádání bytů podle pravidel feng-šuej, přikláníme se k nejrůznějším trendům bytového designu, k harmonickému bydlení a k pocitům, které má bydlení v člověku vyvolávat, ale energie, na kterých vše stojí (tedy váš dům či byt) nám z konceptu nějak vypadávají.

 

O čem je řeč? Určitě je znáte – geopatogenní zóny. A protože mě bydlení a vše, co s ním souvisí, zajímá, vrátila jsem se zpět a našla i pro vás informace související právě s negativními energiemi, které se často objevují na různých místech vašeho bytu či domu.

Jak je můžete poznat sami na sobě?

Negativní energie způsobují nespavost, bolesti zad, časté migrény, neustálé probouzení se a pocit únavy po probuzení. Máte-li tyto obtíže, možná spíte v negativní geopatogenní zóně.

Naši dávní předkové moc dobře věděli, že některá místa mají špatný vliv na lidský organismus. Staří Římané a Egypťané stavěli své domy tak, aby se negativním místům vyhnuli. I v Česku najdeme hrady a kostely, které pečlivě obešly negativní působení geopatogenních zón a uvnitř staveb žádné nenajdete.

                                                               

Neblahé energie a o co vlastně jde?

Geopatogenní zóna je charakterizována jako jakýsi typ záření, které vychází z hloubky země. Podstatné je pak rozlišit, jak moc je ta která zóna zdraví nebezpečná. Některé geopatogenní zóny člověku prakticky neublíží, jiné mohou způsobit třeba i rakovinu. Vše závisí také na vaší citlivosti, nejvíce citlivé na negativní energie jsou děti. Záleží samozřejmě také na tom, jak moc času v nebezpečné zóně trávíte, takže primárně jde o postel v ložnici, gauč u televize či pracovní stůl.

                                                                

Geopatogenní zóna má často šířku pouhých pár centimetrů, jedná se o jakýsi pás, který prochází bytem nebo jiným prostorem. A tak obvykle stačí nábytek trošku posunout – a jste z toho venku! Nejširší zóna byla zatím určena v šířce jednoho metru.

Jak škodlivou zónu poznat a co dál?

Jestliže jste na energetické vlivy citliví, negativní geopatogenní zónu poznáte snadno. Prostě se na daném místě necítíte dobře. Ideální je, když máte doma zvíře. Zvířata totiž umí špatné zóny skvěle odhalit. Psi či kočky by si na takové místo nikdy nelehli, ale nedaří se tam ani ostatním mazlíčkům, jako jsou křečci, morčata či králíci. Pokud začnou ubývat na váze a vypadají nemocně, zkuste je přemístit jinam. Uvidíte, co to udělá.

                                                               

Také květiny jsou výborným indikátorem a ve špatných zónách usychají, ačkoli se o ně perfektně staráte. Nejlepší metodou, jak nebezpečné oblasti rozeznat, je samozřejmě pomoc odborníka. Možná se vám může zdát, že jde o šarlatány, protože skutečně používají virguli, proutek či kyvadlo, ale jejich úspěchy mluví za vše.

Na trhu sice existují „ochranné“ pomůcky, které účinky geopatogenní zóny údajně ruší, ale často se jedná o pouhý marketingový tah, takže je lepší zkusit drobnou přestavbu věcí v bytě či v kanceláři.

Úleva možná nepřijde hned, ale přijde.

V geopatogenní zóny věří i vědci a lékaři

Dnešní populace se od přírody už opravdu hodně odklonila a my jsme zapomněli spoustu věcí, které naši předkové věděli. Krásným příkladem je například využívání intuice, která se nám zdá nevědecká a nedostatečně průkazná. A přes to všechno intuice spolehlivě funguje. Na mnoho věcí přicházíme dnes znovu a považujeme je za ohromné objevy. A jsme tak „moderní“, že když špatně spíme, přesouvat postel nás vůbec nenapadne, a raději si vezmeme prášky na spaní.

Na jednu stranu je to celkem pochopitelné, protože oficiální věda škodlivé patogenní zóny stále ještě plně neuznává. Bohužel zatím neexistuje přístroj, který by je uměl měřit. Přesto někteří vědci a lékaři v existenci negativních zón a sil v nich působících nezvratně věří. Například jeden olomoucký onkolog se začal podrobně zajímat o to, proč jeho pacienti pocházejí z jedné ulice, zatímco o blok dál není nemocný nikdo. Spekulativní vysvětlení je vám asi jasné.

                                                                                     

Nicméně, ať už na patogenní zóny věříte nebo ne, důkazy svědčí o jejich existenci. A když si je necháte v bytě najít, nic za to nedáte, a naložit s nimi pak můžete podle svého uvážení.

Nebo můžete zůstat na prášcích na spaní…

2021.10.09 | Jana Brandtlová | přečteno: 30179x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: geopatogenní zóny energie bydlení zdravotní potíže nespavost citlivost zvířata

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Zasněžený koláč s rybízem

Také vás jarní počasí láká ven? Nechce se vám tvrdnout doma, vlastně ani trávit tolik času u sporáku, natož se zdržov...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.03.18 | přečteno: 30348x

Trápí vás padání vlasů? Známe příčinu i řešení

Vlasy jsou korunou hlavy. Toto rčení zná asi každý z nás. Pokud je ale s vaším tělem něco v nepořádku, dá nám to velmi r...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.02.27 | přečteno: 30151x

Zázrak jménem arganový olej - vaše vlasy jej budou milovat

Znáte to. Mrazivé počasí, chlad a neustále nošení čepic či klobouků vaše vlasy dokonale unaví. Po zimě je čas zrevita...
 
celý článek | Admin | 2015.03.24 | přečteno: 30077x

Víme, jak si vybrat spodní prádlo pro jakoukoliv postavu

Dokonalá postava neexistuje a tečka. Někomu se líbí ideální míry pro modelku ve stylu 90-60-90, někdo preferuje útlý ...
 
celý článek | Admin | 2016.01.26 | přečteno: 30402x
 

Portál pro ženy