newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Inspirace a tipy, jak se zabavit s dětmi během upršených podzimních dní?

 
Inspirace a tipy, jak se zabavit s dětmi během upršených podzimních dní?

Léto pomalu balí kufry. Sice si ještě sem tam můžeme zbytků letních paprsků užít, ale už se zase čím dál častěji budou objevovat sychravé dny, kdy je třeba děti v domácím prostředí nějak zabavit. A protože tipů a inspirací pro takové dny není nikdy dost, pojďme se na některé společně podívat!

 

TVOŘÍM, TVOŘÍŠ, TVOŘÍME

Ať už vaše děti tvoření milují nebo ne, jedno takové tvořivé odpoledne snese celá rodina. Je jen na vás, co a jakou technikou se rozhodnete malovat nebo tvořit. Pustit se můžete do malování podzimních obrázků, vyzdobit si květináče či okna.

TIP: Můžete se pustit například do výroby podzimních věnců na dveře nebo svícínků na dušičky.

Ať už se rozhodnete pro pastelky, vodovky, tempery, fixy nebo třeba voskovky, pamatujte, že malování přináší do našich životů jisté výhody:

  • Snižuje stres

  • Rozvíjí představivost a kreativitu, posiluje kognitivní funkce mozku

  • Posiluje naše sebevědomí

  • Přináší radost z výtvoru

Takových tvořivých dní si můžete navíc udělat hned několik, třeba na různá témata. Proč vlastně ne? Jeden týden malovat obrázky z pohádkové světa, další si hrát na piráty a vytvořit přitom třeba rybářská trička, třetí věnovat například tvorbě podzimních dekorací do domácnosti.

 

SOUTĚŽE A HRY

Soutěží a her není nikdy dost. Zásobárna inspirace by v tomto ohledu mohla být nekonečná a děti navíc soutěže a hry milují.

Můžete sáhnout po kartách, nejrůznějších deskových hrách, hrách z vašeho dětství nebo vymyslet například rodinné soutěže a nechat na ně potisknout trička “tým máma” a “tým táta”.

POJĎME ZAHRADNIČIT

Toužíte po tom, aby vaše děti měly kladný vztah k přírodě? Na podzim nemusíte zoufat. I v tomto ročním období je třeba se o zahradu řádně starat a není na škodu zapojit do této péče i děti.

Můžou vám pomáhat sázet cibuloviny, ovocné stromy nebo hrabat listí. Zahradu je totiž potřeba připravit na zimní spánek a každá ruka se hodí. Je sice pravdou, že jde spíše o práci než o zábavu, ale i takové aktivity se mohou v zábavné proměnit.

LISTUJEME KUCHAŘKOU

Ruku na srdce, každý máme doma netknutou kuchařku. Třeba tu plnou ovocných smoothie nebo jídel ze středomoří, kterou jste si přivezli z poslední dovolené. Co takhle je vytáhnout a zkusit společně s dětmi něco uvařit?

Při vaření si určitě užijete spoustu zábavy, děti něco přiučíte a chutěmi se přenesete zpátky na dovolenou v Chorvatsku alespoň v myšlenkách.

S KNÍŽKOU V RUCE

Podzim je období jako stvořené pro čtení. Jen si představte ty dešťové kapky dopadající na okno, vás, vaše děti, deku a knížku. Důležité je ale umět dobře vybrat. Možná je na čase zavítat do knihovny či knihkupectví.

Zabavit vás určitě mohou pohádkové knížky, stejně tak i dobrodružné, napínavé příběhy nebo knížky edukačního charakteru. Když je ten podzim, možná je na čase sáhnout také po trošku strašidelnějších příbězích.

 

VE ZDRAVÉM TĚLE ZDRAVÝ DUCH

S přicházejícím chladným počasí se objevuje také čím dál víc nemocí. Proto je třeba posilovat imunitu nejen naší, ale i tu dětskou. Když venku prší a nemůžete zrovna vyrazit na kolečkové brusle nebo kolo, zkuste si zacvičit doma.

Pokud jste tomu doteď nedali šanci, možná vás překvapí, kolik možností máte. Už jste zkoušeli třeba jógu nebo taneční podložku?

 

Tip: Pořídit si můžete také pohybovou hru twister. Schválně, kdo u vás doma vydrží nejdéle!

 

2021.10.23 | Nina Albertová | přečteno: 30337x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: děti podzim tvoření volný čas zábava rodina

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Letní saláty

Léto je tady, ač to tak zatím příliš nevypadá. A v tomto období veder dávám většinou přednost salátu před svíčko...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.07.06 | přečteno: 30138x

Yamato bubeníci

YAMATO bubeníci “ ROJYOH – the beat on the road“ 20thanniversary tour 2013   S...
 
celý článek | Irena Lochmanová | 2013.03.10 | přečteno: 30109x

Jak vyjít se sousedy a proč

Jako Češi si moc nepotrpíme na situace, kterých jsou plné americké filmy, a pravděpodobně tak fungují i v reálu. Sousedé...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.01.07 | přečteno: 30094x

Chia semínka nejen na snídani

  Už vás omrzely vaše klasické snídaně? Hledáte nové nápady a inspiraci? Něco co nemusíte vařit, snídaně je ...
 
celý článek | Alice Drápal Audyová | 2013.05.26 | přečteno: 30023x
 

Portál pro ženy