newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kdy začít nakupovat těhotenské oblečení a jaké si vybrat?

 
Kdy začít nakupovat těhotenské oblečení a jaké si vybrat?

Jedna z otázek, kterou si nastávající maminky často kladou, zní: Kdy si mám začít kupovat těhotenské oblečení? Při nákupu těhotenského oblečení je třeba zvážit několik faktorů, tak si o nich pojďme povědět.

 

„Nejlepší čas, kdy začít nakupovat těhotenské oblečení, je obvykle ve druhém trimestru těhotenství. Do té doby se vaše bříško ještě pravděpodobně nezačne ukazovat, což znamená, že většina oblečení vám bude sedět až do druhého trimestru,“ říká Jaroslava Šnejdarová, zakladatelka značky udržitelné těhotenské módy WO-MUM.

Nezapomeňte však, že žádná dvě těla nejsou stejná a těhotenstvím prochází každé jinak. To může znamenat, že možná budete mít pocit, že je čas začít nakupovat těhotenské oblečení mnohem dříve nebo později než na začátku druhého trimestru - a to je v pořádku. Mnoho žen projde až do pozdějších stádií těhotenství bez toho, aby jejich bříško bylo znatelné a začne růst rychle až v posledních měsících. Naopak jsou ale ženy, které se z postupně rostoucího bříška těší už poměrně brzy.

Při zvažování, kdy začít nakupovat těhotenské oblečení, je důležité se nejprve podívat na své vlastní tělo. Jak se cítíte ve svém současném oblečení? Cítíte se v něm pohodlně? Pokud si nejste jistá, jak posoudit pohodlnost svého oblečení, zvažte několik klíčových ukazatelů.

Některá vodítka napoví, že možná nastal čas začít nakupovat těhotenské oblečení:

  • Vaše trička zcela nezakrývají vaše bříško.

  • Už nemůžete zapnout horní část kalhot.

  • Věci, které dříve seděly volně, jsou vám nyní těsné.

Klíčem k pochopení toho, zda je čas začít nakupovat těhotenské oblečení, je naslouchat svému (ne)pohodlí! Jen vy víte, v čem se vaše tělo cítí dobře a v čem ne, takže se řiďte tím, co je pro vás pohodlné.

Základní kousky těhotenského šatníku

Při nákupu těhotenského oblečení je důležité, aby bylo vše praktické a ideálně s vámi vydrželo nejen celé těhotenství, ale mohla jste jej využít i po porodu.

1. Legíny: Pohodlné, elastické legíny mohou poskytnout oporu rostoucímu bříšku a jsou dostatečně univerzální pro nošení s mnoha různými topy.

2. Těhotenské džíny: Hledejte džíny s pružným pasem nebo podpůrným břišním panelem, aby se přizpůsobily rostoucímu bříšku.

3. Splývavé šaty: Šaty mohou být pohodlnou a snadnou volbou, když vaše bříško roste. Hledejte šaty z měkkých a prodyšných materiálů, které budou pohodlné.

4. Těhotenské podprsenky: Vzhledem k tomu, že vaše prsa během těhotenství rostou a mění se, budete možná potřebovat podpůrnou podprsenku s širšími ramínky a pohodlným páskem.

5. Pohodlné spodní prádlo: Můžete zvážit nákup spodního prádla z měkké, pružné látky s podpůrným pásem, který se nachází pod břichem.

6. Podpůrná obuv: S tělesnými změnami můžete pociťovat otoky nohou a nepohodlí. Hledejte podpůrnou a pohodlnou obuv, která se přizpůsobí vašim měnícím se potřebám.

Obsah obrázku zeď, osoba, oblečení, kalhotyPopis byl vytvořen automaticky

Vyzkoušejte si, než nakoupíte

Těhotenské velikosti mohou být hodně komplikované. Každá nastávající maminka roste jinak a v jiných oblastech. Může být proto těžké odhadnout, jak se vaše nově se měnící tělo vejde do těhotenského oblečení. Je proto důležité si věci před nákupem vyzkoušet. Poslední věc, kterou chcete, je skončit s novým šatníkem, který vám nevyhovuje a vy se necítíte ani krásně, ani pohodlně. Pokud můžete, nezapomeňte si kousky vyzkoušet v obchodě a uschovejte si účtenky pro případ, že budete potřebovat vyměnit velikost.

„U nás ve WO-MUM nabízíme také možnost zapůjčení. To znamená, že se nemusíte hned zavazovat k nějakému zboží. Těhotenské kousky půjčit na tak dlouho, jak potřebujete, a po jejich vrácení dostanete poměrnou část peněz nazpět. Oděv je poté upcyklován a může z něj mít radost další maminka,“ vysvětluje Šnejdarová.

Foto: www.WO-MUM.com

 

2023.04.23 | Lea Kubová | přečteno: 30141x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: žena dítě těhotenství oblečení móda těhotenské šaty

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Psychosomatická onemocnění

Náš psychický stav je vždy provázán s naší fyzickou kondicí. Pokud se cítíme psychicky dobře, projevuje se to na naší ná...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2017.11.02 | přečteno: 30494x

Zájem o online prodej potravin zůstává i po rozvolnění

Pandemie covid-19 zcela zásadně změnila naše nákupní chování. I ti, co nakupovali přes internet již téměř vše, k nákupu ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.06.17 | přečteno: 30068x

JARNÍ DETOX TĚLA: JAK POSTUPOVAT SPRÁVNĚ?

Jaro ve znamení detoxikace neboli očistné kúry. Pojem, který je čím dál častěji skloňován. Avšak ne vždy je chápán správ...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.03.04 | přečteno: 30519x

Z jakých pejsků budou ti nejlepší terapeuti

Kdo je to pes terapeut a jak se jím může stát? Asi již víte, že léčebné působení trénovaných pejsků na lidi se nazývá ca...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.02.10 | přečteno: 30141x
 

Portál pro ženy