newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak předejít odřeným stehnům a užít si léto v sukni?

 
Jak předejít odřeným stehnům a užít si léto v sukni?

Patří sukně a šaty mezi oblíbené kousky vašeho šatníku, ale v létě se jim vyhýbáte kvůli odřeným stehnům? Tento problém trápí mnoho žen a není tedy divu, že se dá na internetu najít hodně rad, jak proti tomu bojovat. Jenže ne všechny spolehlivě fungují. Co se nejlépe osvědčilo mně?

 

Opruzeniny na stehnech jsou velmi nepříjemné a bolestivé. Při mechanickém odírání kůže dochází k jejímu podráždění a zčervenání, často se objeví i vyrážka.  Může to dojít ale až tak daleko, že vzniknou puchýřky a krvavé odřeniny, které se hojí opravdu dlouho.

Opruzená a odřená stehna netrápí jen plnoštíhlé dámy, i když samozřejmě silnější stehna jsou k tomu náchylnější. Také mnohé štíhlé slečny a paní tento problém důvěrně znají. Stačí totiž mít ploché nohy, špatně postavené kyčle či kolena nebo třeba svalnatější stehna a i ženy s jinak hubenou postavou si raději vezmou kalhoty, než aby pak několik dní trpěly. Jenže sukně a šaty vypadají tak hezky a v letních dnech do šatníku prostě patří. Co s tím?

Co jsem na vlastní kůži vyzkoušela:

Zásypy a pudry

Doporučuje se stehna poprášit dětským zásypem, pudrem na obličej nebo existují i přímo pudry k ochraně takto namáhaných partií těla. Zkoušela jsem vše z toho, ale efekt byl minimální. Pudr vydržel na pokožce jen chvilku, takže bych jej musela aplikovat pořád dokola. A to je opravdu nepraktické.

Antiperspiranty

Kůže se přirozeně potí a stehna se o sebe tím víc odírají. Některé ženy proto doporučují nastříkat na pokožku antiperspirant. Ještě lépe prý funguje tuhý antiperspirant, který bývá v diskuzích na internetu hodně doporučovaný. Mě osobně se ani tato metoda neosvědčila, účinek antiperspirantu byl mizivý, přestože jsem se snažila aplikaci opakovat častěji.

Krémy

Další metodou, kterou jsem vyzkoušela, je natírání stehen krémem. Nakrémovaná stehna by měla po sobě hladce klouzat a kůže zůstat neodřená. Krém se ale vždycky poměrně rychle vstřebal a při použití většího množství mi zase nebyla mastná pokožka příjemná.

Spodní prádlo s nohavičkami

Na trhu existují různé šortky, které se nosí jako spodní prádlo a díky nohavičkám brání odírání stehen. Mám jich několik vyzkoušených a fungují dobře. Jejich nevýhodou ale je, že se v nich člověk dost potí. Mít je bez spodních kalhotek je mi proti srsti a v horkém dni zakrývat intimní partie dvěma vrstvami látky není úplně ideální. Vyzkoušela jsem i levnější variantu s ustřiženými silonkami místo kraťasů, ale ty se mi rolovaly nahoru.

Všechny mé pokusy vyřešit tento problém a s radostí nosit sukně a šaty selhávaly. Letos jsem ale konečně našla způsob, jak na to.

Bandeletky - pásky proti odírání stehen

Nedávno jsem vyzkoušela bandeletky. Jsou to samodržící pruhy látky, které se navlečou na inkriminovaná místa stehen. Díky tenkému proužku gumy na obou koncích drží na místě a spolehlivě chrání pokožku. Pásků existuje více druhů, k dostání jsou hladké i krajkové. I značek je na trhu více, já ale po poradě s Klárou Hruškovou, majitelkou obchodu se spodním prádlem Caresse, vsadila na tu nejznámější a nejvíce osvědčenou – Bandelettes. A variantu jsem také na doporučení zvolila hladkou. Ty krajkové totiž sice vypadají pěkně, ale hodí se spíš pro pevnější stehna, na kterých se nebude kůže drát dírkami ven. Bandeletky se prodávají hned v šesti velikostech. Při zvolení té správné sedí tak, že o nich ani nevíte, a přitom odvádí perfektně svou práci. Proto je potřeba se dobře poměřit nebo si je vybrat a vyzkoušet osobně.

 

Testování dopadlo na výbornou

První den nošení jsem měla trochu obavu, jestli budou bandeletky opravdu držet a nesjedou níž, než by bylo vhodné. Dokonce jsem si raději vzala dlouhé šaty, aby případně nedošlo k trapasu. Během oslavy s přáteli jsem ale rychle na nějakou opatrnost zapomněla a ona ani nebyla třeba. Pásky držely na svém místě a ani se nehnuly. Další den jsem si s nimi troufla i na trochu sportování a opět seděly na svém místě po celé odpoledne. Teď nosím už měsíc sukně a šaty téměř každý den a jsem nadšená. Konečně jsem našla to pravé, co mi umožní oblékat se podle chuti.

 

 

2019.06.23 | Martina Limbergová | přečteno: 30220x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: odřená stehna problém bandeletky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Malinový dezert třikrát jinak

Maliny jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce, které používáme pro sladká potěšení. Důkazem toho jsou i četné recept...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.04.22 | přečteno: 30525x

Mladá módní značka Liu Jo dobývá celý svět

Italská módní značka, která možná některým nic neřekne. Pravděpodobně to bude tím, že se jedná o relativně mladý projekt...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.03.09 | přečteno: 30433x

Vřesy a vřesovce pro krásný podzim i zimu

Vřesy a vřesovce většinou nerozlišujeme, vše je to zkrátka „vřes“. V angličtině dokonce existuje jen jeden název pro oba...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.11.10 | přečteno: 30085x

Kratom. Jaké druhy existují a jak působí?

Asi jste zaregistrovali, že se v poslední době mluví o kratomu. Informace o něm jsou však rozdílné, proto si tuto látku ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.12.07 | přečteno: 30366x
 

Portál pro ženy