newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vše, co potřebujete vědět o botulotoxinu

 
Vše, co potřebujete vědět o botulotoxinu

Připadáte si při pohledu do zrcadla zamračeně nebo utrápeně a je vaše pleť nevyhlazená? Možná si zasloužíte odstranit vrásky. Jednou z metod je aplikace botulotoxinu. Protože je i dnes kolem botoxu mnoho nejasností, neuškodí osvěta.

 

Co je vlastně botox

Botox je roztok v lékové podobě, který obsahuje látku botulotoxin. Ta uvolňuje křeče svalů. Funguje tak, že dočasně přeruší v dané oblasti spojení nervu. Tím zabrání mimickému svalu ve smršťování. Sval se pak nehýbe a nevytváří na obličeji vrásku. Vaše pleť bude opticky vypnutá a vyhlazená.


Využívá se v estetické dermatologii k odstranění mimických vrásek, k vyhlazení vrásek a dokonce s ním lze léčit nadměrné pocení. Pokud se rozhodnete pro aplikaci botulotoxinu, vyhledejte certifikovaného lékaře. Jen on ví, jak botox aplikovat, aby vypadal dobře a zároveň vám neuškodil.

Omlazení botulotoxinem

Kdyby Sněhurčina macecha znala botulotoxin, možná by se svým stárnutím nenadělala tolik povyku. Botulotoxin totiž spolehlivě odstraňuje vrásky. Aplikuje se přímo do kůže tenkými jehličkami a dokonce zabraňuje tvoření vzniku dalších vrásek. A nemyslete si, že je aplikace botulotoxinu ženskou záležitostí, v ordinacích lékařů se nechávají ošetřovat i muži.

Na jak dlouho vás omladí

Jistě přemýšlíte, jak dlouho vydrží efekt botuloxinu. Celosvětově lékaři uvádějí průměrnou dobu působení 3-6 měsíců. A nejčastěji stačí, když na aplikaci půjdete 2× ročně. Výhodou je, že pokud vám nebude vyhovovat, vše se samo vrátí do původního stavu.

Odborná péče je základ

Na otázku, kam je aplikace botoxu vhodná a kam naopak nepatří, odpovídá MUDr. Marta Moidlová, primářka kliniky estetické chirurgie Laser Plastic. „Standardně se botulotoxin aplikuje do oblasti kolem obočí, čela a kolem zevních očních koutků. Další oblasti na obličeji se dají ošetřit velice opatrně, neboť omezení pohybu, například v okolí úst, přináší vždy pocit určitého nepohodlí. Je tedy třeba, aby byl lékař velice zkušený, přesně znal anatomii a věděl, co se po aplikaci stane. A také to pacientovi důkladně vysvětlil.

Velice pěkný je efekt v oblasti krku, kde je však úzká indikace, kterou lékař musí znát. Jinak je efekt na běžné vrásky na krku a hrudníku nevýrazný.“

Botox řeší i nepříjemné pocení

Stává se vám, že přes den propotíte několik trik a máte pořád „koláče“ v podpaží? Nebo nemůžete někomu podat ruku, protože ji máte neustále zpocenou? Někteří lidé se nadměrně potí, i když venku není zrovna vedro. Jestliže i vy máte tento problém, nezoufejte. Nadměrné pocení lze léčit botulotoxinem. Lékař vám jej aplikuje velmi jemnou jehličkou do požadované oblasti. Botulotoxin je při nadměrném pocení vhodný zejména v letních měsících, kdy bývá nadměrné pocení nejvýraznější.

 

 

Image courtesy of Ambro at FreeDigitalPhotos.net

2017.02.06 | Admin | přečteno: 30244x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása botulotoxin omlazení pocení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Červená řepa

  Už od dětství tuhle zeleninu naprosto miluju, přestože první setkání bylo ve školní jídelně a její formu s...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.11.10 | přečteno: 30078x

Svět bez stížností? Může být, rozhodně bez těch zbytečných!

„Potkali jsme nepřítele. Jsme to my sami.“ Tak zní jeden z citátů použitých v knize Svět bez stížností. Je to opravdu do...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2017.12.02 | přečteno: 30434x

3 nejhorší škodlivé vlivy pro náš zrak

Oko je oknem do duše, jak říká známé přísloví. Především nám ale oči umožňují vidět všechny krásy světa v těch n...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.08.10 | přečteno: 30099x

TRX-zavěste se, prosím

TRX neboli Total-Body Resistance Exercise vám procvičí pomocí silových cviků celé tělo. V této době frčí prakticky ve...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.04.22 | přečteno: 30065x
 

Portál pro ženy