newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

5 tipů, jak si skutečně přivydělávat na rodičovské

 
5 tipů, jak si skutečně přivydělávat na rodičovské

Jakmile se ženě narodí dítě, změní se jí celý život. Často se stává, že se maminky cítí vyvržené ze společnosti, případně se jejich spojení se světem na nějakou dobu utlumí a pak je nástup zpátky do práce často psychicky náročný. V dnešní době si proto spousta maminek přivydělává i během mateřské a rodičovské dovolené. Pomohou tak rodinnému rozpočtu, dostanou se do kontaktu s novými lidmi a často se také vzdělávají.

 

Jak si hledat přivýdělek?

Online i offline – obojí funguje, stačí se jen snažit a rozhodit sítě kolem sebe. Pokud máte životopis, oprašte ho, vylepšete a zkuste se třeba setkat i s nějakým personalistou – často vám odhalí případné nedostatky. Mějte také pro všechny případy připravený tzv. elevator speech – zjednodušeně řečeno se jedná o krátkou prezentaci sebe sama – prodejte se během chvíle, když se setkáte s tou správnou osobou, která by vám mohla pomoci. Buďte připraveni – příležitost vás může potkat třeba u lékaře, cestou vlakem nebo na nějakém kurzu. Nikdy nevíte, s kým se seznámíte.

Vzdělávejte se a socializujte

Jedině tak se dostanete k těm správným příležitostem. Rozesílání životopisů je sice hezká věc, ale buďme upřímní. Do firem si lidé rádi najímají někoho na doporučení. Je to pro ně ten nejlepší způsob, jak najít někoho, kdo zapadne do týmu. Rozhodně se nebojte nedostatku zkušeností a praxe – všechno se dá naučit. Povahu nezměníte, takže si firmy radši vezmou někoho méně zkušeného, než egocentrického rýpala.

Tipy na konkrétní přivýdělky

 

1.      Přijměte práci u stávajícího zaměstnavatele– zná vás, ví, jak kvalitní práci odvádíte, je-li možnost práce z domova, je to pro vás velká příležitost a výhra. Může se jednat o práci na počítači, účetnictví, jakoukoliv montáž, či kompletaci výrobků, které vaše firma vyrábí. To už záleží čistě na zaměření té či oné firmy. Máte-li tuto možnost, neváhejte.

 

2.      Pište o tom, co vás baví – pokud nemáte praxi, založte si blog, který bude sloužit jako vaše prezentace. Oslovte firmy, u kterých rádi nakupujete. Lezete? Oslovte sporty a sportovní potřeby. Kreslíte a vyznáte se v barvách? Zkuste napsat do výtvarných potřeb. A takto bychom mohli pokračovat. V současné době je po kvalitním obsahu poptávka.

 

3.      Překlady – pokud vám cizí jazyky nejsou cizí, jste v této oblasti dobrá, věříte si a jazyk, či jazyky opravdu ovládáte, nic vám nebrání nabídnout svoje překladatelské služby. Projděte pracovní servery, oslovte firmy, případně si sama založte webovou prezentaci nebo stránky. Nejlepší je, když opět hledáte u zdroje – najděte firmu, která expanduje do České republiky, a nabídněte se s překladem popisků na webu. Oslovte dabingové společnosti – u nich je také po překladatelích poptávka.

 

4.      E-shop – přiznejte se, že po založení e-shopu jste aspoň někdy zatoužili. Možná vás děsí, že je u nás e-shopů příliš, ale opak je pravdou. Stále ještě je na českém trhu prostor pro internetové obchody. Tržby z online prostředí jsou ještě pořád poměrně nízké vzhledem k velikosti českého trhu. Navíc se stále otevírá možnost expandovat mimo republiku a hranice se díky snižujícím se cenám za dopravu smazávají.

Prodávat můžete prakticky cokoliv. Ideální však je, když sortimentu rozumíte. Zkuste si třeba nejdřív založit e-shop s několika produkty a uvidíte, jak vám obchodování půjde. Pro začátek je ideální pronájem e-shopu. Nebudete se muset o nic starat a můžete rovnou prodávat. Navíc v některých případech jsou e-shopy i zdarma, například Shoptet ho nabízí do 10 položek.   

Důležitým faktorem pro úspěch v této oblasti je zajisté dobrá reklama, vzdělávejte se proto v online marketingu. Vaše konkurence totiž nespí. Budujte si komunitu a pečujte o zákazníky na sociálních sítích, pište blog, který bude pomáhat vašim zákazníkům, nesmíte se soustředit jen na vás, mnohem důležitější je poznat, co chtějí nakupující, jaké mají potřeby.  

Prodávat můžete i vlastní výrobky - šperky, oblečení nebo dekorace do domácnosti? Zkuste svoje výtvory nabídnout a prodat. Při prodeji vlastních výrobků opět myslete na marketing. Je prokázané, že se mu musíte věnovat stejně pečlivě, jako samotné tvorbě.

 

5.      Staňte se virtuální asistentkou – i to je trend moderní doby, který využívá čím dál více manažerů a freelancerů. Najděte si na internetu nějaké obchodníky a marketéry na volné noze a nabídněte se jim jako asistentka, která za ně vyhotoví faktury, odpoví na obchodní maily, postará se o poslání dopisů a podobně. Naučíte se mnoho věcí, navíc se o většinu věcí postaráte z domova.

 

Tak co? Kterou práci vyzkoušíte? Hlavně se nebojte a jděte do toho. Za zeptání nic nedáte, a i odmítnutí vás může nějak posunout.

 

2016.04.14 | Admin | přečteno: 30117x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: žena dítě rodičovská dovolená mateřská dovolená práce přivýdělek

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vše pro sporty

Využijte slevu na nákup a navštivte největší autorizovaný e-shop Nike VSEPROSPORTY.CZ. Najdete zde dámské sportovní o...
 
celý článek | Superadmin | přečteno: 30513x

Ovocem za lepší imunitou: Jaké exotické druhy si v zimě dopřát?

Naše imunita stojí v zimě před náročným úkolem – ochránit organismus před virovými infekcemi, které se v tomto období vy...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.12.03 | přečteno: 388x

4 recepty regionálních specialit, které musíte ochutnat

Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné a rozhodně stojí za vyzkoušení. Jaká tradiční jídla jsou typická ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.06.14 | přečteno: 30161x

15 inspirací pro přípravu a zařízení pokojíčku pro miminko

Období očekávání miminka je období štěstí, lásky, slz dojetí a těšení se na nový přírůstek do rodiny. Mnoho nastávajícíc...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.12.19 | přečteno: 30519x
 

Portál pro ženy