newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Líbit se sama sobě. Estetické zákroky

 
Líbit se sama sobě. Estetické zákroky

Líbit se sama sobě je pro psychiku natolik důležité, že estetické zákroky moderní chirurgie v žádném případě nelze jen tak mávnutím ruky odsoudit. Někomu pouhé srovnání nosu může absolutně změnit pohled na sebe sama i na život. A o to tu přeci jde. 

 

Hezký vzhled po estetických zákrocích se dá srovnat s tetováním. Když se spojí kvalita a přiměřená kvantita, výsledek může být fenomenální. Odborníci na estetickou chirurgii vše jen potvrzují. Většině klientů prý stačí vyřešit si jeden mindrák a spokojeni jsou až nadosmrti.

Možná estetické chirurgii nefandíte a přijde vám nepřirozená, ale pro mnoho žen je to krásná a krátká cesta ke skutečné životní spokojenosti. Není důvod se snažit chodit bez make-upu, protože právě je trendy bio face natural, když se necítíte přirozeně žensky a přitažlivě.

O přirozený vzhled jde i plastické chirurgii

Současným trendem není krása jako taková, ale přirozený a odpočatý vzhled. A tímto směrem se ubírá i estetická medicína a přání klientek i klientů.                                                               

V posledních letech jsou v popředí injekční aplikace, na které stačí docházet třeba 1 x za rok. V oblasti plastické chirurgie stále vedou operace prsou, liposukce a operace víček.

                                                                

Klientela pokrývá většinovou část populace. Na zákroky chodí maminky malých dětí, mladé slečny, byznysmenky i ženy v domácnosti… a samozřejmě lidé, kteří se svým vzhledem živí, jako jsou modelky a celebrity všeho druhu.

Obecně jde ale o „normální“ běžné lidi, kteří si chtějí udělat radost a cítit se sebejistěji a pohodověji. Už dávno není plastická chirurgie vyhrazená skupině vyvolených.

Splněná přání

Jelikož být pozitivní je v současné době povinné, je potřeba i výsledky estetických zákroků vybalancovat tak, aby se naplnilo očekávané zdravé sebevědomí i body pozitivita. Zkrátka cílem není to, abychom všichni vypadali na 20 let, ale stárnout, a přitom vypadat tak, jak si přejeme. Přirozeně a odpočatě. A je to tak snadné. Například odstranit kruhy pod očima nebo vrásku „mračivku“ vás bude stát jednu 20 minutovou návštěvu kliniky.

                                                                

Část pacientů samozřejmě podstupuje zákrok ze zdravotních důvodů. Další část se chce líbit sama sobě a vyřešit si nějaký komplex. Velmi častou klientelou jsou maminky, kterým se po porodu či porodech nedaří vrátit postavu do původní formy.

Mottem současné plastické chirurgie je, že nechce nikoho měnit, ale pomáhá lidem stát se tou nejlepší možnou verzí sebe samých a posílit sebedůvěru každého z klientů. Každý z nás si prý zaslouží možnost vypadat tak, jak si přejeme. Význam sebedůvěry a spokojenosti s vlastním vzhledem je nesporný, a to jak z pohledu estetické medicíny, tak psychologie.

Závislost

Jsou tu ovšem jistá úskalí. Všichni asi známe strašidelné obrázky žen i mužů, kteří to s neustálými dalšími a dalšími úpravami svého vzhledu přehnali natolik, že se z krásy stal pravý opak. Ono propadnout neustálému zlepšování svého vzhledu je prý strašně snadné. A hranice je jen velmi tenká.

Jsou tu klienti, kterým spokojenost se zákrokem vydrží pár týdnů či měsíců, a pak hned znovu hledají, co je potřeba zlepšit. S těmito pacienty je dobré promluvit. Ukázat jim fotografii z doby před zákrokem (zákroky) a zjistit, proč hledají další problém, když by si mohli užívat vzhled, kterého dosáhli. Prý to obvykle – naštěstí – zabírá. Podstatná je role lékaře, který klienta nenechá vybudovat si závislost na zákrocích, ačkoli je to pro něj finančně méně výhodné.

                                                                

Léčba komplexů

Estetičtí chirurgové, tedy ti kvalitní, se shodují v tom, že je úžasné vidět, jak se člověk po zákroku změní, jak ze dne na den získá sebevědomí a začne se na sebe dívat jinýma očima. Tato obrovská proměna činí práci estetických chirurgů nabitou emocemi stejně tak, jako je tomu u jejich kolegů, kteří zachraňují životy, nebo u terapeutů, kteří životy lidí mění k lepšímu.

Zkrátka, estetická medicína je jedna z profesí, která je skutečný dar. A byla by škoda tohoto daru nevyužít, pokud může zásadně zlepšit váš život.

 

2023.09.10 | Jana Brandtlová | přečteno: 464x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: estetika estetická chirurgie plastiky plastická chirurgie změna vzhledu krása vzhled

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vánoce se blíží! Máme pro vás tipy na dárky pro vašeho manžela, tatínka nebo syna

Vánoce jsou svátky míru, klidu a pohody. Alespoň by tedy měly být, i když v přeplněných obchodních domech to tak...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.11.16 | přečteno: 30100x

Jak na vlastní potisk na tričko nebo hrnek? Termolisy a sublimační tisk

Potisky na trička stále letí. Ne vždy si ale vyberete z nabídky na webu nebo máte pocit, že potřebujete popustit uzdu sv...
 
celý článek | Admin | 2019.04.22 | přečteno: 30200x

TEST: Znáte svět adrenalinových zážitků?

Adrenalinové zážitky určitě znáte. Možná jste nějaký i absolvovala. Jsou to oblíbené dárky pro nejrůznější příležitos...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2015.06.24 | přečteno: 30207x

Dětské video chůvičky pro klid na duši

Pro někoho je to nepostradatelný pomocník v péči o miminka. Dětská chůvička umožňuje hlídat vašeho potomka, zatímco v ku...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.03.25 | přečteno: 30062x
 

Portál pro ženy