newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

 
 

 

Grilované sýry, klobásky, zelenina nebo ovoce jsou výbornou pochutinou, ale většina z nás se jistě nejvíce těší na pořádný šťavnatý kus masa. Aby se opravdu povedl, je potřeba dodržet určité zásady.

1) Pořádně rozpalte gril

Netrpělivost jde ruku v ruce s neúspěchem. Vydržte s grilováním, až bude gril opravdu dobře rozpálený. Maso se na málo rozpáleném grilu tak rychle nezatáhne a vyteče z něj šťáva.

2) Suroviny vyndejte včas z lednice

Maso nepatří na gril studené. Musíte jej vyndat zhruba čtvrt až půl hodiny dopředu a nechat odležet při pokojové teplotě. Jinak se uvnitř dobře nepropeče.

 

3) Solte až na poslední chvíli

Steaky nikdy nesolte dopředu, ale až ve chvíli, kdy je budete pokládat na gril. Sůl by totiž z masa vytáhla vodu a bylo by tuhé.

4) Steak řádně osušte

Před položením na grilovací rošt maso pořádně osušte papírovou utěrkou. Díky tomu se vyhnete bílému povlaku, který jinak vznikne vysrážením bílkoviny.

5) Marinádu až na závěr

Tu správnou chuť masu dodá dobrá marináda. Pokud ale obsahuje cukr, med nebo třeba šťávu z pomeranče, nechte potření steaku až na konec grilování. Sladké ingredience se totiž rády připalují a to určitě nechcete.

6) I maso potřebuje odpočinek

Stejně jako jste nechali syrové maso odpočinout před přípravou, nechce chvíli odležet i hotový steak. Pěkně tak dojde a rozloží se v něm všechny chutě.

 

 

Léto je v plném proudu, tak rozpalte grily a hurá do toho. Určitě to zvládnete na jedničku. Dobrou chuť!

 

 

| přečteno: 30160x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování, maso, chyby, rady, tipy, léto, party

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Znamení

V životě asi každého z nás přijdou situace, kdy i silným náturám zkrátka dochází síla. Trápení našich ratolestí nebo ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.02.28 | přečteno: 30235x

Pohodlné a stylové dívčí šaty

V dospělosti je oblečení často skutečným mučením. Obvykle jsou to dámy, které často bezmocně stojí před šatníkem, a přes...
 
celý článek | Admin | 2023.10.02 | přečteno: 596x

Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2016.01.14 | přečteno: 30550x

Červená řepa

  Už od dětství tuhle zeleninu naprosto miluju, přestože první setkání bylo ve školní jídelně a její formu s...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.11.10 | přečteno: 30092x
 

Portál pro ženy