reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Soutěž o historický román Skandální komtesa

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30600x 2019.04.05

Kontakt

 
celý článek | Admin | přečteno: 45088x 2013.11.27

Hledání jara

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 30541x 2015.04.10

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

 
 

 

Grilované sýry, klobásky, zelenina nebo ovoce jsou výbornou pochutinou, ale většina z nás se jistě nejvíce těší na pořádný šťavnatý kus masa. Aby se opravdu povedl, je potřeba dodržet určité zásady.

1) Pořádně rozpalte gril

Netrpělivost jde ruku v ruce s neúspěchem. Vydržte s grilováním, až bude gril opravdu dobře rozpálený. Maso se na málo rozpáleném grilu tak rychle nezatáhne a vyteče z něj šťáva.

2) Suroviny vyndejte včas z lednice

Maso nepatří na gril studené. Musíte jej vyndat zhruba čtvrt až půl hodiny dopředu a nechat odležet při pokojové teplotě. Jinak se uvnitř dobře nepropeče.

 

3) Solte až na poslední chvíli

Steaky nikdy nesolte dopředu, ale až ve chvíli, kdy je budete pokládat na gril. Sůl by totiž z masa vytáhla vodu a bylo by tuhé.

4) Steak řádně osušte

Před položením na grilovací rošt maso pořádně osušte papírovou utěrkou. Díky tomu se vyhnete bílému povlaku, který jinak vznikne vysrážením bílkoviny.

5) Marinádu až na závěr

Tu správnou chuť masu dodá dobrá marináda. Pokud ale obsahuje cukr, med nebo třeba šťávu z pomeranče, nechte potření steaku až na konec grilování. Sladké ingredience se totiž rády připalují a to určitě nechcete.

6) I maso potřebuje odpočinek

Stejně jako jste nechali syrové maso odpočinout před přípravou, nechce chvíli odležet i hotový steak. Pěkně tak dojde a rozloží se v něm všechny chutě.

 

 

Léto je v plném proudu, tak rozpalte grily a hurá do toho. Určitě to zvládnete na jedničku. Dobrou chuť!

 

 

| přečteno: 30528x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování, maso, chyby, rady, tipy, léto, party

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Konečně jaro

  Miluju přírodu a to, jak se v každém ročním období mění. Na jaro se ale vždycky těším nejvíce. Myslím, že ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.03.18 | přečteno: 30773x

Zrádná pšenice

Slyšeli jste někdy pojem pšeničný obličej nebo pšeničné břicho? V prvním případě se jedná o oteklý obličej, v druhém ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.02.24 | přečteno: 30744x

Žár letních lásek

Se začátkem léta je neodmyslitelně spjatá i doba dovolených a s nimi zase krása, ale také nebezpečí letních lásek. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.07.06 | přečteno: 30364x

Umíte se radovat? Inspirujte se ve světě

Radujte se, protože dokonalé to nemůže být nikdy a napořád. Vždy jsou dobré i špatné dny, měsíce, či dokonce roky. Fígl ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.11.17 | přečteno: 30405x
 

Portál pro ženy