reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Volání kukačky, Robert Galbraith

 
celý článek | Meridene | přečteno: 30522x 2014.08.21

Vstříc jaru s dámskými botami Melissa a Zaxy

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30511x 2018.03.05

Jak oživit vaše hnědé vlasy?

 
celý článek | Admin | přečteno: 30519x 2015.02.01

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tradiční velikonoční nádivka

 
 

Velikonoční nádivka s krupicí

  • 0,75 l mléka

  • 5 lžic hrubé krupice

  • 0,5 kg uzeného masa

  • 5 vajec

  • 2 hrsti kopřiv

  • 1 hrst zelených bylinek (petržel, pažitka, jarní cibulka,...)

  • sůl, pepř, muškátový květ

Nejdříve uvařte krupičnou kaši. Do vlažného mléka nasypte krupici a nechte zhoustnout, osolte podle chuti. Uzené maso uvařte a nakrájejte na drobné kousky. Kopřivy spařte a nasekejte na drobno. Nasekejte i ostatní bylinky. Do hotové kaše zamíchejte maso, kopřivy, bylinky, žloutky a sůl, pepř a špetku muškátového květu na ochucení. Z bílků ušlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do směsi. Nádivku rozprostřete v pekáčku vymazaném sádlem. Pečte zhruba ¾ hodiny v troubě vyhřáté na 180°C.

Velikonoční nádivka z housky

  • 0,5 kg vepřové plece

  • 0,25 kg uzeného masa

  • 1 veka (nebo 8 rohlíků) – pečivo by nemělo být čerstvé

  • 5 vajec

  • 0,25 l mléka

  • 1 hrst kopřiv

  • 1 hrst petrželky

  • 1 cibule

  • sůl, celý pepř, česnek

Nakrájejte veku (rohlíky) na kostičky a zalijte mlékem smíchaným s rozšlehanými žloutky. Vepřové maso uvařte s několika kuličkami pepře a stroužky česneku, zvlášť uvařte i uzené maso. Bylinky nasekejte na drobno, kopřivy je dobré opět nejdříve spařit, nakrájejte na drobno i cibuli. Uvařená masa nakrájejte na drobné kousky. Smíchejte namočené housky, maso, bylinky, cibuli a vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Směs vložte do vymazaného pekáčku, vršek můžete ještě poklást plátky másla. Pečte dozlatova.

 

Image courtesy of m_bartosch at FreeDigitalPhotos.net

| přečteno: 30641x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Velikonoce, tradiční recepty, nádivka

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Mateřská dovolená

Mateřská dovolená, je opravdu dovolená??? ...
 
celý článek | Veronika Tvarůžková | 2014.06.30 | přečteno: 30373x

CESTA KE KRÁSNÉMU ÚSMĚVU

Ne každý disponuje oslnivě zářivým úsměvem. Není však třeba zoufat a snažit se získat bělostný chrup zkoušením různých m...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.05.19 | přečteno: 30613x

Znáte ultramaratón?

Já vím, že se takový extrémní závod jako je ultramaratón příliš neslučuje s návodem, jak se při sportu nezničit,...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2015.07.20 | přečteno: 30408x

Průvodce sklenicemi na víno – vychutnejte si všechny vůně a chutě lahodného moku

Víno je nápojem, který zpříjemní romantické chvíle, pomůže uvolnit tělo i mysl, dokreslí lahodný pokrm a vůbec dodá a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.21 | přečteno: 30554x
 

Portál pro ženy