newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Skutečně nepražené kešu oříšky plné zdraví prospěšných tuků

 
 

 

Už jste někdy ochutnali opravdu nepražené kešu oříšky v podobě, jak je pro nás připravila příroda? Pokud ne, je tento text určen právě Vám pro inspiraci a pokud ano, čtěte také, protože je v něm spousta zajímavých, a nepříliš známých informací.

Skutečně přírodní kešu oříšky s vynikající nasládlou chutí z Indonésie jsou energeticky vydatné a bohaté na živiny, mají vysoký obsah bílkovin a esenciálních mastných kyselin, minerálů, enzymů a antioxidantů, a k tomu chutnají bezkonkurenčně!

Kešu oříšky mají nižší obsah tuku než většina jiných ořechů. Tuk, který obsahují, pochází z mononenasyceného oleje - kyseliny olejové, jež je mimo jiné považována za živinu krásy. Kešu oříšky jsou velmi bohatým zdrojem minerálů, jako je mangan, draslík, měď, železo, hořčík, zinek a selen. Navíc obsahují esenciální vitamíny - kyselinu panthotenovou (vitamín B5), pyroxid (vitamín B6), riboflavin a thiamin (vitamín B-1).

Tyto kešu oříšky se mechanicky čistí tradičním způsobem bez zahřívání, takže oříšky jsou sladší, chutnější a chuťově bohatší. Kešu oříšky ve skořápce se standardně buď vaří v oleji, nebo žíhají v plamenech tak, aby odpadla skořápka ještě před jejím prasknutím. Tím se sice urychlí proces čistění, ale antioxidanty, vitamíny, minerály i prospěšné tuky jsou nenávratně zničeny. Jako příklad uveďme, že typické kešu oříšky v Indii jsou zpracovávány rychlostí 12 až 14 kg na jednoho dělníka a den, zatímco u skutečně přírodních nepražených kešu oříšků se rychlost zpracování pohybuje pouze mezi čtyřmi až pěti kilogramy na dělníka a den!  Tento obrovský nepoměr v objemech zpracování přispívá k významnému rozdílu v ceně, který vede velkovýrobce k nákupu průmyslově zpracovaných kešu oříšků (definovaných stále jako nepražené, nicméně přesto zpracované za vysokých teplot). Vyberte si skutečně přírodní kešu zpracovávané za studena, čímž uděláte to nejlepší nejen pro sebe, ale podpoříte i farmáře kešu oříšků napříč Indonésií.

A co takto kešu a kakaovými boby?

Kakao má velmi mnoho antioxidantů a flavonoidů, pomáhá při činnosti cév, snižuje srážlivost krve, zlepšuje krevní oběh, reguluje srdeční tep a krevní tlak, snižuje LDL cholesterol a riziko mozkové mrtvice a infarktu. Nepražené kakao i kešupocházejí přímo z přírody a jejich spojením získáme fantastický pamlsek se všemi zdraví prospěšnými látkami v obou potravinách obsaženými: kešu oříšky smíchané s drcenými kakaovými boby a zalité nektarem z kokosové palmy. Bez jakýchkoli jedů vzniklých zahřátím, bez rafinace a bez cukru dokáží Kešu-kakaové kousky v palmovém nektaru rozehrát symfonii chutí a Vy je budete chtít mít napříště vždy po ruce!

| přečteno: 30486x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdravá výživazdravíBIORAWgastronomie

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Přípravky péče o pleť a látky v nich obsažené: Co hledat přesně pro váš problém

Kosmetických výrobků najdete na trhu nespočet. Který je ale ten pravý pro vás? Určitě nestačí řídit se nápisy na výrobku...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2024.11.09 | přečteno: 95x

Stylová móda pro muže III.: Elegantní pánské kabáty pro skutečné gentlemany

Nosíte podzimní a zimní kabát? Nejspíš ano, stejně jako většina žen. A co váš muž? Jistě se mnou budete souhlasit, že...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.11.07 | přečteno: 31714x

Studujte v USA s možností stipendia! Je to zkušenost k nezaplacení!

Studium v zahraničí je zkušeností, kterou se v dnešní době rozhodně nemůže chlubit každý, a proto se velmi cení. Plat...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.08 | přečteno: 30519x

Jak se stát PIM Kingem

Tento příspěvek poněkud více vybočuje ze seriálu pro začínající běžce. Může být ale motivací do budoucnosti pro toho,...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.05.26 | přečteno: 30477x
 

Portál pro ženy