newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 4.díl

 
 

Grilovaný kozí sýr

Na 4 porce potřebujete:

200 g zralého kozího sýra

Olivový olej

Grilovací koření

Připravte si čtverec alobalu, do kterého sýr zabalíte. Potřete jej zlehka olivovým olejem, položte na něj sýr nakrájený na porce a zlehka potřete i jej. Posypte špetkou grilovacího koření, zabalte jako pevný balíček a dejte grilovat nejdříve švem dolů asi na tři minuty, poté otočené a rozbalené ještě na další dvě minuty. Podávejte na lůžku z grilované zeleniny, doplněné rozpečenou bagetkou.

Jehněčí kotleta na grilu

Na 4 porce potřebujete:

8 jehněčích kotletek (asi 1 kg)

3 stroužky česneku

Snítku čerstvého rozmarýnu (případně 1 lžíce sušeného)

Kůru z ½ citrónu

Olivový olej

Sůl, pepř

Nejdříve si přichystejte maso a to klidně den dopředu, přes noc v marinádě se pěkně rozleží. Kotletky tedy naporcujte, omyjte a osušte kuchyňskými utěrkami. V míse zamíchejte olivový olej, otrhané lístky rozmarýnu (sušený rozmarýn důkladně rozdrťte), rozmačkaný česnek, citrónovou kůru, sůl a drcený pepř. Kotletky poté obalte v marinádě a nechte je nasávat chutě, občas je otočte. Kotlety vyndejte alespoň půl hodiny před grilováním z lednice, aby získali pokojovou teplotu (o tom, proč je to důležité, se dočtete v článku Seriál o grilování: 6. díl – Jak správně grilovat maso?). Poté je položte na rozpálený gril a nechte je prudce opéct z každé strany zhruba pět minut, podle tloušťky plátků. Výborně chutnají například s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Jablkové lívance

Na 8 porcí potřebujete:

3 vejce

25 dkg hladké mouky

300 ml mléka

3 lžíce cukru

1 kypřící prášek do pečiva

50 dkg jablek

Špetku soli

Olej na smažení

K přípravě lívanců potřebujete litinovou pánev na gril. Nejdříve si nastrouhejte jablka a poté připravte těsto z nich. V míse smíchejte vejce, mléko, cukr a nastrouhaná jablka. Po částech přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše důkladně promíchejte. Na litinové pánvi rozehřejte olej a lžící na ni vkládejte porce těsta. Lívance smažte dozlatova z obou stran. Podávat můžete třeba obalené ve skořicovém cukru, ozdobené zakysanou smetanou a ovocem.

 

Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 3.díl

 

| přečteno: 30144x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování, recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vše pro sporty

Využijte slevu na nákup a navštivte největší autorizovaný e-shop Nike VSEPROSPORTY.CZ. Najdete zde dámské sportovní o...
 
celý článek | Superadmin | přečteno: 30542x

Stylový domov za pár korun? Použijte bytové dekorace

Při zařizování domova pečlivě vybíráme nábytek a další zařízení, aby nám vše ladilo a dobře sloužilo. Ale co dělá tu pra...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.27 | přečteno: 30203x

Jak vybrat to nejlepší povlečení do své ložnice?

Při kvalitě spánku hraje roli nejen volba vhodné postele, roštu a matrace. Na čem si dát ještě záležet? Na výběru pov...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.02.04 | přečteno: 30100x

Koloběh – perfektní lék na špatnou náladu i slabou fyzičku

Jsou to dva roky, co jsem si pořídila svůj první dvoukolý stroj a zařadila se mezi nadšené koloběžkáře. Za tu dobu se zm...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.07.13 | přečteno: 30184x
 

Portál pro ženy