newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker

 
 

 

Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potřeba ho pokrýt alobalem, vysypat na něj štěpku a vložit do Smokeru. Toť vše, už stačí jen zapnout gril do elektřiny. Než se pořádně rozehřeje, je čas nachystat lososa.

Losos v hlavní roli

Samotná příprava ryby byla také snadná. Stačilo vzít koupené filety z lososa, posolit je a lehce posypat kořením na ryby. Tác ze Smokeru určený k přípravě pokrmů jsme také vyložili alobalem a na něj dali připravenou rybu. Pro lepší chuť jsme na každý filet pokladli ještě kousek másla.

Omamné vůně

Zahradní gril funguje ihned po zapnutí, a tak tác s lososem putuje bez otálení dovnitř. Z grilu se už line vůně dřevní štěpky a za slabou půl hodinu se tato vůně mísí s vůní zauzeného lososa. Je opravdu těžké ještě chvíli vydržet. Po necelých 40 minutách vytahujeme neskutečně lákavou lahůdku z grilu a je čas servírovat oběd. Jako příloha nám bohatě stačí zeleninový salát a rozpečená bagetka, kterou jsme na malou chvíli vložili do ještě horkého grilu.

Výsledek stál za všechno naše netrpělivé čekání, takto skvěle jsme si dlouho nepochutnali. Grilování už od nynějška nebudu mít spojené pouze s létem a určitě si brzy dopřeji další zdravé a vynikající dobroty.

 

| přečteno: 30913x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Grilování, losos

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Končíte studium na vysoké škole? Ať už píšete bakalářku nebo diplomku, usnadněte si to!

Chodíte do školy a k tomu ještě do práce? Právě tehdy bývá nejsložitější vše skloubit dohromady. Skloubit osobní život, ...
 
celý článek | Admin | 2020.03.13 | přečteno: 30535x

KOMÁŘI ÚTOČÍ – JAK SE JIM BRÁNIT?

S teplým počasím nastává období grilování a venkovních oslav. Ovšem většinou nejste jediní, kteří plánují vydatnou hosti...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.05.28 | přečteno: 32644x

Buďte krásná díky šetrné přírodní kosmetice

Být krásná, působit svěže a mladistvě, okouzlovat zdravými a lesklými vlasy... Která z nás žen by po tom všem netoužila?...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.08.10 | přečteno: 30516x

Bylinky v kuchyni III. - jak se vyznat v proslulých bylinkových omáčkách?

Bylinky a koření jsou nedílnou součástí většiny pokrmů, omáčky nevyjímaje. Česká kuchyně je sice omáčkami pověstná, j...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.17 | přečteno: 30598x
 

Portál pro ženy