Nepřehlédněte
Suchý šampón – záchrana na poslední chvíli
Tipy na podzimní aktivity s dětmi v lese. S našimi nápady nebudou chtít domů
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Grilovaný losos – vynikající zdravá dobrota z elektrického grilu Muurikka Smoker
Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potřeba ho pokrýt alobalem, vysypat na něj štěpku a vložit do Smokeru. Toť vše, už stačí jen zapnout gril do elektřiny. Než se pořádně rozehřeje, je čas nachystat lososa.
Losos v hlavní roli
Samotná příprava ryby byla také snadná. Stačilo vzít koupené filety z lososa, posolit je a lehce posypat kořením na ryby. Tác ze Smokeru určený k přípravě pokrmů jsme také vyložili alobalem a na něj dali připravenou rybu. Pro lepší chuť jsme na každý filet pokladli ještě kousek másla.
Omamné vůně
Zahradní gril funguje ihned po zapnutí, a tak tác s lososem putuje bez otálení dovnitř. Z grilu se už line vůně dřevní štěpky a za slabou půl hodinu se tato vůně mísí s vůní zauzeného lososa. Je opravdu těžké ještě chvíli vydržet. Po necelých 40 minutách vytahujeme neskutečně lákavou lahůdku z grilu a je čas servírovat oběd. Jako příloha nám bohatě stačí zeleninový salát a rozpečená bagetka, kterou jsme na malou chvíli vložili do ještě horkého grilu.
Výsledek stál za všechno naše netrpělivé čekání, takto skvěle jsme si dlouho nepochutnali. Grilování už od nynějška nebudu mít spojené pouze s létem a určitě si brzy dopřeji další zdravé a vynikající dobroty.
Poslat článek
Tisk
Štítky: Grilování, losos