newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zahradní domek jako sauna? Proč ne!

 
Zahradní domek jako sauna? Proč ne!

Zahradní domky si své využití nacházejí obvykle jako místa na odpočinek a relax či jako pomocníci při zahradních pracích. No věděli jste, že si svůj zahradní domek můžete proměnit na zahradní saunu?

 

 

Sauna jako taková dnes už nemusí být jen výsadou wellnes či relax center. Pokud máte rádi soukromí a rádi se zrelaxujete, Vlastní zahradní sauna může být tím ideálním řešením. Jaké jsou tedy výhody vlastní sauny na zahradě a v čem vám saunování vlastně pomůže?

Zahradní domky jako sauny mají většinou podobu klasického zahradního domku, chaty či srubu. Existuje několik typů, ať už s terasou, nebo bez ní. Exteriérová sauna se stává oblíbeným konceptem, který nejen ozvláštní vaši zahradu, ale vám i pomůže odpočinout si a zrelaxovat se. Ať už po náročném dni v práci nebo během víkendů.

Sauna pouze pro vás

Mít na zahradě vlastní zahradní domeček jako saunu s sebou přináší hned několik výhod. Už jen samotné saunování si užijete mnohem více než ve veřejných wellnes centrech, protože saunu budete mít jen a jen pro sebe a nikdo vás při tom nebude rušit. Takové zahradní domky alias sauny jsou ideální, pokud nemáte rádi přeplněné relax centra a raději odpočíváte v klidu a v samotě. Vlastní sauna znamená možnost dopřát si saunovací proceduru kdykoliv chcete. Nemusíte se nikam objednávat, nikam cestovat, jen vyjdete na zahradu a váš zahradní domeček v podobě sauny vás už bude vítat.

 

Soulad s přírodou

Sauna jako zahradní domek zároveň představuje souzvuk a harmonii s přírodou. Materiál, ze kterého jsou dřevěné domky vyráběny se dokonale hodí do přírodního prostředí vaší zahrady, a tak tam dokonale zapadne. Můžete si zahradní domek přeměnit na vaše zahradní saunovací království, které bude určeno pouze vám, případně vaší rodině. A pokud máte na zahradě bazén, je skvělým doplněním saunovací procedury, kdy se v něm můžete pořádně po ukončení saunování zchladit.

Dřevěné zahradní domky jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, proto se nemusí obávat, že by se vaše zahradní sauna rozpálila horkem.

Proč sauna?

Sauna jako taková mě obecně velmi dobré účinky na zdraví člověka a stále více lidí v oblibě tuto relaxační proceduru. Tak proč nevyzkoušet proměnit váš zahradní domeček na takového wellness království jen pro vás, v soukromí a v souladu s přírodou na vaší zahradě?

Sauna vám může pomoci při prevenci vůči různým onemocněním, zejména jako prevence vůči nachlazení, chřipce či jiným onemocnění dýchacích cest, co se v tomto podzimní období dokonale hodí. Saunování podporuje prokrvení celého těla, pomáhá snížit napětí ve svalech. Pravidelným pobytem ve vašem saunovém království přispějete ke zlepšení obranyschopnosti vašeho organismu. Sauna samozřejmě působí relaxačně a odbourává stres. Samozřejmě existují výjimky, při kterých se saunování nedoporučuje, proto byste si před samotným saunováním měli ověřit, zda můžete podstupovat saunovací procedury.

 

Pokud zvažujete, že si svůj zahradní domek proměníte vašich wellness zahradní království, doufáme, že si v něm pořádně odpočinete a nebudete toto rozhodnutí litovat.

 

2019.09.24 | Martina Limbergová | přečteno: 30176x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení wellness domácí sauna zahradní domky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak zklidnit mysl

Společným jmenovatelem téměř všech trápení je v dnešní době uspěchanost. Ráno vstaneme z postele a už uvažujeme, co v...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.07.18 | přečteno: 30239x

Jak prorazit ve světě fotomodelingu? Důležité je někde začít

Koketujete s modelingem, ale nevíte, kde a jak najít fotografy pro vytvoření svého portfolia? Nebo naopak rády fotíte...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.07.26 | přečteno: 30208x

Je čas na karnevalové kostýmy – oblečte se originálně celá rodina

Karnevalová sezóna začala. Kdo má doma dítě, toho rozhodně diskuse o nejvhodnější masce nemine. No a s těmi menšími se m...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.02.03 | přečteno: 30259x

Vyhrajte selfie tyč nubia

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2016.07.08 | přečteno: 30181x
 

Portál pro ženy