newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vybíráme tu pravou sedací soupravu do obývacího pokoje

 
Vybíráme tu pravou sedací soupravu do obývacího pokoje

Obývací pokoj je místností, kde obvykle trávíme nejvíce času. Jeho vybavení by mělo být pohodlné, ale také dostatečně reprezentativní. Tady přece obvykle i hostíme své návštěvy a určitě chceme, aby odcházely s příjemným pocitem. Důležitý je vhodný nábytek i pěkné doplňky, avšak tou nejzásadnější záležitostí je to, kam sebe i ostatní usadíme. Výběru sedací soupravy, pohovky či křesel je nutné věnovat značnou pozornost. Ostatně vzhledem k pořizovací ceně to není věc, kterou bychom jen tak vyměnili za novou, když se nám nebude za chvíli líbit. Jaké jsou možnosti a podle čeho vybírat?

 

Velikost obývacího pokoje

Prostorové možnosti jsou při výběru tím hlavním limitem. Do malých pokojů se hodí menší dvoumístné nebo trojmístné pohovky doplněné o samostatně stojící křeslo, které se dá snadno přesunout. Řešením jsou také variabilní rohové sedací soupravy. Ty dokáží poskytnout pohodlí více lidem a zároveň maximálně šetří místem. Ve velkém obývacím pokoji jsou možnosti výběru typů a velikostí sedacích souprav přece jen o dost větší. Pak už záleží na dispozici pokoje a vkusu majitelů, zda bude i tady sedačka umístěná u zdi, nebo ji ponechají volně v prostoru, kde vytvoří společně s křesly a konferenčním stolkem odpočinkovou a společenskou zónu.

Úložné prostory

Máte velké množství sezónního oblečení, peřin a ložního prádla? Otázku, kam s tím, pomůže vyřešit sedací souprava s úložným prostorem. Opět jde o velmi praktickou variantu pro menší domy a byty, ale jistě se může hodit i tam, kde místem není až tak nutné šetřit.

Lůžko navíc

Místo úložného prostoru je možné zvolit sedačku rozkládací, která poskytne příležitostné místo na přespání návštěvě. To se určitě bude hodit, když se u vás přátelé zas jednou zapovídají až do noci, nebo přijede na pár dní tchyně:)

Fantazii se meze nekladou

Co se týče výběru materiálů, velmi oblíbené jsou čalouněné i kožené sedací soupravy. Každý z materiálů má své klady a zápory, ty je třeba brát v úvahu. Barva a design pak již zcela závisí na vkusu každého a samozřejmě na ladění celého interiéru obývacího pokoje, se kterým musí být sedací souprava v souladu. Tady je šíře výběru téměř neomezená.

 

Neuspěchat výběr posezení a dát si při něm záležet je zásadním předpokladem toho, že se ve svém obýváku budete dlouhá léta cítit skvěle. A o to přece jde, ne?

 

 

2015.09.24 | Martina Limbergová | přečteno: 30051x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení obývací pokoj sedací souprava

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Hledáte dárek pro děti k Vánocům? Vyhrajte knihu Tajemství jedné knihovny

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům Janě V., Stanislavovi K. a Anetě M.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.10.26 | přečteno: 30243x

Infrasauna může být i v malém bytě

Přáli byste si mít vlastní saunu, ale máte strach, že se vám do vašeho bytu nevejde? Tak přesně z tohoto důvodu existují...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.02.19 | přečteno: 30150x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit I – oblečení na běh

V minulém příspěvku jsem psala, že se při svých prvních pokusech o zlepšení kondice nemusíte zničit, stačí dodrž...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.03.09 | přečteno: 30339x

MASÁŽNÍ VÁLEČEK JAKO POMOCNÍK PRO KRÁSNOU PLEŤ

Péče o pleť, to je nevyčerpatelné téma. Existuje tolik rad, doporučení, návodů a pomůcek pomáhajících ženám vypadat přit...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2020.03.08 | přečteno: 30130x
 

Portál pro ženy