reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Jak vyzrát na lymfatickou masáž?

 
celý článek | Admin | přečteno: 15124x 2016.10.04

Sacher

 
celý článek | Darina Adámková | přečteno: 15674x 2013.06.30

Vánoční šílenství

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 16999x 2013.11.30

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

 
Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

Léto a grilování patří k sobě. Krásné počasí, dobrá parta přátel a voňavé lahůdky z grilu promění i jinak všední den v zážitek, na který budete všichni dlouho vzpomínat. Obzvlášť, když svým hostům připravíte steaky, po kterých se budou olizovat až za ušima. Poradíme, jakým chybám se vyvarovat při grilování masa.

 

 

Grilované sýry, klobásky, zelenina nebo ovoce jsou výbornou pochutinou, ale většina z nás se jistě nejvíce těší na pořádný šťavnatý kus masa. Aby se opravdu povedl, je potřeba dodržet určité zásady.

1) Pořádně rozpalte gril

Netrpělivost jde ruku v ruce s neúspěchem. Vydržte s grilováním, až bude gril opravdu dobře rozpálený. Maso se na málo rozpáleném grilu tak rychle nezatáhne a vyteče z něj šťáva.

2) Suroviny vyndejte včas z lednice

Maso nepatří na gril studené. Musíte jej vyndat zhruba čtvrt až půl hodiny dopředu a nechat odležet při pokojové teplotě. Jinak se uvnitř dobře nepropeče.

 

3) Solte až na poslední chvíli

Steaky nikdy nesolte dopředu, ale až ve chvíli, kdy je budete pokládat na gril. Sůl by totiž z masa vytáhla vodu a bylo by tuhé.

4) Steak řádně osušte

Před položením na grilovací rošt maso pořádně osušte papírovou utěrkou. Díky tomu se vyhnete bílému povlaku, který jinak vznikne vysrážením bílkoviny.

5) Marinádu až na závěr

Tu správnou chuť masu dodá dobrá marináda. Pokud ale obsahuje cukr, med nebo třeba šťávu z pomeranče, nechte potření steaku až na konec grilování. Sladké ingredience se totiž rády připalují a to určitě nechcete.

6) I maso potřebuje odpočinek

Stejně jako jste nechali syrové maso odpočinout před přípravou, nechce chvíli odležet i hotový steak. Pěkně tak dojde a rozloží se v něm všechny chutě.

 

 

Léto je v plném proudu, tak rozpalte grily a hurá do toho. Určitě to zvládnete na jedničku. Dobrou chuť!

 

 

2019.07.21 | Martina Limbergová | přečteno: 3453x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování maso chyby rady tipy léto party

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Saunování nevynechávejte ani v letních měsících!

Léto sice ještě nezačalo, ale sluníčko už hřeje některé dny na maximum. Užívejte si horkých letních dní, ale nezapomínej...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.04.29 | přečteno: 3561x

Červené krásky od hvězdného Louboutina

Slavné "Louboutinky" letos oslavily dvacet let. Již dvacet let patří tyto střevíčky mezi nejluxusnější obuv. Mnohé celeb...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.23 | přečteno: 13316x

Bambusové vlákno je revoluční materiál. Vyrábí se z něj perfektní spodní prádlo

Pakliže dychtivě hltáte informace o všech novinkách ze světa módy, jistě se zájmem pozorujete „bambusovou mánii“. Z bamb...
 
celý článek | Admin | 2017.10.03 | přečteno: 14774x

V oříškovém ráji

  Jsou malé, dobré a plné tuku. A také plné látek, které nám pomohou s různými zdravotními neduhy. ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.12.27 | přečteno: 15913x
 

Portál pro ženy