reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Den blbec

 
celý článek | Zuzana Ditzelová | přečteno: 11911x 2014.04.10

Máte obavy z cestování? Využijte ochranu

 
celý článek | Admin | přečteno: 12375x 2016.07.02

Pořiďte si krásné letní kalhoty z Nepálu

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 15671x 2014.04.09

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

 
Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

Léto a grilování patří k sobě. Krásné počasí, dobrá parta přátel a voňavé lahůdky z grilu promění i jinak všední den v zážitek, na který budete všichni dlouho vzpomínat. Obzvlášť, když svým hostům připravíte steaky, po kterých se budou olizovat až za ušima. Poradíme, jakým chybám se vyvarovat při grilování masa.

 

 

Grilované sýry, klobásky, zelenina nebo ovoce jsou výbornou pochutinou, ale většina z nás se jistě nejvíce těší na pořádný šťavnatý kus masa. Aby se opravdu povedl, je potřeba dodržet určité zásady.

1) Pořádně rozpalte gril

Netrpělivost jde ruku v ruce s neúspěchem. Vydržte s grilováním, až bude gril opravdu dobře rozpálený. Maso se na málo rozpáleném grilu tak rychle nezatáhne a vyteče z něj šťáva.

2) Suroviny vyndejte včas z lednice

Maso nepatří na gril studené. Musíte jej vyndat zhruba čtvrt až půl hodiny dopředu a nechat odležet při pokojové teplotě. Jinak se uvnitř dobře nepropeče.

 

3) Solte až na poslední chvíli

Steaky nikdy nesolte dopředu, ale až ve chvíli, kdy je budete pokládat na gril. Sůl by totiž z masa vytáhla vodu a bylo by tuhé.

4) Steak řádně osušte

Před položením na grilovací rošt maso pořádně osušte papírovou utěrkou. Díky tomu se vyhnete bílému povlaku, který jinak vznikne vysrážením bílkoviny.

5) Marinádu až na závěr

Tu správnou chuť masu dodá dobrá marináda. Pokud ale obsahuje cukr, med nebo třeba šťávu z pomeranče, nechte potření steaku až na konec grilování. Sladké ingredience se totiž rády připalují a to určitě nechcete.

6) I maso potřebuje odpočinek

Stejně jako jste nechali syrové maso odpočinout před přípravou, nechce chvíli odležet i hotový steak. Pěkně tak dojde a rozloží se v něm všechny chutě.

 

 

Léto je v plném proudu, tak rozpalte grily a hurá do toho. Určitě to zvládnete na jedničku. Dobrou chuť!

 

 

2019.07.21 | Martina Limbergová | přečteno: 1703x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování maso chyby rady tipy léto party

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Buďte štíhlejší a zdravější díky zelené kávě

Klasickou kávu zná jistě každý a ví, co si pod ní představit. Víte ale, co je zelená káva a proč se o ní v poslední d...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.07.21 | přečteno: 11191x

Domácí granola aneb zapečte si müsli

Jakkoli zní název granola vznešeně, nejedná se vlastně o nic jiného než o zapečené müsli. To si můžete buď už hotové ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.02.23 | přečteno: 13803x

Vyhrajte kuchařku Vaříme s Vendy!

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2016.11.02 | přečteno: 11897x

Napište dopis Ježíškovi

Každý rok rozbalujete dárky pod stromečkem ve velkém očekávání splněných přání a pokaždé jste spíše rozčarovaná? Jak ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.12.16 | přečteno: 11941x
 

Portál pro ženy