newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Časté chyby žen aneb zamilovanost je šílenství?

 
Časté chyby žen aneb zamilovanost je šílenství?

Zamilovanost, pro mnohé krásná představa, pro umělce nekončící inspirace a pro zamilované dokonalý stav. Po období bláznivé zamilovanosti přichází vystřízlivění. Ruku na srdce, to už tak příjemné není. Začnete si všímat chyb vaší drahé polovičky a krásný přelud dokonalého partnera je v tahu!

 

Každý z nás ví, že zamilovanost si dokáže pořádně pohrát s naší hlavou, myšlenkami a v neposlední možnosti také s chováním. Občas nám nasadí růžové brýle a my pak svět vidíme krásný, dokonalý a bez chyb našich milovaných. Časem se ale růžový přelud změní na deset odstínů šedi a my nevíme, jak dál. Jak to tedy zařídit, aby vztah vydržel?

John Lennon kdysi řekl, že „Láska je odpověď“. Ale co tím myslel? Chtěl nám zdůraznit, že v lásce není třeba klást otázky, láska je odpovědí na vše? A jak se přesně chovat, aby nám to ve vztahu klapalo? Jsou pouze ženy ty, které často způsobují chyby, při kterých muži raději prchají? Samozřejmě, že nejen ženy, ale uvedeme vám alespoň čtyři nejčastější situace:

Je to stále stejný scénář. Žena potká muže, zamilují se, ale každá fáze jednou končí a ona později zjistí, že se vedle ní nachází „zvláštní tvor“ a ona neví co si s ním počít. Ne nadarmo se říká, že ženy jsou z Venuše a muži z Marsu. Muž se jinak chová, jinak vidí a jinak cítí. Stačí nám přiznat si fakt, že soužití těchto dvou odlišných jedinců bude zábavné a jsme na dobré cestě k úspěchu. Ale opak je většinou pravdou…          

Ženy se často snaží muže změnit k obrazu svému - což v překladu znamená - udělat z něj ženu, tímhle nám započíná první chyba. Muže nepředěláme, ale když se tak zázrakem stane, máme doma místo toho domácího mazlíčka a ne chlapa. A konec si každý z nás domyslí.

Další chybou je chovat se k muži, jako by byl dítě. Není nesvéprávný, ví, co by měl a neměl dělat. Proto se znovu vracíme na začátek, muž není žena, dělá si vše po svém, ve svém vlastním tempu, i když nám to někdy přijde směšné nebo nás to v horším případě dohání k zuřivosti.

Třetím bodem téhle smýšlející katastrofy jsou signály. Když se žena prochází kolem obchodu s mužem a líbí se jí červená kabelka, lakované boty nebo hedvábný šátek a právě se blíží její narozeniny a proto doufá, že z toho něco dostane, tak se plete! Musí jasně říct, co chce a pojem „kašmír, hedvábí, lososová“ a podobné výrazy jsou pro muže nepochopitelné. Asi tak jak pro většinu z nás jsou šrouby, vruty, skoby a háčky nerozpoznatelné a nerozlišující věci. Takhle to funguje u mužů s oblečením i šperky. Řekněte narovinu, co si přejete, a rychle zapomeňte na láskyplná gesta.

Čtvrtou chybou ve vztahu je dožadovat se brzkého sdílení pocitů a projevu citů. Znáte to, po nějaké době toužíte po medových slůvcích: „Mám tě rád“ později možná „Miluji tě“. Jenže začnete na muže příliš tlačit a tím vztah zaručeně pohřbíte. Ženy by se měly trochu krotit ve svém nadšeném projevování citů a nechat muže dýchat. Vyčkejte, pokud váš protějšek něco cítí, určitě vám to řekne, v opačném případě ho dotlačíte k nepravdivému výroku lásky nebo rozchodu.

               

2013.05.26 | Monika Holemá | přečteno: 30082x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zamilovanost; krása; příběhy; radost ztráta; chyby

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pronájem bytu v Opavě hledají především lidé do 26 let

Pronájem bytu v Opavě za přijatelnou cenu není pro mladé lidi snadná ani levná záležitost. Poptávka dlouhodobě převyšuje...
 
celý článek | Admin | 2019.02.11 | přečteno: 30102x

Jak vybrat tu nejlepší tašku do školy pro prvňáčka i ostříleného školáka?

Kromě hraček, knížek nebo oblečení bývají častým vánočním dárkem pod stromečkem i školní potřeby, především nová akto...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.12.12 | přečteno: 30156x

Soutěž o poukazy na procedury se salónem estetické péče Ronia

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.06.30 | přečteno: 30179x

Jak v zimě vyčistit kalnou vodu v zahradním jezírku

Zima by měla být pro obyvatele zahradních jezírek klidným obdobím, během kterého ryby odpočívají na jeho dně. Avšak i bě...
 
celý článek | Admin | 2021.02.17 | přečteno: 30302x
 

Portál pro ženy