newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tma a příjemné klima v podkroví? Pomohou rolety do střešních oken

 
Tma a příjemné klima v podkroví? Pomohou rolety do střešních oken

Podkrovní pokoje jsou skvělým využitím prostoru, kde bývá při dobře zvolených střešních oknech i hodně denního světla. Co když je toho světla ale někdy moc? Řešením jsou rolety do střešních oken, kterými si místnosti kdykoliv zatemníte podle svého přání.

 

 

Jsou chvíle, kdy oceníme hodně světla a slunečních paprsků v interiéru, které díky střešním oknům získáme. Je ale také hodně situací, kdy bychom raději chtěli tmu. Usnout za denního světla po noční směně nebo třeba při silném úplňku nebývá snadné, sledování televize s odlesky od oken je zase dost nepohodlné. A jistě bychom našli více příkladů, kdy je tma více než žádoucí. Určitě bychom proto měli zvážit možnosti zatemnění střešních oken.

Jaké zatemnění zvolit a proč?

Vhodnou variantou zatemnění podkroví jsou látkové rolety do střešních oken. Jejich světlem nepropustná látka a perfektně přiléhající vodící lišty s kartáčovým vedením zajistí požadované zatemnění. Kromě samotného efektu zatemnění přináší rolety do střešních oken i další nespornou výhodu. Jejich vnější strana může být potažený odrazovou fólií, která účinně odráží sluneční paprsky. Právě v podkrovních pokojích bývá v horkých letních dnech nepříjemně teplo, čemuž tyto rolety zabrání. V létě tak zatažením rolet získáte v pokoji nejen tmu, ale i příjemné klima. V zimě naopak rolety pomáhají snížit náklady na topení, protože zmírňují únik tepla z místností prostřednictvím okenních tabulí.

 

Tón v tónu nebo kontrast? Máte na výběr

Rolety do oken nejsou jen ryze praktickou záležitostí. Mohou být i skvělým oživením interiéru a designovým doplňkem. Na výběr je totiž velké množství barev. Můžete tak zvolit takovou, která bude dokonale ladit a nenásilně splývat s vybavením pokoje. Nebo naopak vybrat barvu, která se stane výrazným prvkem interiéru a upoutá pozornost na první pohled.

Snadná bývá i montáž rolet, kdy se do oken uchytí držáky rolety a po stranách vodící lišty. Pokud si na to ale netroufáte, můžete si objednat odbornou instalaci. Pak už si budete jen užívat příjemnou atmosféru při sledování oblíbeného filmu nebo uklidňující tmu při kýženém spánku. Jednoduchým stažením nebo vytažením rolety si atmosféru v pokoji přizpůsobíte podle potřeby.

 

 

 

2021.01.07 | Martina Limbergová | přečteno: 30206x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov podkroví rolety do střešních oken

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Klíč ke zdravému a chutnému vaření? Samozřejmě kuchyňská váha

Nezáleží na tom, jestli chcete péct, smažit, vařit, fritovat nebo třeba grilovat, základem všeho je správný poměr surovi...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.04.30 | přečteno: 30266x

Mrkvové cukroví aneb pečení na poslední chvíli

Zlatá adventní neděle je tatam, Štědrý den se nezadržitelně blíží a vás teprve čeká ten pravý maraton vánočních přípr...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.20 | přečteno: 30445x

Dětský pokoj podle Feng – shui

Dětský pokoj je místnost s kombinovanou funkcí. Patří nejen k bujarým dětským hrám a kreativnímu řádění vaš...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2015.10.25 | přečteno: 30110x

Tipy, jak stylizovat ložnici na sklonku léta a přivítat v ní krátké podzimní dny

Končící léto má jednu výhodu. Konečně se totiž budete moci nerušeně vyspat po celou noc a nebudete se budit horkem. Prot...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.08.23 | přečteno: 30126x
 

Portál pro ženy