newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Šperky Trash Made

 
Šperky Trash Made

Originální a kouzelné, právě takové jsou šperky vyrobené z vyřazených součástek elektrospotřebičů. Nezdá se vám to? Tak se přesvěčte samy.

 

 

Napadlo by vás někdy při pohledu na svůj počítač nebo telefon, že z jeho součástí můžete mít krásné módní doplňky nebo designové vybavení své domácnosti? Zdá se vám to divné a přitažené za vlasy? Názor jistě změníte, když si prohlédnete kolekci šperků a dalších výrobků Trash Made. Mne některé kousky doslova okouzlily. Slovíčko trash znamená odpad nebo brak, název tedy plně vystihuje podstatu věci. Výsledek ale brak rozhodně není.

Foto: Trash Made, Náramek z tlačítek telefonních budek

 

Proč nedat druhou šanci věcem, které už svému původnímu účelu dosloužily? Proč nezkusit využít zajímavosti a různorodosti barev, tvarů a materiálů součástek starých přístrojů? Právě takový nápad se zrodil před pár lety v hlavě české společnosti Rema, která zajišťuje svoz, třídění a recyklaci elektroodpadu. Ve spolupráci s několika umělci, designéry a uměleckými řemeslníky pak vznikly první výrobky a brzy zaznamenaly ohromný úspěch. Šperky od té doby procestovaly už nejednu českou i zahraniční designovou výstavu a neušlo jim ani několik nominací na prestižní ceny.

Foto: Trash Made, Brož ze slaboproudých drátů

Foto: Trash Made, Hodiny z pevných disků počítačových pamětí a serverů

 

Kromě více než stovky šperků si můžete vybrat i některý z unikátních bytových doplňků jako osvětlení, hodiny nebo netradiční mísy. Ceny nejsou nijak přemrštěné, spodní hranice u šperků začíná už zhruba na 250 Kč. Na výběr máte náramky, náhrdelníky, náušnice, brože i přívěsky. Zkrátka nepřijdou ani pánové, pro ty jsou tu k dostání například zajímavé manžetové knoflíčky.

Foto: Trash Made, Noční lampička ze zdroje stolního počítače

 

Všechny kousky jsou nápadité, jedinečné a originální. Pokud si netroufáte na některé výstřednější modely, volte decentnější šperky. I těch je tu dostatek a u některých by jste jen těžko hádaly, že jsou vyrobeny ze starého elektroodpadu.

Foto: Trash Made, Náušnice vyrobené z fólie z počítačových klávesnic

Foto: Trash Made, Náušnice z desky plošných spojů

 

Doplňky Trash Made oživí váš outfit a jistě přitáhnou pozornost. A kromě toho vás může hřát ještě vědomí, že vdechujete nový život věcem určeným k zániku a také dáváte práci lidem, kteří to opravdu potřebují. Na výrobě šperků se podílí klienti několika chráněných dílen. Šperky je možné si objednat na internetu, ale pomalu se rozšiřují i do některých obchodů.

Tak co, také by jste si některý vybraly?

 

2014.01.07 | Martina Limbergová | přečteno: 30106x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Trash Made originální šperky elektroodpad

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vytváření hranic online

Většina z nás tráví na internetu hodně času, někdo opravdu až moc. To, že být neustále online, může mít mnoho negativníc...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.07.28 | přečteno: 30117x

Domácí jahodová kosmetika pro krásu celého těla

Právě vrcholí jahodová sezóna. Šťavnaté červené plody nás lákají svou sladkou neodolatelnou vůní z regálů obchodů i...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.07.03 | přečteno: 30127x

Umíte se radovat? Inspirujte se ve světě

Radujte se, protože dokonalé to nemůže být nikdy a napořád. Vždy jsou dobré i špatné dny, měsíce, či dokonce roky. Fígl ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.11.17 | přečteno: 30083x

Opalování bez sluníčka je trendy

Opálení, ke kterému nepotřebujete sluníčko, je velkým trendem. Nejenže nemusíte hodiny polehávat pod žhavými paprsky, al...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.07.22 | přečteno: 562x
 

Portál pro ženy