newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

5 dámských kabelek, které musí mít každá žena

 
5 dámských kabelek, které musí mít každá žena

Kabelka není jen místem pro uschování všeho potřebného, bez čeho se žádná žena neobejde (na vyjmenování všech těchto „nezbytností“ by nám ale nestačil celý článek). Kabelkou dává žena najevo svůj styl, osobní vkus i míru zájmu o módu. Ať už jste kabelková maniačka, nebo naopak zastánkyně kabelkové střídmosti, v obou případech by ve vaší sbírce neměla chybět ani jedna takováto dámská kabelka.

 

Messenger bag – dámská kabelka v lehce sportovním stylu

Tento typ kabelky je skvělým kompromisem mezi elegantní a sportovní kabelkou a najít ji můžete i pod názvem crossbody kabelka. Můžete ji nosit jak volně na rameni, tak i křížem přes tělo. Bude vám skvělým parťákem na krátkou procházku nebo třeba koncert. Zkrátka všude, kde potřebujete mít volné ruce, ale batoh je přece jen málo elegantní řešení.

Psaníčko – malé tvarem, velké efektem

Dámská kabelka ve formě psaníčka je známá i pod názvem clutch bag a jeden takový kousek využije několikrát do roka opravdu každá žena. Existují prostě situace, kam se velká kabelka nehodí – na party, do divadla i na romantickou večeři. Pro tyhle chvíle pár chytrých hlav vymyslelo miniaturní kabelku-psaníčko, jehož název je odvozen od jeho tvaru, který připomíná dopis. Tuto dámskou kabelku můžete nosit v dlani, navléknutou na zápěstí nebo s dlouhým řetízkem přes rameno.

Tote bag – italská kabelka, do které se vejde cokoliv

Opravdu ve-li-ká kabelka, která je perfektním parťákem na nákupy. Pohodlně by se do ní měl vejít nejen notebook, peněženka a zbytek klasického kabelového inventáře, ale i nákup pro večeři ve dvou. Dámská kabelka typu tote bag je nenahraditelným pomocníkem i při cestování, kdy do ní pohodlně sbalíte všechno potřebné, včetně knížky, náhradního trička i lahve s vodou.

Alma bag – nezbytný historický kousek pro každého

Alma bag je zkrátka ta nejklasičtější klasika, jaká snad jen existuje. Pokud vám tento název nic neříká, nevadí, napovíme – jedná se přesně o ten typ oválné „stojací kabelky“ s rovným dnem a krátkými uchy. Ve 30. letech 20. století ji na trh uvedla značka Louis Vuitton, pro kterou je tento typ kabelky zároveň stále tím nejprodávanějším. Dámské kabelky typu alma jsou ztělesněním elegance a dobrého vkusu, nosí se v ruce (ne přes rameno) a jsou skvělým doplňkem k business outfitu.

Batůžek – když potřebujete mít volné ruce

I když se vám zařazení batůžku mezi dámské kabelky může zdát trochu scestné, není tomu tak. Batůžek totiž nemusí být nutně jen látkový, sportovní, ale vybrat si ho můžete i v elegantní verzi z kůže. Hodit se vám bude nejen na cestování, ale klidně i na courání po obchodech nebo odpolední posezení s kamarádkou nad šálkem dobré kávy. Batůžkům zkrátka neodzvonilo a jsou stále šik!

 

2016.04.02 | Admin | přečteno: 30075x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dámské kabelky móda tipy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co pro vás znamená udržitelný životní styl? Bez změny myšlení totiž nepřežijeme

Člověk žije na této planetě již nějakou dobu a jistě už také ví, co ke svému životu potřebuje. S nástupem nových technol...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.05.17 | přečteno: 30116x

Neviditelná výstava Olomouc, aneb svět zavřenýma očima

Prý člověk nemá soudit člověka, dokud se neprojde v jeho botách. Že je to jen fráze? A co když vám někdo takovou...
 
celý článek | Kateřina Poláchová | 2014.05.15 | přečteno: 30020x

Srpen očima pranostik

Mají v dnešní době ještě pranostiky nějaký smysl? Je v éře plné sofistikovaných předpovědí, numerických modelů m...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2015.08.05 | přečteno: 30091x

Jak vybrat barvu na vlasy

Kosmetický průmysl v současné době spolu s miniinvazivními zákroky plastické chirurgie a estetické dermatologie dokáže h...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.08.30 | přečteno: 685x
 

Portál pro ženy