newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Řecko nabízí rodinnou dovolenou, romantické zájezdy i bujarý single život

 
Řecko nabízí rodinnou dovolenou, romantické zájezdy i bujarý single život

Rozmanité řecké ostrovy lákají k dovolené nejčastěji v červenci a srpnu. Díky teplému klimatu si dovolenou užijete i v září a ve vybraných destinacích také v říjnu. Má to své výhody. Po sezóně seženete levnější zájezdy, ubytovací kapacity budou volnější a na pláži budete mít více klidu.

 

Před cestou si okopírujte doklady, hotovost nechte doma

Do země vycestujete na občanský průkaz. Z Řecka si domů nesmíte dovézt historické památky. Teploty se v létě pohybují kolem 30 °C, často se vyhoupnou až na tropických 40 °C. Deštivé klima naleznete na ostrově Korfu. Teplota moře kolísá mezi 24 až 26 °C. Na dovolené turisty a ani provozovatele hotelu neomezují stará pravidla pro výběry z bankomatu. Opatření byla na konci roku 2015 zrušena a turisté, stejně jako místní, mohou z bankomatů vybírat, kolik chtějí. Alespoň pro zatím.

Před odjezdem si udělejte kopii pasu či občanského průkazu v případě, že byste byli okradeni. Nevozte s sebou velké množství hotovosti a volte možnost výběru eur z bankomatu. Před odletem se pojistěte proti ztrátě zavazadel a zařiďte si cestovní pojištění.

Nejlepší doprava je letadlem

Do Řecka létají společnosti jako Aegean Airlines nebo Alitalia. Ceny letenek se odlišují dle místa cílové destinace a zejména jsou závislé na datu objednání. Letenka na poslední chvíli je vždy výrazně dražší, než když si ji objednáte s několikaměsíčním předstihem. Pro opozdilce je vhodné zvolit last minute zájezd s cestovní kanceláří. Za cenu zájezdu na poslední chvíli nepořídíte ani letenku. Last minute přitom v ceně zahrnuje ubytování, služby delegáta a dle zvolených preferencí také dopravu. Před samotným objednáním se ujistěte, co je v ceně zájezdu zahrnuto, abyste se vyvarovali případných reklamací. Pro jednoduchost objednání volte srovnávací portály, které vám nabídnou pro vás tu nejvhodnější možnost z hlediska výběru destinace, ubytování, dopravy, stravování, typu zájezdu a ceny.

Last minute zájezdy se vyplatí

Za příznivé ceny dostanete výborné ubytování, all inclusive stravování a vyberete si ze široké nabídky fakultativních výletů. Země s bohatou kulturou, krásnou přírodou, vynikajícím jídlem, milými lidmi a krásným mořem láká velké množství turistů. Užívejte si krásné pláže a návštěvu historických památek. Řecko má mnoho ostrovů, přičemž každý je zajímavý něčím jiným. Ze široké nabídky dovolené si vybere skutečně každý.

Řecké ostrovy poskytnou vyžití každému

Na Krétě zažijete romantické chvíle v krásných olivových hájích, budete relaxovat na bílých plážích, navštívíte horské masivy a krásnou přírodu. Na Rhodu vás uchvátí řada historických památek, například hrad Monolythos, lázně Kallithea či Údolí motýlů. V neposlední řadě navštivte zábavní aquaparky, krásné moře a pláže. Ostrov Santorini vás zaujme plážemi s tmavým pískem. Zelený ostrov Thassos nabízí krásnou nedotčenou přírodu. Na Korfu si nenechte ujít zámek Achillion či zvonici svatého Spyridona. Na Chalkidiki se vám zalíbí nejkrásnější pláže v celém Řecku. Na Zakynthos jezdí zejména milovníci potápění a mořského vyžití. Uvidíte zde karetu obrovskou, maják na mysu Skinári nebo úchvatnou pláž Xigia. Korfu vás nadchne pozvolným vstupem do moře na východní straně. Jejím protikladem je na západě skalnatá strana ostrova, která přitahuje zejména fotografy.

S malými dětmi se poohlédněte po speciálním ubytování

Chystáte-li se na dovolenou s malými dětmi, vybírejte pro ně takový hotel, který je označen jako „dovolená s dětmi“, „baby friendly“, popřípadě nese podobnou značku, dle které je zřejmé, že je určen pro rodinnou dovolenou. Hotely pro děti chystají zábavní animační programy, mají pěkná brouzdaliště a přistýlky na pokojích. Restaurace vaří speciální pokrmy pro děti.

Na oběd v řecké taverně budete dlouho vzpomínat

Z jídla dostanete saláty, souvlaki, musaku, gyros, tzatziki, salát z mořských řas a různě upravené mleté maso. Zajděte na oběd do místní taverny. Objednejte si zelí naplněné rýží, masem a piniovými oříšky, které je známé jako dolmades. Čeká vás zajímavý gurmánský zážitek. Po obědě si dopřejte některý z místních zákusků. Pokud budete nakupovat potraviny v obchodě, ceny se odlišují v závislosti na místě pobytu. Ve městech jsou nižší než na vesnicích a liší se také ostrov od ostrova. Obecně je cenová hladina pokrmů i potravin v obchodě vyšší než v České republice. Za oběd zaplatíte mezi osmi a deseti eury a za potraviny v supermarketu i o padesát procent více ve srovnání s tuzemskem.

Pozor na příplatky v hotelech a na mořské ježky v písku

Hotely vám naúčtují řadu příplatků, se kterými musíte počítat. Již při objednávání dovolené si na ně dejte pozor a vždy před rezervací zájezdu pečlivě spočítejte výši příplatků. Běžným je poplatek za puštění klimatizace v hotelovém pokoji. Časté jsou výdaje navíc za slunečníky a lehátka na pláži. Hotel může účtovat extra peníze v případě all inclusive stravování, pokud si objednáte pokrm z jídelního lístku, který nebude do nabídky all inclusive stravování spadat.

Ve vybraných částech Řecka vás mohou nepříjemně překvapit mořští ježci. Před odletem zapátrejte, zda není ve vaší cílové destinaci zvýšený výskyt těchto mořských živočichů. Pokud ano, přibalte s sebou boty do vody.

 

2016.08.31 | Admin | přečteno: 30029x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování dovolená Řecko moře

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Trápí vás padání vlasů? Známe příčinu i řešení

Vlasy jsou korunou hlavy. Toto rčení zná asi každý z nás. Pokud je ale s vaším tělem něco v nepořádku, dá nám to velmi r...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.02.27 | přečteno: 30152x

Zlato nebo stříbro? Kombinujte obojí!

Tak jako v případě oblečení a bot, i v nošení šperků se odráží módní trendy. Starší generace se zdobily hlavně zlatem, p...
 
celý článek | Adéla Hessová | 2021.07.08 | přečteno: 30456x

Luxusní bytový textil vám zajistí pohodlí. A navíc skvěle vypadá!

Patříte mezi ženy, které milují luxus a rády si dopřávají opravdovou kvalitu bez ohledu na to, zda se jedná o kosmetiku,...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.01.28 | přečteno: 30132x

Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Luštěninová kuchařka a Nová biokuchařka jsou jí plné!

Hledáte nějakou zajímavou kuchařku, ať už pro sebe, nebo jako dárek na Vánoce? Přinášíme dva tipy na knihy, které potěší...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.12.10 | přečteno: 30084x
 

Portál pro ženy