
Nepřehlédněte
Ustelte si v pohodlné a designově vyladěné čalouněné posteli

Hledáte luxusní ubytování v Praze za dostupnou cenu?

Bylinkářka radí: očistu jater podpoří artyčok, ostropestřec nebo houba reishi

newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Preclíkový dort

Nevšední dezert, který vás dostane svou silnou čokoládovou chutí doplněnou hravými preclíky. V nepříznivém počasí zajisté zažene všechny chmury a nakopne. Obzvláště v kombinaci s kávou či čajem je dokonalý!
Preclíkový dort
- 120 g sušenek (ideálně zázvorových), cca 120 g slaných preclíků, 180 g másla, 450 g tmavé (nejlépe 70% čokolády), 310 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce likéru dle chuti
Nejdříve nalámeme a následně v mixéru rozdrtíme preclíky spolu se sušenkami na drobnější kousky. Dále přimícháme mírně rozpuštěné máslo a následně hmotu natlačíme na dno dortové formy a na okraje. Necháme přibližně hodinu ztuhnout v ledničce.
Na mírném stupni poté rozpustíme čokoládu spolu se smetanou a námi vybraným likérem. Když má čokoláda hladkou konzistenci, odložíme ji stranou přibližně na deset minut, později nalejeme na již ztuhlý preclíkovo-sušenkový základ a v ledničce necháme přibližně 3 hodiny vychladit. Nakonec zbývá jen zdobení, kdy pokládáme na vrch dortu preclíky namáčené v čokoládě.
Image courtesy of Mister GC at FreeDigitalPhotos.Net
Poslat článek
Tisk
Štítky: dort preclíky čokoláda hořká čokoláda