newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Ustelte si v pohodlné a designově vyladěné čalouněné posteli

 
Ustelte si v pohodlné a designově vyladěné čalouněné posteli

Jak si kdo ustele, tak si lehne. Toto rčení platí přeneseně i v pravém slova smyslu. Dobře se vyspat je nejen příjemné, ale přímo nutné. Kvalitní spánek je základním předpokladem spokojeného života, díky němu vám zbude každý den dost energie na práci, rodinu i koníčky. Už jste si ustlali v nové pohodlné posteli? Pokud se po ní teprve poohlížíte, pomůžeme vám s rozhodnutím. Nedávno jsme si přiblížili dřevěné postele, dnes se podívejme společně na výhody čalouněné postele.

 

Tradiční i neotřelý design

Čalouněná postel je skvělou designovou záležitostí. Na výběr máte obrovské množství různých barev a vzorů, především u látkového čalounění. Tady jsou možnosti téměř neomezené. Pokud toužíte po luxusnějším nádechu své ložnice, bude tou pravou volbou čalouněná manželská postel v kůži nebo moderní eko-kůži. Čalounění je velmi příjemné na dotek, působí hřejivě a útulně a dodá takový nádech celému pokoji. Výhodou je také to, že výrobci myslí i na atypická přání svých zákazníků. Kromě klasické čalouněné postele 180×200 můžete pořídit i další rozměry, a dokonce třeba postel oválnou nebo kulatou.

Praktičnost nade vše

U většiny čalouněných postelí je součástí vysoké čelo, které kromě estetické funkce nabízí ryzí praktičnost. Pohodlně o ně opřete polštář a můžete si před spaním přečíst v sedě kousek své oblíbené knihy. Praktické jsou také úložné prostory, které bývají často zabudované v nitru čalouněné postele. V každé domácnosti se jistě najde spousta sezónních věcí a lůžkovin k uschování, dobře proto poslouží i dětská postel s úložným prostorem.

Čalounění vyžaduje určitou péči

U čalouněných postelí je třeba zmínit i jejich malou nevýhodu v podobě složitější údržby. Látkové čalounění se může lehce ušpinit a odstraňování fleků není vždy úplně snadné. Své o tom ví především rodiče malých dětí, které jsou schopné vytvořit velmi odolné skvrny. Kůže je zase náchylná na různé škrábance, obzvlášť drápky domácích mazlíčků jí nedělají vůbec dobře. Ale nebojte, při správné péči vám vydrží jakékoliv čalounění dlouho dobu.

 

Čalouněná postel je příjemná na pohled i na dotek, navíc se dá perfektně sladit se stylem ložnice, proto určitě stojí za úvahu. Inspirujte se například v e-shopu Dona-shop.cz.

 

2017.09.08 | Martina Limbergová | přečteno: 30601x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: ložnice spaní čalouněná postel bydlení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak oživit interiér snadno a rychle? Pořiďte si moderní kusový koberec

Při výběru podlahové krytiny dává mnoho lidí přednost snadno udržovatelným materiálům, jako jsou PVC, vinyl, linoleum ne...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.10.20 | přečteno: 30022x

Jak mluvit s obětí sexuálního traumatu?

Nejen kauzy Dominka Feriho, Jana Cimického a Pavla Trávníčka ukazují, že naše společnost stále neumí otevřeně mluvit o z...
 
celý článek | Admin | 2022.01.14 | přečteno: 30091x

Hledáte nádherné místo na svatbu kousek od Prahy? Víme, na koho se obrátit!

Našli jste konečně lásku svého života a začínáte přemýšlet nad svatbou? V takovém případě se musíte pořádně obrnit – ček...
 
celý článek | Lea Kubová | 2024.04.15 | přečteno: 113x

Jednáme tak, jak nejlépe dovedeme

  Se synem si často čteme Pohádky o dopravních značkách. Každá má ve svém světě nějaký význam, ať je to jedn...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.04.27 | přečteno: 30102x
 

Portál pro ženy