newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Petra (29): Kamarádka se zamilovala do mého muže

 
Petra (29): Kamarádka se zamilovala do mého muže

Se svou nejlepší kamarádkou se znám už ze základní školy. Brala jsem ji jako součást rodiny a bylo přirozené, že u nás často byla na návštěvě. Dobře se zná i s mým mužem, a to je můj problém. Před pár týdny se mi při jednom večírku u nás doma v opilosti přiznala, že je do mého muže už nějakou dobu zamilovaná. Byl to pro mě šok, se kterým si doteď nevím rady. Druhý den se snažila vše popřít, ale já jí už nevěřím. Raději jsem se ní přestala vídat. Co kdyby chtěla mého muže svést? Svému manželovi věřím, ale přesto ve mně hlodají obavy, že by se jí to mohlo povést a já bych přišla o oba. Po kamarádce se mi ale stýská, přece jen jsme do té doby byly jako „jedno tělo – jedna duše“. Co si s tím mám počít? Zahodit kamarádství, když k tomu třeba ani není vážný důvod? Nebo se tvářit, že se nic nestalo a dál jí věřit? Ale jak?

 

Milá Petro,

chápu, že to pro Vás musel být velký šok, takové přiznání. Ono možná není divu, že se Vaše kamarádka zamilovala právě do Vašeho muže, pokud žádného partnera nemá (a neměla), zatímco u Vás byla jako součást rodiny, zkrátka v tomto kontextu je to celkem pochopitelné. Tím nechci situaci zlehčovat, nicméně na druhou stranu, jak jsem to pochopila, mezi ní a Vaším mužem k ničemu nedošlo. To mi přijde důležité, a to by pro Vás mělo být velkým povzbuzením.

Nevím, jestli kamarádka manželovi už nějaké návrhy dělala, každopádně se mi zdá, že Váš manžel by jen tak na nějaké svody neskočil. Pokud se kamarádka ke svádění teprve chystá a vy máte pochyby, že by manžel přeci jen mohl podlehnout, určitě je na místě, aby se přestali stýkat. Oni. Ale úplně nevidím důvod, proč Vy dvě byste nemohly zůstat dobrými přítelkyněmi. Pokud jste si vždy byly velmi blízké, a to dokonce tak, že se Vám kamarádka svěřila se svou tajnou láskou, byť opilá, je škoda takové pouto přetrhnout.

Jen musíte změnit koncepci kamarádění se. Ideální by bylo, aby Vás opravdu přestala navštěvovat doma, kde je i Váš manžel, i když teď jsou bohužel místa pro schůzky opravdu velmi omezená. Nicméně, Vy nemůžete navštívit doma ji? Samozřejmě Vaše obavy plně chápu i Váš strach, že byste mohla přijít o kamarádku i o manžela. Ale myslím si, že naopak nemusíte volit mezi ním a kamarádkou, že je možné nechat si oba.

Zkrátka to zkuste udělat tak, aby se oni dva nevídali. A možná by bylo dobré manželovi říct, buď pravdu, nebo to, že si nepřejete, aby za Vašimi zády spolu komunikovali. A kdyby se něco takového stalo, ať Vám o tom řekne. Nevím proč, ale Váš manžel se mi zdá jako férový člověk, který Vás nezačne podvádět jen proto, že o něj má zájem jiná žena. Kdyby to tak bylo, pravděpodobně by Vás podváděl už dávno.

Dejte své kamarádce ještě šanci, nemyslím, že Vám chce ublížit a možná by se ani nesnažila manžela svádět, možná je to jen platonická láska, ale nikdy by Vás takhle nepodrazila. Nevím, ale popřemýšlejte o tom. Za své city nikdo nemůžeme, můžeme jen za to, jak s nimi naložíme.

Přeji Vám hodně štěstí, a hlavně, ať Vám zůstane jak manžel, tak i skvělá kamarádka.

JB

 

Máte nějaký dotaz nebo problém, se kterým si nevíte rady?

Napište na e-mailovou adresu jana.b@portalprozeny.cz naší psycholožce Janě Brandtlové.

 

2021.02.25 | Jana Brandtlová | přečteno: 30162x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: láska manžel kamarádka strach obavy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Obývací pokoj a kuchyň v jednom? Slaďte pohovku, jídelní stoly, židle i konferenční stolky

Bydlíte v bytě, ve kterém je obývací pokoj propojen s kuchyní? Aby místnost působila dobře a oba prostory byly funkčně p...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.01.17 | přečteno: 30102x

Listopad ve znamení designu na festivalu Olomouc Design Days

Zajímáte se o umění, architekturu, design, užité umění, módu, šperky a nové trendy, které hýbou celým kreativním světem?...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.10.25 | přečteno: 677x

Vyhrajte přírodní pečující kosmetiku pro miminka s měsíčkem lékařským

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům Olze S., Monice Z. a Libuši S! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.08.23 | přečteno: 30278x

Jak si užívat jídla a přitom hubnout?

Mít ploché bříško a absenci tukových polštářů je snem nejedné ženy. Stojí však za to, neustále přepočítávat množství sně...
 
celý článek | Admin | 2018.11.20 | přečteno: 30092x
 

Portál pro ženy