newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kadidlový hydrolát – proč by vám neměl doma chybět

 
Kadidlový hydrolát – proč by vám neměl doma chybět

Používáte hydroláty? Že ne a ani nevíte, o co vlastně jde? Pak určitě čtěte dále. Dozvíte se, proč jsou hydroláty tak fajn. A také proč je právě kadidlový hydrolát tím, co by vám nemělo chybět v kosmetické skříňce (a nejen v ní).

 

Co je hydrolát?

Hydrolátům se také říká květinové vody, i když toto je poněkud nepřesný název. Nemusí jít totiž vždy jen o produkt z květin, jak dokazuje kadidlový hydrolát. Dalším používaným návzem je hydrosol. A co to tedy je? Jde vlastně o vedlejší produkt při získávání esenciálního oleje. Používá se k tomu metoda parní nebo vodní destilace. Častější je parní destilace, kdy pára prochází přes rostlinný materiál a obohacená jeho bioaktivními látkami se následně zchladí a vysráží v kapalinu. A hydrolát plný báječných účinných látek je na světě. Jeho použití je velmi široké, od péče o pokožku, přes aromaterapii až po kuchyni. Díky jeho jemnosti jej navíc mohou používat prakticky všichni. Mezi hydrosoly se těší velké oblibě například růžová voda, ale hvězdnou stálicí je také kadidlový hydrolát, o kterém si řekneme více.

Všestranný pomocník v péči o pleť

Kadidlový hydrolát je výborným pomocníkem v péči o pleť. Můžete ho použít jako podklad pod svůj oblíbený krém nebo třeba kadidlový olej. Každý den jej využijete jako přírodní tonikum k dočištění pleti. Pomáhá redukovat tvorbu mazu, a je proto vhodný i pro pokožku se sklonem k tvorbě akné. Unavené oči zase ocení chvilku relaxace s přiloženým tampónkem namočeným v kadidlovém hydrolátu. Poslouží také jako příjemné osvěžení obličeje, ať už vaše pleť vypadá mdle kvůli velkému horku v létě nebo vysušenému kancelářskému vzduchu v zimě. Stačí jej trochu stříknout na pleť, svěžejší bude vaše pokožka a díky vůni i mysl. A uplatnění najde i u vašeho muže, který jej může použít jako zklidňující vodu po holení. Jestliže si rády mícháte vlastní pleťové masky, zkuste příště místo vody přidat kadidlový hydrolát. Vaše pleť takovou péči navíc ocení.

Výborné je, že se přírodní kadidlový hydrolát hodí pro všechny typy pleti, včetně citlivé se sklonem k zarudnutí a svědění. Je totiž zcela bez alkoholu, parfémů a konzervačních látek. Pokožku tonizuje, regeneruje, zanechává ji jemnou a zářivou.

 

Jemná aromaterapie vhodná pro každého

Máte rády vůni kadidla? Pak oceníte kadidlový hydrolát i jako jemný prostředek k aromaterapii. Můžete ho přidat do zvlhčovače vzduchu, do koupele nebo jej jednoduše stříknout trochu na polštář pro klidnější spánek. Díky tomu, že látky v něm obsažené jsou v jemnější forně než v esenciálním oleji, mohou jej bez obav používat i citlivější jedinci nebo s nimi můžete provonět dětský pokojíček.

Voňavá gastronomie

Napadlo by vás přimíchat trochu voňavého hydrosolu do sklenice limonády? Že ne? Pak to ale klidně vyzkoušejte. Snadno díky němu váš drink povýšíte na novou úroveň. Stejně tak můžete vylepšit třeba domácí sladkosti nebo zmrzlinu. Čistý kadidlový hydrolát je naprosto neškodný i pro vnitřní užití, nemusíte se tedy vůbec bát experimentovat.

 

Čistý kadidlový hydrolát zakoupíte v e-shopu Luban. Česká značka Luban se specializuje na přírodní kadidlovou kosmetiku a ve svých produktech používá kadidlo nejvyšší kvality pocházející přímo z Ománu, kde má jeho využívání dlouhou tradici. O kadidlu si můžete více přečíst v článku Kadidlo – vůně orientu prospěje vaší mysli i pokožce.

 

 

2021.10.15 | Martina Limbergová | přečteno: 30183x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: péče o pleť aromaterapie hydroláty kadidlový hydrolát kadidlová kosmetika Luban

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vše potřebné pro cyklistiku

Během jízdy na kole se nejen dokážete maximálně unavit, ale zároveň i načerpat mnoho duševních sil. Na rozdíl od mnoha j...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.08.24 | přečteno: 30167x

Soutěž o knihu Tvarytmy

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme všem výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2015.04.20 | přečteno: 30105x

Kam s dětmi na výlet?

  Přemýšlíte, kam vyrazit na výlet s dětmi? Máme pro vás pár nápadů a tipů. Zkuste se s námi inspirovat. ...
 
celý článek | Admin | 2018.05.31 | přečteno: 30198x

Laserová epilace postoupila o další krok kupředu

Pokud bychom se zeptali odborníka z oboru dermatologie, zda existuje stoprocentně účinný způsob, jak se trvale a na „prv...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.12.20 | přečteno: 30493x
 

Portál pro ženy