
Nepřehlédněte
Cvičte podle toho, čeho chcete dosáhnout

Druhá polovina života. Něžný „poslední soud“

newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Jednoduchý recept na lahodné risotto se sektem Rotkäppchen

Jelikož do originál italského risotta patří i víno, inspirovali jsme se a připravili jsme pro vás risotto s Rotkäppchen Demi Sec
Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou částí přípravy je postupné přilévání kvalitního domácího vývaru.
Pokud máte rádi rýži na sladko, můžete tento základní recept připravit také ve sladké variantě. Stačí rýži ozdobit jahodami nebo malinami.
K oběma variantám se hodí dobře vychlazený sekt Rotkäppchen Demi Sec. Vychutnejte si podzimní chvíle se sektem Rotkäppchen Demi Sec, který je nejpopulárnějším sektem v Německu. Zejména díky elegantní ovocné chuti podtržené intenzivním perlením má velmi příjemný buket. Užijte si tento noblesní a vzrušující chuťový zážitek při výjimečných chvílích s přáteli nebo rodinou. Užijte si společné chvíle strávené s rodinou při přípravě tohoto receptu.
Ingredience:
300 g rýže Arborio
500 ml domácího zeleninového vývaru
3 cm másla
250 g strouhaného parmezánu
1 menší cibule
1 lahev Rotkäppchen Demi Sec
pár lístků bazalky
Postup:
1) Nechte na pánvi rozpustit máslo (malý kousek si nechte stranou) a osmahněte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Nechte ji zpěnit na mírném ohni.
2) Přidejte rýži, pořádně ji promíchejte a nechte rýži uzavřít. Prolijte ji následně sektem, stačí tak 1,5 dc. Nechte ho vypařit.
3) Přidávejte postupně po částech ještě teplý vývar. Vždy počkejte, až se vsákne do rýže, a stále míchejte. Postupně přidávejte vývar, dokud rýže není uvařená al dente. Nechte risotto odpočinout.
4) Vložte do něj kousek másla a nastrouhaný sýr. Pomalu promíchejte, až vám vznikne krémovité vláčné risotto.
5) Na závěr posypejte sýrem a ozdobte bazalkou.
Více informací na www.rotkaeppchen.cz.
Poslat článek
Tisk
Štítky: recept risotto Rotkäppchen Demi Sec Itálie italské risotto gastronomie