newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Cvičte podle toho, čeho chcete dosáhnout

 
Cvičte podle toho, čeho chcete dosáhnout

Rada tak snadná a jednoduchá, až neuvěřitelná. Prostě skončete s nesmyslným několikahodinovým běháním kolem bloku, pokud chcete zhubnout. Na to je totiž mnohem účinnější například švihadlo. Výsledky uvidíte mnohem dřív, a hlavně skákání nebudete muset věnovat zdaleka tolik času.

 

A stejné je to s ostatními sporty. Jestliže chcete zpevnit tělo, je vhodné jiné cvičení, než když chcete získat pružnost. Jestliže tedy chcete začít cvičit, zaměřte se na to, jaké výsledky chcete. Určitě je z čeho vybírat!

Chcete-li…

… zhubnout

Skákání přes švihadlo

Jako děti jste určitě skákaly o sto šest. Existuje hromada sestav, které byly kdysi populární a současné fitness i tělocvik ve školách se k nim vrací.

Dřív to možná byla zábava, ale skákání přes švihadlo je taky pěkná dřina. Díky ní ztratíte vytoužená kila, a také se zbavíte celulitidy. Za hodinu skákání můžete spálit až 2.500 kJ. Navíc ke cvičení potřebujete jen švihadlo a skákat můžete kdekoli, kde je trochu místa.

Plavání

Někdo sice tvrdí, že plaváním nezhubnete, ale není to tak úplně pravda. Je jen potřeba dodržovat jisté zásady. V první řadě si najděte bazén s dostatečně teplou vodou. Ano, teplou. Ideální jsou hodnoty nad 30°C. Není to tak, že teplá voda je pro slečinky, zatímco pořádný sportovec vyhledává co nejtěžší podmínky a co nejstudenější vodu.

                                                                

Pokud chcete zhubnout, je teplo zásadní. Chlad totiž zpomaluje metabolismus, a tak v teplé vodě trvá podstatně kratší dobu, než tělo začne spalovat kalorie. Druhá zásadní věc je, abyste plavali dostatečně dlouho. Pěkně v teplé vodě aspoň 40 minut!

… zpevnit tělo

Pilates

Pilates je skvělé cvičení hlavně proto, že posiluje a protahuje svaly celého těla. Klasicky se cvičte bez pomůcek, ale můžete použít i fitball nebo jiné předměty. Základem pilates je 500 různých cviků! Kouzlo tkví v jejich opakování spolu se správným dýcháním. Pokud chcete opravdu intenzivní trénink, zkuste pilates na strojích, takzvaných reformerech.

CrossFit

Obrovský hit poslední doby skrývá cvičení, které kombinuje prvky gymnastiky, atletiky, vzpírání a powerliftingu. Cvičí se s vlastní i přidanou váhou a tréninky bývají hodně intenzivní, což přesně splní váš cíl.                           

… zlepšit fyzičku

Badminton

Výhodou badmintonu (například oproti tenisu) je, že jde o velmi rychlý sport. Někdo ho dokonce považuje za nejrychlejší sport světa a profesionální hráči prý během zápasu naběhají až 6 kilometrů! Díky tomu, že neběžíte plynule, ale že musíte okamžitě zrychlit z místa na to nejrychlejší tempo, a také díky snaze vybrat každý míček, usilovně zabírají svaly celého těla.

Box

Jde o dynamický sport, který opět zapojuje svaly celého těla a trénuje vaši vytrvalost tím, že musíte být ve vlastním zájmu stále ve střehu. Cvičte box, protože vám prostě nedovolí ani na chvíli polevit.

… získat pružnost

                                                                

Jóga

Jóga nabízí cviky na úplně každou část těla. Díky volnějšímu tempu máte navíc jistotu, že každou partii procvičíte a protáhnete opravdu důkladně. Kromě toho hned od první lekce vidíte, jak jste na toma, a s každou další hodinou na sobě poměrně rychle pozorujete pokroky.

Pole dance

Pole dance opravdu není přípravkou pro striptérky. Jde o úplně standardní sport, takže si určitě nemusíte připadat hloupě. Zdánlivě má k józe velmi daleko, ale vaši pohyblivost procvičí stejně dobře, jako komplikované jógové cviky. Cvičení u tyče vás nutí dělat pohyby a používat svaly, které běžně nevyužíváte.

                                                                

Strečink

Dnes už najdete kurzy i na něj, ale bohatě vám postačí, když si třeba na YouTube nebo specializovaných serverech najdete pár protahovacích cviků, které vám „sedí“, sestavíte si z nich rozcvičku a tu budete praktikovat pravidelně, ideálně ráno a večer.

                                                                

Kromě uvedených sportů vám vždy pomůže běh, chůze či běh do schodů a pro zpevnění postavy také klasický kruhový trénink.

2021.07.29 | Jana Brandtlová | přečteno: 30212x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cvičení sport hubnutí běh švihadlo plavání box jóga fyzička

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vánoční nabídka na Afro-Bailar Prague Festival 2013

Nevíte, co svým přátelům nebo rodině koupit pod stromeček? Mám pro vás jeden super tip! ...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.09 | přečteno: 30073x

Být single je in!

Být single také přináší spousty výhod. Například rozhodujete o svém životě sama, utrácíte jen za sebe, rozmazlujete se a...
 
celý článek | Monika Holemá | 2013.04.27 | přečteno: 30078x

KYSELINA LISTOVÁ – DŮLEŽITÝ VITAMÍN NEJEN PRO TĚHOTNÉ

Jeden z osmi vitamínů komplexu B označovaný jako folát, vitamín B9 či kyselina listová je známý jako doplněk stravy pro ...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2020.01.02 | přečteno: 30060x

Máte zdravé ledviny a močový měchýř

Máme období zimy a příroda je navenek téměř v klidu a odpočívá. V těchto měsících však dochází k přípravě života, kte...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30036x
 

Portál pro ženy