newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Je tu období zeleninových salátů: Věděli jste, že dokážou zázraky s vaší pletí?

 
Je tu období zeleninových salátů: Věděli jste, že dokážou zázraky s vaší pletí?

Nikdo z nás nepochybuje o tom, že pestrá a vyvážená strava je klíčem ke zkvalitnění života. Ať už jde o snížení váhy, psychickou pohodu či zářivou pleť, saláty bychom si měli dopřát s určitou pravidelností. Na jakých si pochutnat, aby pleť zářila a cítili jsme se nabití energií? Zásadou číslo jedna vždy bude čerstvá zelenina. Pokud můžete, ohlédněte se po zelenině od místních pěstitelů.

 

Krásná pleť není pouze o krémech

Kouříte, rádi si dopřejete alkohol, stravujete se nezdravě a máte problematickou pleť? Někdy je na vině špatný životní styl, jindy zase hormony či genetika. Věřte, že v takovém případě vám sebelepší a ani nejdražší krémy prostě nepomohou. I když díky nim skryjete příznaky, akné se opět objeví. Je třeba si pamatovat, že kůže je odrazem vnitřních orgánů, proto je potřeba jíst pestrou stravu, která bude mít dostatek živin.

                                                                

Saláty jsou plné výživných látek

Zelenina a bylinky, ze kterých se skládá většina salátů, obsahují cenné látky, jako jsou vitaminy, minerály, ale také antioxidanty, jejichž hlavním cílem je chránit buňky v těle před volnými radikály a posilovat imunitní systém. Již koncem března a začátkem dubna si můžete zajít na medvědí česnek, vypěstovat si ředkvičky nebo klíčky. Celkově lze klíčky pěstovat celou zimu. Obsahují aktivní enzymy, bojují proti předčasnému stárnutí pokožky a obsahují vitamin C, který je také známý antioxidant.

                                                                

Mezi další suroviny, které si dopřát, patří například mladá kopřiva, ledový salát, zmíněné ředkvičky, ale klidně také hlávkový salát, pekingské zelí a další. Také mrkev, která obsahuje značné množství vitaminu A. Pokud si ji do salátu přidáte, nezapomeňte salát zakápnout kvalitním olivovým olejem, protože mnoho vitamínů je rozpustných v tucích. Patří sem i zmíněný vitamin A. Nesmíme zapomenout zmínit, že vitamin C má velké zastoupení při tvorbě kolagenu v těle – a jak jistě víte, s věkem kolagen v těle ubývá, proto jsou saláty tolik důležité. Nehledě na to, že vitamin C pomáhá vstřebávat železo. Zelenina také působí zásaditě, takže pomáhá udržovat rovnováhu kyselin uvnitř organismu.

                                                                

Tip na lahodný salát

Salátová okurka, ledový salát, ředkvičky, medvědí česnek, pár listů pampelišky, květy sedmikrásek a několik fialek. Vše smíchejte dohromady a přelijte olivovým olejem a bílým jogurtem. Vynikající je také salát z vařených brambor, ředkviček, bílého jogurtu a natě z petrželky. Saláty lze také obohatit o dýňová nebo slunečnicová semínka, která jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin. Mezi další patří listy špenátu, které si lze vypěstovat již nyní, šupinky parmazánu a vlašské ořechy. Kombinovat lze různě dle vaší chutí.

                                                                

2023.06.10 | Jana Brandtlová | přečteno: 30208x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: pleť péče o pleť zelenina zeleninový salát ředkvičky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Kolik stojí bio oproti běžným potravinám?

Kupujete bio produkty? Nebo vás od nich odrazuje jejich vysoká cena? Jistě není třeba diskutovat o tom, že jsou zdrav...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.05.13 | přečteno: 30244x

Módní a pohodlné zároveň? Přesně takové jsou moderní zdravotní pantofle

Zdravotní obuv už dávno nejsou jen nevzhledné korkové pantofle s jednobarevnými pásky, které bychom si na sebe vzaly max...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.09.28 | přečteno: 30177x

POLE DANCE

Chtěla byste se zbavit nějakého toho kila, perfektně zpevnit celou postavu a přitom se skvěle bavit? Co takhle pole d...
 
celý článek | Aneta Vlkanová | 2013.12.11 | přečteno: 30123x

Vyhrajte rodinnou vstupenku do zábavního centra VIDA!

Soutěž už skončila. Gratulujeme výhercům Zuzaně K., Josefovi L. a Krystýně F. a přejeme skvělou zábavu. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.02.13 | přečteno: 30168x
 

Portál pro ženy