reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Cheesecake dvou barev

 
Cheesecake dvou barev

Máte zálusk na nepečený dort? Zkuste známou a velmi oblíbenou variantu zvanou cheesecake! Přinášíme vám hned dva osvědčené recepty, které vám zaručeně zachutnají. Na své si přijdou milovníci bílé i klasické čokolády, stačí si tedy jen vybrat, na kterou máte zrovna chuť.

 

 

 

Nepečený čokoládový cheesecake

Potřebujeme:

  • 1 balení sušenek BeBe (případně máslové nebo jiné sušenky)
  • 100 g másla
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 1 smetana ke šlehání
  • 300 g čokolády na vaření
  • 1 - 2 vanilkové cukry

 

Na polevu:

  • 140 ml smetany ke šlehání

  • 100 g čokolády na vaření 

 

Postup:

Sušenky rozdrtíme a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Směs umačkáme do dortové formy vystlané alobalem. V páře pomalu rozpustíme čokoládu na vaření. Zatím si v misce rozmícháme tvaroh, smetanu ke šlehání a vanilkový cukr. Když je čokoláda rozpuštěná, necháme ji chvíli vychladit a poté přidáme k tvarohové směsi. Vymíchanou hmotu vylijeme na připravený korpus a uhladíme. Polevu připravíme tak, že ve smetaně ke šlehání nad párou rozpustíme čokoládu, necháme chvíli vychladnout a nalijeme na náplň. Dobře vychladíme. Krájíme nahřátým nožem. 

 

                         

 

Citrónový cheesecake

Potřebujeme:

  • 2 balení BeBe sušenek (světlé nebo kakaové)
  • 150 - 200 g rozpuštěného másla
  • 2 nízkotučné tvarohy (ve vaničce)
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1 bílá čokoláda
  • citrónová kůra

 

Postup:

Sušenky rozmačkáme a přidáme k nim rozpuštěné máslo tak, aby vznikla vlhčí směs. Tu umačkáme do dortové formy a vložíme asi na 10 minut do vyhřáté trouby. Zatím si ušleháme smetany a v páře rozpustíme čokoládu. Tvarohy, šlehačku a zchladlou čokoládu smícháme, přidáme strouhanou kůru z jednoho většího citrónu a vzniklou směs nalijeme na korpus ze sušenek. Necháme vychladit. Zdobíme podle fantazie - čerstvým ovocem, hoblinkami čokolády apod.

 

                           

 

Tak která varianta bude ta vaše? Přejeme vám dobrou chuť!

 

Poděkování patří mamince mého muže a také Aničce Pavlíkové, díky nimž se ke mně tyto úžasné recepty dostaly. 

 

Image courtesy of  Sira Anamwong, Serge Bertasius Photography and punsayaporn at FreeDigitalPhotos.Net

 

 

 

2016.03.06 | Kateřina Pořízová | přečteno: 13549x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cheesecake recept na cheesecake čokoládový cheesecake citrónový cheesecake

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Seriál o grilování: 6. díl – Jak správně grilovat maso?

Při představě šťavnatého kusu masa připraveného na grilu se nesbíhají sliny snad jen vegetariánům. Pokud mezi ně nepa...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.15 | přečteno: 11497x

Krásné nehty díky nehtovým tipům

Ruce jsou naší vizitkou, kterou chtě nechtě ukazujeme každému, s kým přijdeme během dne do kontaktu. Proto jsou velmi...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.10.15 | přečteno: 10953x

Bylinky v kuchyni III. - jak se vyznat v proslulých bylinkových omáčkách?

Bylinky a koření jsou nedílnou součástí většiny pokrmů, omáčky nevyjímaje. Česká kuchyně je sice omáčkami pověstná, j...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.17 | přečteno: 11168x

Umíte si vážit ručních prací?

Každý člověk má talent pro nějakou činnost. Jeden plete z papíru, druhý háčkuje hračky, třetí peče a zdobí perní...
 
celý článek | Meridene | 2014.04.21 | přečteno: 10472x
 

Portál pro ženy