newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Slovensko je tím pravým místem pro aktivní dovolenou i relax

 
Slovensko je tím pravým místem pro aktivní dovolenou i relax

Léto se blíží a s ním i období dovolených, na které se všichni tak těšíme. Pořád ještě nemáte plány, kam vyrazit a co tam podniknout? Pro velké zážitky nemusíte nutně jezdit daleko. Co třeba objevit krásy sousedního Slovenska?

 

Slovensko máme prakticky za humny, ostatně dlouho jsme patřili do jedné rodiny. Možná i proto bývá při plánování dovolené trochu opomíjené, je to pro nás přece jen málo exotická destinace. To je ale rozhodně škoda, Slovensko toho má tolik co nabídnout. Nádherná pohoří, skvělé termální lázně, spousta historických památek a mnoho dalšího, tady si na své přijde každý. Věřte tomu, že vaše letošní dovolená na Slovensku bude tím, na co budete ještě dlouho po návratu vzpomínat.

Úchvatná pohoří

Máte rádi turistiku, hory a výhledy? Pak jsou jasnou volbou Vysoké Tatry. Lomnický štít, Kriváň, Rysy a spousta dalších majestátních vrcholů, na které se dostanete vlastními silami nebo i lanovkou, křišťálová čistá ledovcová jezera a překrásné pohledy na horská panoramata vás budou ohromovat na každém kroku. Ubytování ve Vysokých Tatrách najdete jistě podle své představy. Jako výchozí místo můžete zvolit třeba Štrbské Pleso, Tatranskou Lomnici nebo Smokovec. Vše je na trase Tatranské elektrické železnice, která vás pohodlně doveze do výchozích míst k túrám na ty nejzajímavější místa, aniž byste museli řešit parkování a zpáteční cestu k autu. Ale Vysoké Tatry nejsou jedinými slovenskými horami, které svou krásou berou dech. Dalšími úžasnými pohořími jsou Nízké Tatry, Velká Fatra a Malá Fatra.

Skvělé termály

Představujete si jako ideální náplň své dovolené spíš sladké nicnedělání? To se vám budou líbit slovenské termály, ostatně Slovensko je známé velkým množstvím termálních pramenů. Užít si je můžete v některých z mnoha termálních lázní. Mezi ty nejznámější patří Velký Meder, Bešeňová, Dunajská Streda, Podhájská, Piešťany nebo Rájecké Teplice. Tady zapomenete na všechny starosti všedních dnů a dokonale zrelaxujete své tělo i mysl. Poblíž všech termálů najdete hotely, ze kterých to budete mít do hřejivé lázně jen kousek.

Obdivuhodné památky

Slovensko je plné zajímavých památek všeho druhu. Vděčnými výletními cíly jsou hrady a těch tu najdete mnoho. Jmenujme například Spišský hrad, který je největším hradním komplexem ve střední Evropě a jedním z deseti největších na světě, dále třeba Oravský, Trenčianský či Čachtický hrad. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na Bratislavský hrad. Ostatně celá Bratislava si zaslouží aspoň dva nebo tři dny na objevování všech zajímavých míst a výhledů, třeba z legendárního mostu SNP s vyhlídkou zvanou UFO. Hotely v Bratislavě najdete mnohé a není problém vybrat si podle svých preferencí.

2024.06.16 | Martina Limbergová | přečteno: 520x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dovolená Slovensko Vysoké Tatry Bratislava termální lázně hotely

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Čím potěšit pod stromečkem všechny kluky a muže? Stolním fotbálkem!

Vánoce se kvapem blíží a výběr těch pravých vánočních dárků tak nyní nabírá na obrátkách. Přemýšlíte, čím obdarovat s...
 
celý článek | Admin | 2016.12.07 | přečteno: 30369x

Moka konvička: Nejcennější italské dědictví

Milujete kávu a všechny její variace? Pak byste si měla pořídit moka konvičku, se kterou snadno a rychle připravíte laho...
 
celý článek | Admin | 2017.09.30 | přečteno: 30462x

Jak vybrat kvalitní postel a správnou matraci?

Všichni dobře víme, že zdravý spánek je nezbytnou součástí našich životů. Odráží se na naší momentální náladě, psychi...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.09.04 | přečteno: 31511x

Břišní tance

Chcete se dostat po zimě do formy? Jen tak se protáhnout, nebo oslnit partnera  svůdnými pohyby? Zkuste břišní t...
 
celý článek | Kamila Kovářová | 2013.03.10 | přečteno: 30346x
 

Portál pro ženy